Vekt økning i & # 039; prevensjonssystemet: virkelighet eller fiksjon?

L’anlegget effektivt økt vekt?

Hormonelle planter er en form for langsiktig reversibel prevensjon. Som andre former for kontroll av hormonelle fødsler, L’systemet kan forårsake noen bivirkninger, inkludert vektøkning.

Imidlertid er forskning blandet på det faktum at anlegget faktisk provoserer en vektøkning. Testene viser at noen kvinner bruker plantens eksperiment med en vektøkning. Det er ikke klart om dette kommer fra # 8217; plante seg selv eller fra andre livsvaner.

Fortsett å lese for å finne ut hvorfor du kan øke i vekt, andre potensielle bivirkninger og mer.

Fordi du kan L’vektøkning

Å forstå hvordan systemet fungerer, det er viktig å forstå bivirkningene.

L’prevensjonssystemet er tilgjengelig i USA som NexPlanon.

Legen din vil sette inn dette systemet i armen. Når det er posisjonert riktig, vil det frigjøre Etonogestrel syntetisk hormon i blodet i flere år.

Dette hormonet etterligner progesteron. Progesteron er et naturlig hormon som regulerer menstruasjonssyklusen sammen med østrogenhormon.

Denne ekstra EtonyStrel forstyrrer den naturlige hormonelle balansen i kroppen din, noe som kan forårsake vektøkning.

Hva forskningen sier på # 8217; plante og på Weight Gain

Selv om vektøkningen er anerkjent som en potensiell bivirkning av anlegget, er forskerne ikke klare hvis de to faktisk er relatert.

Hittil er det ingen bevis som tyder på at systemet faktisk provoserer en vektøkning. Faktisk har mange studier inngått motsatt.

For eksempel a 2016 studio konkluderte med at kvinner som bruker anlegget ikke økes i vekt, selv om de hørte ja. Forskere trodde at kvinner kunne ha oppfattet denne vektøkningen fordi de visste om denne mulige bivirkningen.

En annen 2016 studio undersøkte prevensjonsmidler basert på kun progestin, inkludert anlegget. Forskere har oppdaget at ingen C’Det var mange vektøkningstester for disse typer prevensjonsmidler.

Studien har anbefalt kvinner å bli anbefalt for å bedre forstå vektøkningen, slik at de ikke forstyrrer bruken av disse former for prevensjon.

Begge studiene hevder at kvinner kan oppleve at de er figende med anlegget, selv om det egentlig ikke øker vekten deres.

Det er viktig å merke seg at vektøkningen er en individuell opplevelse for hver person som bruker anlegget. Studier snakker om & # 8216; & # 8221; Gjennomsnittlig bruker & # 8221; de kan ikke reflektere kroppens reaksjoner på prevensjonsmiddel.

L’Vektøkning kan også skyldes andre faktorer, som for eksempel aldring, en stillesittende livsstil, dårlige spisevaner eller A’annen medisinsk tilstand.

Hold styr på vekten ukentlig ugress på samme tid på dagen (ideelt morgen etter å ha tømt blæren). Digitale skalaer er de mest pålitelige skalaene.

Andre potensielle bivirkninger av anlegget;

I tillegg til vektøkningen kan andre bivirkninger forekomme med anlegget.

Disse inkluderer:

 • smerte eller blåmerker på det punktet hvor legen har satt inn anlegget
 • uregelmessige perioder
 • hodepine
 • Vaginal betennelse
 • kviser
 • Brystsmerter
 • Stemningsendringer
 • Depresjon
 • Magesmerter
 • kvalme
 • svimmelhet
 • utmattelse

Gå til legen din

Snakk med legen din Hvis periodene dine er veldig lange og smertefulle, har du plutselig og smertefull hodepine eller hvis du har problemer med injeksjonsstedet.

Du bør også konsultere legen din dersom andre bivirkninger forstyrrer ditt daglige liv. Legen kan fjerne anlegget og diskutere andre prevensjonsalternativer.