Veksthormonmangel: årsaker, symptomer og diagnose

Hva så’er mangelen på veksthormon?

Et underskudd av Hormonet (# 8217, oppstår når hypofysen ikke produserer nok veksthormon. Det påvirker mest barn enn voksne.

Hypofysen er en liten kjertel av en ertstørrelser. Den ligger ved foten av skallen og utskilles åtte hormoner. Noen av disse hormonene styrer skjoldbruskkjertelen og kroppstemperaturen.

Ghd oppstår omtrent 1 av 7.000 fødsler. Tilstanden er også et symptom på forskjellige genetiske sykdommer, inkludert Turner Syndrome og Prader-Willi Syndrome.

Du kan bekymre deg hvis barnet ditt ikke oppfyller vekststandardene i høyde og vekt. Veksthormonmangel er herdbar. Barn som er diagnostisert tidlig, helbreder ofte veldig bra. Hvis ikke behandlet, kan tilstanden forårsake en 10217; høyde lavere enn gjennomsnittet og en forsinket pubertet.

Kroppen din trenger fortsatt Dell’veksthormon etter puberteten. En gang i voksen alder, # 8217; veksthormon opprettholder strukturen i kroppen og metabolismen. Voksne kan også utvikle ghd, men det er ikke så vanlig.

Hva forårsaker veksthormonhang?

Barn med lepper eller palaps har ofte små utviklede hypofyser, så de er mer sannsynlig å ha ghd.

GHD som ikke er tilstede ved fødselen, kan skyldes en hjernesvulst. Disse svulstene finnes normalt på stedet for hypofysen eller i den nærliggende regionen i hjernen.

Hos barn og voksne kan selv alvorlige hodeskader, infeksjoner og strålingsbehandlinger forårsake ghd. Dette kalles del’oppkjøp av veksthormon (Aghd).

Symptomer på veksthormonmangel

Barn med ghd er lavere enn sine jevnaldrende og har yngre og runde ansikter. De kan også kjøper eller har «infantile fett & # 8221; Rundt # 8217; Abdomen, selv om deres kropps proporsjoner er normale.

Hvis GHD utvikler seg senere i et barns liv, for eksempel av en hjerneskade eller en svulst, er det viktigste symptomet forsinket puberteten. I noen tilfeller avbrytes seksuell utvikling.

Mange tenåringer med GHD opplevelse lav selvtillit på grunn av forsinkelser i utviklingen som en lav statur eller en langsom modning. For eksempel kan unge kvinner ikke utvikle brystet og stemmen til unge menn kan ikke endres i samme hastighet som deres jevnaldrende.

Reduksjonen av Bone Force er et annet symptom på’Aghd. Dette kan føre til hyppigere frakturer, spesielt hos eldre. Personer med lave nivåer av veksthormon kan føle seg trøtt og mangel på motstand. De kan advare følsomhet for varme eller kalde temperaturer.

En rekke psykologiske symptomer kan oppstå, inkludert:

  • Depresjon
  • konsentrasjon
  • Dårlig minne
  • Angstangrep eller følelsesmessig lidelse

Voksne med Aghd har generelt høye nivåer av fett i blod og høyt kolesterol. Dette skyldes ikke dårlig kosthold, men heller å forandres i kroppens metabolisme forårsaket av lave nivåer av veksthormon. Voksne med Aghd har større risiko for diabetes og hjertesykdom.

Hvordan veksthormonmangel diagnostiseres?

Barnets lege vil søke ghd tegn hvis barnet ditt ikke når hennes mål og vektmål. De vil spørre deg om din veksthastighet når du nærmer deg puberteten, så vel som vekstraten til dine andre barn. Hvis du mistenker GHD, kan en serie tester bekrefte diagnosen.

En blodprøve kan måle veksthormonet i kroppen. Men nivåene av veksthormonet oscillerer mye i løpet av dagen og natten (ring & # 8220; diururnal variasjon & # 8221;). En blodprøve med et resultat lavere enn normalt er ikke et tilstrekkelig bevis for å gjøre en diagnose.

Vekstplakkene utvikler vev i hver ende av armen og benbenene. Vekstplatene blander seg sammen når du er ferdig med å utvikle seg. X-stråler av barnets hånd kan indikere deres nivå av beinvekst.

Renal- og skjoldbruskkjertelfunksjonstester kan bestemme hvordan kroppen produserer og bruker hormoner.

Hvis legen mistenker en tumor eller annen skade på hypofysen, kan en skanning av MR-bildebehandling gi et detaljert utseende på hjernen inni. Nivåene på’veksthormonet vil ofte bli kontrollert hos voksne som har en historie med hypofysiske lidelser, har hjerneskade eller krever hjernekirurgi.

Testen kan avgjøre om den hypofysære tilstanden var tilstede ved fødselen eller forårsaket av en lesjon eller en svulst.

Hvordan veksthormonmangel behandles?

Fra midten av året & # 8216; 1980 har syntetiske veksthormoner blitt brukt med stor suksess for å behandle barn og voksne. Før hormonene med syntetisk vekst ble naturlige veksthormoner fra lik brukt til behandling.

L’Veksthormon administreres ved injeksjon, typisk i kroppens fettvev, for eksempel baksiden av armer, lår eller skinker. Det er mer effektivt som en daglig behandling.

Bivirkninger er generelt små, men de kan inkludere:

  • rødhet til injeksjonsstedet
  • hodepine
  • smerte alle’hip
  • Vertebral kolonne krumning (skoliose)

I sjeldne tilfeller kan injeksjonene av langsiktig veksthormon bidra til diabetesutvikling, spesielt hos personer med en familiehistorie av denne sykdommen.

Langsiktig behandling

Barn med medfødte ghds blir ofte behandlet med veksthormonet til puberteten er nådd. Ofte vil barn som har for lite veksthormon i sin ungdom naturligvis begynne å produsere nok når de går inn i’voksen alder. Men noen forblir i omsorg for livet. Legen din kan avgjøre om du trenger instruksjoner pågår ved å overvåke blodhormonene nivåer.

Hva er det langsiktige perspektivet for GHD?

Setter en avtale med legen din hvis du mistenker at du eller barnet ditt mangler i veksthormoner. Mange svarer veldig godt på behandling. Først begynner behandlingen, de beste resultatene vil være.