Velkommen til tretthet av graviditet: Den mest sliten du noen gang har prøvd

Del på Pinterest

Å vokse et menneske er utmattende. Det er som om en magisk stave hadde blitt lansert dagen da graviditetstesten din var positiv, bortsett fra at eventyret i den sovende skjønnheten ikke ga deg 100 års hvile og kysset av sann kjærlighet er det du brakte til dette.

Hvis bare jeg kunne sove mer & # 8230;

Det er helt normalt at en gravid kvinne føler seg trøtt, spesielt under først av alt Og Tredje kvartal.

Et sted mellom morgenkvalme og elastikk i livet, har Little Bo-Peep mistet sauene dine (sannsynligvis solgte dem til sovende skjønnhet) og det er ikke mer enn du kan telle til å sove.

Hvor lenge er tretthet for graviditet?

Et av de første tegn på graviditet er tretthet. Det slår deg overrasket, da den glidende glassdøren du trodde var åpen.

Siden unnfangelse og # 8217; plante, graviditetshormoner påvirker kroppen, # 8217; humør, metabolisme, hjerne, # 8217; fysisk utseende og søvnrytme.

I andre kvartal, som starter i uke 13, får mange kvinner en ny energi av energi. Dette er en flott tid å møte de viktige oppgavene før barnets ankomst, fordi når du går inn i tredje kvartal, starter du i uken 28, returnerer Quell’ekstrem utmattelse.

Fordi jeg er så sliten?

I et nøtteskall føler du deg trøtt fordi du vokser et barn.

I tillegg til hormonelle endringer reduserer fysiske og følelsesmessige endringer også energinivået og får deg til å føle deg trøtt.

Noen av disse endringene inkluderer:

 • økning i østrogen og progesteronnivåer (som mellom L’andre, fungerer som en naturlig beroligende)
 • Lavere blodtrykk og blodsukker
 • Økt blodstrømmen
 • Søvn avbrutt
 • Fordøyelsesproblemer
 • Morgen sykdom
 • stress og angst
 • hyppig urinering
 • mageknip
 • ryggsmerter, ALLE’hofte og til bekkenet

Når du kontakter legen din eller jordmoren;

Hvis L’søvnløshet, sømløs bensyndrom (# 8217; ukontrollabel puls for å flytte bena mens du hviler), L’nattapné (en potensielt alvorlig lidelse der pusten stopper og starter gjentatte ganger), preeklampsi eller annen tilstand hindrer søvn, kontakt legen din eller jordmoren under neste avtale.

Andre grunner til å kontakte legen din eller jordemor inkluderer om:

 • frykter at graviditetens tretthet er et tegn på noe mer, som den svangerskapsdiabetes eller Depresjon
 • Utvikle eventuelle endringer i visjonen din
 • erfaring svimmelhet
 • urinere sjeldnere
 • har et kort pust, smerte i den øvre delen av & # 8217, Abdomen eller Cardiac Palpitations
 • prøv sterk hodepine
 • Legg merke til en hevelse av hender, ankler og føtter

Legen din kan hjelpe deg med å oppdage eventuelle problemer og tilby flere løsninger.

Hva kan bli gjort?

Vokse et barn krever åpenbart en toll på kroppen din. Ikke ignorere signalene kroppen din sender deg. Kontakt andre hvis du har problemer med å sove under graviditeten. Be om hjelp fra din partner.

Uansett hvor trøtt du er, bør du unngå å ta mot medisiner som en hjelp til å sove.

De fleste gravide skal bruke minst 8 timer i sengen, med sikte på minst 7 timers søvn hver kveld. Hvis mulig, prøv å sove litt og # 8216; før den vanlige.

Når kroppen din endres, gjør du en prioritet og følg disse forslagene for å bekjempe graviditeten tretthet:

Hold soverommet ditt mørkt, rent og kaldt

Skape den rette atmosfæren for optimal hvile.

For at kroppen din skal nå en dyp søvn, dekke vinduer med blackout gardiner. Slå av digitale klokker og koble om natten lysene som lyser en glød (dekk skjermen med isolerende tape hvis du ikke vil slå av enheten helt).

Sett soverommet Temperatur litt & # 8216; kjøligere enn resten av huset, for optimal søvnkvalitet. Eliminer hvert ubrukelig fotavtrykk og vask arkene ofte. Lagre sengen din for å sove, skjem deg bort og ha sex.

Ta en lur

Morsomt faktum: 51 prosent Gravide kvinner erklærer å gjøre minst en lur om dagen. Regular Sonnellini under graviditet kan redusere risikoen for lav vekt ved fødselen av barnet.

Nuren kan til og med kompensere for søvn tapt om natten, på grunn av hyppige turer på badet, muskelsmerter og annen irritasjon av graviditet. Unngå å ta en lur på sen ettermiddag og tidlig kveld.

Hvis arbeidsgiveren din misliker L’nå av lur, finn et bra sted i avslapningsrommet og stå opp mens lunsjer.

Spis sunne måltider og forblir hydrert

All’begynnelsen, graviditet kan også senke blodtrykk og blodsukker, noe som kan få deg til å føle deg trøtt. Men søvnmangel kan øke blodsukkernivået, og øke risikoen for svangerskapsdiabetes.

Hold balansert blodsukker og energinivåer som ofte spiser, som seks små måltider om dagen. Hyppige måltider rik på næringsstoffer og proteiner bidrar til å bekjempe tretthet.

For å unngå nattkramper i bena, forblir det hydratisert ved å drikke nok vann og væsker hele dagen lang.

Hold en dagbok av graviditet eller en dagbok av drømmer

Hold en dagbok under graviditet. Hvis du føler deg engstelig eller stresset, prøv å skrive på den.

Gravide kvinner opplever mer levende drømmer og et bedre minne om drømmer, på grunn av hormonelle endringer som påvirker søvnmodeller, tretthet og gjentatte oppvåkninger i midten av en søvnsyklus.

Sove dagbøker kan også lyse, gi konkrete data på # 8217; nå for å sove, hvor lang tid det tar å sovne, nattvakninger, våkne og søvnkvalitet.

Unngå koffein etter lunsj

Når det gjelder stimulantene, kan koffein holde deg våken til sent på kvelden eller få deg våkne opp oftere. Det kan også holde barnet ditt aktivt, sparker og ruller i magen mens du prøver å sove.

Eksperter anbefaler gravide kvinner å begrense L’ta koffein med to kopper hjemmelaget kaffe, eller mindre enn 200 milligram, per dag.

Pamper

Be om hjelp til familie og venner. Ta et varmt bad. Spør din partner en massasje. Pause.

Bruk myke og ikke-restriktive klær og sitte på en komfortabel stol med en god bok og les for en PO & # 8216;. Slå på et vaskerom. Høres avslappende instrumental musikk. Drikk en varm kamille kopp.

L’du forstår.

Trening

Graviditetens behov sammen med den oppkjøpte vektøvelsen en og enormt press på kroppen din.

I tillegg til en mer avslappet søvn, l’American College of obstetrikere og gynekologer Stater Følgende fordeler med å trene under graviditeten:

 • Ryggsmerter Reduksjon
 • Lindret forstoppelse
 • Reduksjon av risikoen for graviditetsdiabetes, preeklampsi og keisersnitt
 • Sunnere vektøkning under graviditet
 • Forbedring av generell fysisk form
 • Hjerte og styrket blodkar
 • Beste evne til å gå ned i vekt etter fødselen av barnet

Noen timer før kroppen din slapper av helt etter energiske treningsøkter, planlegger du at enhver fysisk aktivitet er gjort alt på dagen. Hvis øvelsen er lys, som yoga, er det lite sannsynlig å forstyrre søvnen din.

Sjekk alltid med legen din eller jordemor; jordemor før du starter et nytt treningsprogram under graviditeten.

Siste tanker

Graviditet kan være en § 8217; anstrengende opplevelse, både følelsesmessig og fysisk. Det er viktig å huske: Du er ikke alene.

Nesten alle kvinner opplever mer tretthet enn vanlig på et tidspunkt under graviditeten. Ta det som en melding fra kroppen din. Han forteller deg å hvile, og du bør ikke høre på.