Vegansk matlaging: 101 (pluss 51 enkle oppskrifter!)

Vi alle elsker en dekadent dessert etter middag eller en søt frokost i helgene. Men hvis du er veganer, eller du tenker på å bli vegan, kan du være på utkikk etter måter å gjenskape dine favorittbaktprodukter uten animalske ingredienser. Dette betyr ingen egg, smør, melk, kjøtt eller annet dyr biprodukt. (Hva ?! Brownies uten smør ??)

Dette er hva som gjør ideen om skremmende vegansk matlaging. Hvordan lager jeg en kake uten egg eller smør? Men at du tror det eller ikke, vegansk matlaging er mye enklere enn du kan tenke. Med en PO & # 8216; av innovasjon og kreativitet, vil du bli overrasket over hvor mye vegansk delikatesser kan være veldig enkle og deilige.

Det er på tide å begynne å lage mat. Klar? la oss begynne!

Vegan matlaging erstatninger

Vegan matlaging erstatninger er veldig enkle å finne. Selv om de er overalt, må du vite hvor du skal lete etter.

Du kan finne mange veganske alternativer og erstatninger i den biologiske delen av matbutikken din. Eggene, melk og smør er de tre viktigste ikke-veganske ingrediensene som brukes i mange tradisjonelle søte oppskrifter, så du må erstatte dem hvis du har tenkt å forberede en vegansk dessert.

Vi starter med Vegan Egg Substitutes.

Egg

Veganske eggsubstitusjonene er ikke nødvendigvis laget for å få smaken av eggene (selv om noen er), men heller å erstatte sin funksjon. Eggene er bindende ingrediens av søtsaker. Og fremfor alt er de L’Leavening Agent i Bakeri Products: Eggene hjelper dem å vokse og ekspandere inn i ovnen.

Generiske dagligvarebutikker har vegansk eggsubstitusjoner. Vanligvis trenger du bare å legge til vann til den nevnte mengden erstatning for de nødvendige eggene. Her er en liste over mine favoritt veganske erstatninger. Hver av de følgende blandinger og matvarer er ekvivalent med et egg:

Linen egg, også kjent som & # 8220; fløy & # 8221;

 • Bland 1 spiseskje. av linfrø med 3 ss. D’vann. Bland opp for å få en tett og kremaktig blanding.

Banan

 • Knuse halvparten av en banan.

chiafrø

 • Bland 1 spiseskje. av chia frø med 1/3 kopp d’vann.

Soy proteinpulver

 • Bland 1 spiseskje. Soy proteinpulver med 3 ss. D’vann.

Smør

Smør brukes i nesten alle slags bakevarer. Det er et must i matlaging. Du finner den i Brownies, Cupcakes, Biscuits: Du kaller det, det er der. Heldigvis, å finne vegansk smør er så enkelt som å velge en annen ingrediens, men kanskje overraskende. Her er noen veganske smøralternativer for å prøve:

Terrestrisk balanse

 • Denne erstatningen for smør er tilgjengelig som normalt eller montert i de fleste dagligvarebutikker.
 • Det er også tilgjengelig i poler (slik at du kan måle det som de vanlige smørpinnene!) Og spredning av beholdere.

Avokado

 • Knuse 1 avokadokopp for å erstatte 1 kopp smør.
 • Tips: Prøv å bruke en kjøkkenrobot for å blande avokado først.

Kokosolje

 • L’Kokosolje har et forhold til 1: 1 med hensyn til smør, så i det vesentlige 1/2 kopp kokosnøttolje er ekvivalent med 1/2 kopp smør.
 • Kokosnøttoljen presenterer seg vanligvis i en solid form, så du må jobbe litt og # 8216;. Her er det noe Tips om hvordan du bruker kokosnøttoljen i matlaging.

Tofu

 • Silke tofu fungerer bra i stedet for egg i tette bakte produkter som brownies, quiche og kremer. Et egg tilsvarer 1/4 kopp silke smoothie tofu.
 • Tofu legger bare til fuktighet, så du må legge til natron eller pulverisert gjær til oppskriften din.

melk

At du tror det eller ikke, det er så mange veganer melk alternativer. Mange veganer melk erstatninger der ute er laget med valnøtter. Du kan også lage en av deg hvis du vil omfavne DIY-interiøret ditt / # 8211; Gi en titt Denne oppskriften på hjemmelaget cashew melk.

Men hvis du er allergisk mot tørket frukt, kan du bruke en soyabasert melk. Og hvis du er allergisk mot soya eller du ikke er en fan av smak, har du fortsatt muligheter, som kokosmelk! Som jeg sa, C’er en uendelig liste over vegansk blader. Her er mine favoritter:

Mandel-melk

 • Almond melk er tilgjengelig i mange forskjellige smaker som vanilje, sjokolade og usøtet.

Soya melk

 • Dette er et utmerket alternativ hvis du er allergisk mot tørket frukt.

kokosnøttmelk

 • Kokosmelk er ofte brukt til å lage vegansk iskrem.

Cashew melk

 • Cashew melk ligner mandelmelk, men tettere og kremaktig.

Disse er bare noen av de mest brukte veganske erstatningene for melk, smør og egg, men de er ikke alle av dem. Det er en god ide å prøve forskjellige erstatninger for å se hva de fungerer bra i visse oppskrifter. Når du begynner å lage mat, vil du vite hva de fungerer best for hvilke oppskrifter og hvorfor.

Oppskrifter av Vegan Desserter

Vegan Desserter kan være vanskelig å finne i en restaurant eller i en matbutikk. Og de fleste insisterer på # 8217; bruk smør, melk og egg for å skape en velsmakende og kremaktig dessert hjemme.

Men du kan fortsatt ha en dekadent og søt dessert med veganske erstatninger. Her er noen av mine favoritt veganske oppskrifter som jeg elsker å innse:

Banan veganske pannekaker

Bowman verktøy for å analysere følgende finish: Vegan fritters Jeg er en perfekt start for morgenen din.

Del på Pinterest

Vegan kake tartlets med kremost iskrem

Du vil legge til grønnsaker til din dessert? Gi en’se på disse Sunn alternative cupcakes.

Del på Pinterest

Vegansk sukkerkaker

Disse super Myke og gummy sukkerkaker De er laget med en håndverksising. De vil få deg til å føle seg nostalgisk igjen!

Del på Pinterest

Kokosnøtt vegansk iskrem

Quest & # 8217 Forfrisket; sommer med Kokosnøtt vegansk iskrem. Det er den perfekte tilfredsstillende behandlingen som ikke får deg til å føle deg skyldig etter å ha spist den.

Del på Pinterest

Dette er bare toppen av Vegan Dessert Iceberg. En gang startet, vil du ikke lenger stoppe! Vær så god 47 Vegan Frokost Oppskrifter Prøv nå at du dekket grunnleggende om desserter.

Husk at vegansk matlaging er akkurat som vanlig matlaging: kreativitet og lidenskap teller mer. Hvis du har tenkt å lage mat uten animalske ingredienser, kan det sikkert gjøres. Gi meg beskjed om hvilke erstatninger og oppskrifter er dine favoritter!

Sydney Winkler er Site Manager og Writer for Cakejournal.com. Cakejournal er det rette stedet for alle dine konditori og konditori. Du kan finne opplæringsprogrammer og oppskrifter som spenner fra perfekt kake pop til hjemmelaget galakse iskrem. CakeJournal er alt morsomt, fondant og glasur (og kaker, kjeks og cupcakes). CakeJournal’S YouTube-kanalen er en’annen stor ressurs for bakeri. Pass på at du sjekker dem!