Veers vs Lumineers: Fordeler og ulemper, hva du skal vite

Facettene er en «8217; behandlingsalternativ som tannleger bruker til å dekke misfargede eller ødelagte tenner, slik at det glatte og hvite vises.

Tradisjonelt er finér laget av porselenmateriale og krever betydelig forberedelse til å forberede tenner for søknaden om søknaden.

En annen type fasett, kalt Lumineers, er et merke av fasetter som tilbys bare av noen tannleger og produsert av Dent Technical Laboratory Denmat.

Lumineer er tynnere, billigere og raskere å søke. Men velg riktig type belegg er ikke så enkelt som du kanskje tror.

I denne artikkelen undersøker vi forskjellene mellom tradisjonelle porselenfinér og fasetter & # 8220; ingen prep & # 8221; Som lumineers, slik at du bedre kan forstå fordelene og ulemperne av hver.

Raske fakta

  • Porselenfinérene gjør at hvitere og rette tenner vises. De er permanent knyttet til tennene dine. Prosessen med forberedelse og applikasjon er ganske lang.
  • Lumineer krever mindre forberedelse til å søke på tenner. De er også potensielt reversible, men varer ikke så lenge fasene. Dessuten er de ikke like effektive i å gjemme tennene sterkt farget eller skadet.

Alt om fasene

Ansiktene er kosmetiske belegg for dine naturlige tenner.

Flekkbestandig

Jeg er hva du kan forestille deg at de har tenner & # 8220; Perfect & # 8221 ;: lyse, hvite og skinnende.

Fordi de ikke er porøse som tennene i tennene, er de mer motstandsdyktige mot flekkene. Men kantene på fasetten, hvor han møter tannen, kan få øye på etter 5 eller flere år.

Egnet for ødelagte eller alvorlige farget tenner

Ansiktene er mer hensiktsmessige i tilfeller hvor tennene synes å være gulvet eller brune, eller vise tegn på karies eller flekker, vanskelig å dekke.

Ødelagte eller flisete tenner, mindre media tenner og uvanlige form tenner blir usynlige bak tradisjonelle fasetter.

Lang prosess forberedelse og applikasjon

Facettene brukes i en multi-trinns prosess basert på den nødvendige behandlingen.

Etter en konsultasjon, vil tannlegen din kaste overflaten av tennene dine for å forberede dem til de finérene. Tennene må gjøres mer subtile slik at finene tilpasser munnen din.

Tannlegen din vil da lage en form av dine forberedte tenner og vil gjøre deg midlertidige akrylfiner. Et tannlege laboratorium vil produsere et tilpasset sett med porselenfinér fra formen.

Fasettene tar ca 2-4 uker for å bli realisert og gå tilbake til tannlegen.

Denne første avtalen kan ta flere timer, avhengig av hvor mange tenner som behandles.

Når ansiktene returneres fra laboratoriet, vil tannlegen din takle fasetene på de forberedte tennene ved hjelp av en spesiell limløsning.

De er permanente

Etter å ha fått ansiktene, er den naturlige tennemaljen kompromittert, og derfor sier noen mennesker at du ikke kan gå tilbake etter å ha fått tradisjonelle finér.

Fasettene kan også gjøre gingivallinjen vanskeligere under rengjøring av tennene. Dette kan sette deg til størst risiko for tannkjøttsykdommer.

Det varer ca 8 til 10 år

Tradisjonelle finér kan vare i gjennomsnitt fra 8 til 10 år, med høye suksessprosentandeler opp til 20 år. Kan vare lenger hvis det er godt brydde seg om.

Koster mellom $ 950 og $ 2500 per tann

I gjennomsnitt kan tradisjonelle fasetter koste mellom $ 950 og $ 2500 taper.

Hvis du mottar fasetter for flere tenner, kan det være en rabatt for behandling. I de fleste tilfeller dekker den vanlige forsikringen ikke ansiktene fordi de regnes som kosmetiske.

Alt om Lumineers

Lumineers er et merke av fasetter som krever mindre forberedelse og avansert tannlegearbeid i forhold til tradisjonelle fasetter.

De kalles ofte fasetter & # 8220; ingen prep & # 8221;. I stedet for porselen er de laget av laminat & # 8220; ultra tynn & # 8221;.

Mer gjennomsiktig av fasene

Som tradisjonelle fasetter bruker tannleger lumineers til å behandle misfargede tenner og uvanlig form. De er glatte og skinnende til berøring.

Lumineers er tynnere og litt & # 8216; mer gjennomskinnelig enn tradisjonelle porselenfinér. Av denne grunn er de ikke et godt alternativ for folk med alvorlig misfarget tenner.

Det er ikke nødvendig å male tennene dine

Lumineer er tynnere enn tradisjonelle fasetter, så du trenger ikke å male tennene dine til å tynne dem før & # 8217;. Din tannlege vil ha et tilpasset Lumineer-sett som er opprettet for dine spesifikke behandlingsbehov.

Forberedelsesprosess og kortere applikasjon

Men du trenger minst to avtaler etter din første konsultasjon. Den første avtalen vil være kortest fordi tannlegen din ikke trenger å kutte eller / «8220; forberede & # 8221; tenner. De trenger bare å ta en «8217; fotavtrykk eller en mugg.

Formen sendes deretter til en tannlege laboratorium Denmat. Din personlige Lumineer vil være klar i ca 2-4 uker.

I motsetning til tradisjonelle fasetter trenger du ikke å bruke midlertidige fasetter mens du venter på dine tilpassede luminjoner. Når du er klar, vil du fikse en annen avtale der tannlegen din vil binde dem til tennene dine.

Jeg er semi-permanent

I motsetning til ansiktene er Lumineer semi-permanent. Etter søknaden kan de fjernes med minimumsskaden på tennene.

I likhet med fasettene kan Lumineers rense rundt gingivalkanten vanskeligere. Dette kan øke risikoen for gingival sykdommer.

De varer fra 10 til 20 år

Lumineers produsenter hevder at de siste opptil 20 år. Andre kilder rapporterer at disse typer fasetter varer opptil 10 år før de må byttes ut.

Mindre langsiktige studier har blitt gjennomført på Lumineers levetid.

Koster mellom $ 800 og $ 2000 per tann

Lumineers kan koste mellom $ 800 til $ 2000 taper. I de fleste tilfeller vil forsikringen ikke dekke dem fordi de regnes som valgfrie kosmetiske behandlinger.

Fordeler og ulemper med hver

Veneers

Mer holdbar permanent (men det vil være nødvendig å erstatte dem hvis de bryter eller ødelegger) mer dyrt ugjennomsiktig bedre å skjule karies og misfarging

Lumineers

Det er ikke nødvendig for eventuelle forberedelser eller etterbehandling av dine naturlige tenner, det varer ikke som tradisjonelle finér, uten kostnad, ikke like effektiv for å skjule skaden på de semi-permanente tennene (etter søknaden kan de fjernes med Minimum skade på tennene)

Og kronene?

Kronene er en annen type tenner dekning. Kronene dekker en hel tann, i motsetning til ansiktene, som bare dekker tennene på tennene.

En krone er en behandling for en alvorlig skadet tann. En fasett kan ikke være i stand til å helt dekke en tann som er ødelagt av hulrom, dårlig posisjonert eller ekstremt misfarget.

Noen typer forsikringsdekning kroner, som de kan være nødvendig fra et medisinsk synspunkt for å bevare bitt. I motsetning til ansiktene og Lumineer representerer kronene mindre et estetisk valg og mer bevaring og styrking av en tann.

Main takeaways

Veneers og Lumineers er ikke en beslutning om å ta lys. Ikke bare er de dyre (og generelt ikke dekket av forsikring), endrer permanent tennene permanent.

Lumineers er et merke av fasetter som er opprettet av et bestemt tannlege laboratorium. Ikke alle tannleger kan tilby dem. Noen tannleger kan tilby andre alternativer for fasetter & # 8220; uten forberedelse & # 8221;.

Hvis du er klar over smilet ditt, kan det være andre alternativer du vil prøve først, for eksempel ortodontiske apparater, justeringer eller tannbleking.

Hvis du er seriøs om fasene, snakk med tannlegen din. De kan gi deg råd om det beste behandlingskurset for munnen din og budsjettet ditt.