Varmeslag mot varmeutmattelse: Hva er forskjellen?

Beskrivelse

Med det varmere klimaet har vi en tendens til å tilbringe mer tid på alt’åpen i den varme solen. Det er viktig å vite forskjellen mellom varmeslag og varmeutmattelse. Å vite tegnene og symptomene på disse to forholdene kan redde livet ditt eller en elsket.

Symptomer

Symptomer bundet til varmeslag eller alle «varmeutmattelse kan være veldig alvorlig. Utviklingen av muskelkramper kan være den første indikasjonen på at du utvikler en varme-relatert sykdom. Andre symptomer inkluderer:

Varmeutmattelse Symptomer Symptomer på varmeslag Generell svakhet Høy kroppstemperatur over 103F (39.4 ° C) Økt svette sterk raskt og sterk håndledd eller hjerte hjertefrekvens svak, men raskere eller tap eller endring av bevissthet, kvalme eller oppkast, varm hud, rødmet, tørr eller våt, mulig svimmelhet, blek, kald, våt hud

Et heatstroke kan være mye mer seriøst om’varmeutmattelse.

Våre initiativer

Hovedårsaken til en varme-relatert sykdom er uførheten til kroppen din for å kjøle seg ned. Svette er det naturlige verktøyet i kroppen din for å oppdatere deg selv. Hvis du trener for mye eller jobber intens når det er varmt eller i et oppvarmet rom, kan kroppen din ha problemer med å produsere nok svette for å holde deg kult.

Andre årsaker til varmeutmattelse inkluderer:

 • dehydrering
 • Bruk tyngre og tette klær
 • alkohol inntak

Hvis en varmeutmattelse forekommer i lang tid, kan det føre til et varmslag. Varmeslag kan raskt oppstå hvis det er veldig varmt eller hvis du strever for mye. Derfor er det viktig å starte behandlingen ved første tegn på varmeutmattelse.

Risikofaktorer

Noen faktorer kan øke risikoen for varmeutmattelse og varmeslag, selv om alle kan utvikle begge forholdene.

Følgende faktorer kan øke risikoen for varmefølsomhet:

 • Alder. Babyer og barn under 4 år og voksne i alderen 65 eller flere er mer utsatt for varme-relaterte sykdommer. Dette skyldes at din evne til å justere temperaturen er vanskeligere i disse aldre.
 • Medisin på resept. Noen stoffer som brukes til å behandle høyt blodtrykk eller hjertesykdommer, kan redusere evnen til å forbli hydrert. Dehydrering kan forårsake varmeutmattelse og heatstroke.
 • Fedme. Kroppen din holder mer varme når du veier mer. Det kan også være vanskeligere å avkjøle kroppen hvis du er overvektig.
 • Plutselige temperaturendringer. Når du går raskt fra et kaldere klima til en varmere, hvordan du går på ferie på et varmeste sted, kan kroppen din ikke være i stand til å tilpasse seg det varmere klimaet. Som et resultat kan du ha større problemer med å justere kroppstemperaturen.
 • En høy varmeindeks. L’varmeindeks er et tiltak som beregner fuktigheten sammen med den eksterne temperaturen for å bestemme hvor varmt det er for deg og kroppen din. Hvis fuktigheten er høy, fordampes svette lettere, og du kan ha flere problemer med forfriskninger. Hvis L’varmeindeksen er større enn 91 ° F (32.8 ° C), bør du fokusere på forebyggingsmetoder.

Diagnose

Kontakt lege umiddelbart hvis du tror du har et varmslag. Legen din vil trolig være i stand til å diagnostisere varmeutmattelse eller varmstroke basert på symptomene dine, men kan bestemme seg for å utføre tester for å bekrefte diagnosen eller verifisere tilstedeværelsen av komplikasjoner:

 • En blodprøve kan brukes til å kontrollere natrium- eller kaliumnivåer for å avgjøre om du er dehydrert.
 • En prøve av urinen kunne bli tatt. L’Mørkegul urin kan være et dehydreringsmerke.
 • Muskelfunksjonstester kan utføres.
 • Legen utfører eksamener for å kontrollere nyrefunksjonen.
 • X-stråler og andre bildebehandlingstester kan brukes til å avgjøre om du har skade på de indre organene.

Behandling

Hvis du begynner å demonstrere varmeutmattelsessymptomer, kan du prøve å finne et kjøligere sted hvis det er mulig. For eksempel, hvis du er ute, se etter en «8217; skyggelagt område. Hvis du er hjemme, fjern et lag med plagg eller slå på klimaanlegget.

Du kan også lyve eller, hvis dette ikke er mulig, slutte å gjøre anstrengende aktiviteter. Dette kan hjelpe kroppen til å justere temperaturen.

Drikke vann eller en sportslig drink for å hjelpe deg med å rehydarate. Sportsdrikker inneholder elektrolytter, som kroppen mister på grunn av overdreven svette.

Hvis du har kvalme eller oppkast, spør du umiddelbart en legehjelp.

En heatstroke regnes som en medisinsk nødsituasjon. Ring lokale beredskapstjenester umiddelbart hvis du mistenker å ha et varmslag.

Legen kan fordype deg i et isete vannbad for raskt å senke temperaturen. De kan også gi opp huden med vann, pakke i ispakker eller vikle deg i et spesielt forfriskende teppe. Hvis kulden gjør deg rystende, kan legen din foreskrive stoffene dine for å stoppe kuldegystene. Dette kan øke kroppstemperaturen.

Outlook

Med behandling kan du ta deg helt fra’varmeutmattelse. En tidlig intervensjon kan også forhindre at den går videre til varmetslaget.

Å leve et varmeslag er en nødsituasjon i nødstilfeller. Hvis ikke behandlet, kan det forårsake skade på:

 • hjerte
 • nyrer
 • muskler
 • hjerne

Risikoen for alvorlige komplikasjoner, inkludert død, øker med forlengelsen av behandlingen.

Forebygging

En av de viktigste måtene for å hindre varmeelaterte sykdommer er å holde den kuleste kroppstemperaturen. Dette er spesielt viktig når du arbeider eller foregår i alle aktiviteter som er åpent under varmen eller solen.

Her er noen forslag til forebygging:

 • Hold deg hydrert. Drikk fra to til fire kopper D’vann hver time der du spiller aktivitet alle «8217; åpen under varmen eller den direkte solen. Kroppen din trenger mer vann enn vanlig når du jobber i et varmt miljø fordi du vil miste flere væsker gjennom svette.
 • Unngå alkohol eller drikke som inneholder koffein hvis de gjør anstrengende aktiviteter, spesielt når det er varmt. Koffein øker risikoen for dehydrering.
 • På de heteste dagene, prøv å spille flere aktiviteter ALLE’i et kontrollert eller luftkondisjonert temperaturmiljø.
 • Prøver å unngå å spille aktiviteter ALLE’åpen i de heteste delene av dagen og i direkte sollys.
 • Bruk lysfargede klær, bredt og lys når du gjør oppgaver ALLE’åpne med varmen. En bredeste lue vil beskytte ansiktet mot solen og vil hjelpe deg med å bli kjøligere.
 • Flere ferske bad eller dusjer på en varm dag for å friske opp.
 • Gjør hyppige pauser når du jobber eller trener varmen din. Dette inkluderer aktiviteter som fotturer eller sport.
 • Aldri forlate barn, nyfødte, voksne eller kjæledyr i A’bil parkert og lukket. Temperaturen All’Interiør i A’bil lukket kan bli veldig høy, selv om den eksterne temperaturen er mild. Dette kan føre til varme-relaterte sykdommer.

Planlegg A & # 8217 på forhånd; aktivitet under varmen kan bidra til å redusere risikoen for varme-relaterte sykdommer.