Vasektomi: Prosedyre, fordeler og risiko

COS’er en vasektomi?

En vasektomi er en form for prevensjon. Hindrer spermutgivelsen under utløsning. Under prosedyren er de utliggende dokumentene kuttet eller blokkert. Decferent kanal er ledningen som transporterer sperma fra testiklene til urinrøret.

Selv om vasektomien er teoretisk reversibel, fungerer inversjonen ikke alltid. Du bør bare vurdere vasektomi hvis du ikke er sikker på at du ikke vil ha barn lenger.

Sperma må reise fra testiklene til urinrøret Dell’mannen, slik at en graviditet oppstår. Tetning eller kutt de utligne fartøyene forhindrer at sæden kommer til å nå urinrøret. L’vasektomi mål er at mannen ikke har sæd i sin ejakulert, slik at dens ejakulerte ikke kan forårsake graviditet.

En vasektomi er en av de mest effektive metodene for prevensjon. I følge American Urological Association, Graviditet vil skje på mindre enn 2 av 1000 par der mannen har lidd en vasektomi.

Hvordan en vasektomi utføres?

En vasektomi må utføres i legenes studie eller i en medisinsk struktur. Fikse en avtale med legen din for å diskutere om Vasektomi er den riktige prevensjonsmetoden for deg.

I en metode utfører legen to graveringer for å få tilgang til de utsatte dokumentene på begge sider av skrotumet. I en annen metode gjør legen et lite hull for å få tilgang til begge rørene. Så de kutter og forsegler rørene. Så doktoren legger poengene hvis du trenger det.

Legene utfører vanligvis vasektomi i lokalbedøvelse. Etter prosedyren må du unngå sex og enhver anstrengende aktivitet i omtrent en uke.

Hvor effektiv vasektomi er?

Vasektomi forhindrer nesten graviditet 100 prosent vær. Det er den mest effektive prevensjonsmetoden for menn. Vasektomi er imidlertid ikke umiddelbart effektiv. Den eksisterende sæden må elimineres fra systemet ditt før det er trygt å ha ubeskyttet sex. Dette kan ta opptil tre måneder.

Legen din vil gjennomføre en sædanalyse på 8217, så du vet når det er trygt å ha sex. For denne testen onanerer du på å gi en sædprøve. Vil undersøke det for tilstedeværelsen av spermatozoa.

Hva er fordelene med vasektomi?

En vasektomi er en effektiv og permanent måte å forhindre graviditet på. Det er bedre for menn som er sikre på å ikke ha barn. En vasektomi har ingen varige effekter på Seksuell aktivitet eller ytelse.

Vasektomier er enklere og billigere enn kvinnelig sterilisering. Par som har bestemt seg for ikke å ha fremtidige barn, bør diskutere sine alternativer med en lege.

Hva er ulempene og risikoen for en vasektomi?

Ulemper

Den største ulempen med vasektomi er at den ikke beskytter mot seksuelle overføringsinfeksjoner. Reversering kan være mulig under noen omstendigheter, men det er ikke alltid en alternativet «8217. L’Inversion er mer komplisert enn den første prosedyren.

Risiko

Potensielle kortsiktige vasektomi-risikoer inkluderer:

  • opphovning
  • ekkymose
  • blødende alle «8217; scrotum interiør
  • blod i sædceller
  • infeksjon

Langsiktige problemer som oppstår på grunn av vasektomi er sjeldne. De inkluderer:

  • Akkumulering av væske i testiklen
  • Kronisk smerte
  • svangerskap

Det er sjelden at en vasektomi spontant helbreder, men kan skje. Hvis det gjør det, kan din seksuelle partner være i fare for graviditet.

Vasektomi er for deg?

Vasektomi er en effektiv metode for prevensjon, men har risiko. Videre er det ikke alltid reversibel. Hvis du bestemmer deg for ikke å ha barn i fremtiden, kan denne prosedyren være et godt alternativ for å diskutere med legen din.