Vanlige årsaker til lav libido og fravær av seksuell lyst hos menn

COS’er den lave libido?

Lavere libido beskriver en redusert interesse for den seksuelle aktiviteten.

Det er vanlig å miste interessen i sex fra tid til annen og libido nivåer varierer gjennom livet. Det er også normalt at interessen din noen ganger ikke samsvarer med partneren din.

Imidlertid kan en lav libido i lang tid forårsake bekymring for noen mennesker. Noen ganger kan det være en indikator på en underliggende helsetilstand.

Her er noen mulige årsaker til lav libido hos menn.

Lav testosteronnivå

Testosteron er et viktig mannlig hormon. Hos menn er det hovedsakelig produsert i testiklene.

Testosteron er ansvarlig for å bygge muskler og benmasse og stimulering av sædproduksjon. Selv testosteronnivåer påvirker seksuell lyst.

Normale testosteronnivåer vil variere. Imidlertid antas det at voksne menn har et lavt nivå av testosteron, eller en lav t, når deres nivåer går under 300 nanogrammer for decilitro (ng / dl), I henhold til retningslinjene for American Urological Association (AUA).

Når testosteronnivået reduseres, reduseres ditt ønske om sex.

Testosteron reduksjon er en normal del av’aldring. Imidlertid kan en drastisk dråpe i testosteron føre til en reduksjon i libido.

Snakk med legen din hvis du tror dette kan være et problem for deg. Du kan kanskje leie kosttilskudd eller geler for å øke testosteronnivået.

Medisinering

L’Å ta visse stoffer kan senke testosteronnivået, som igjen kan føre til lav libido.

For eksempel kan blodtrykksmedisiner som ACE-inhibitorer og beta-blokkere forhindre utløsning og # 8217; ereksjon.

Andre legemidler som kan senke testosteronnivåene inkluderer:

 • Kjemoterapi eller radioterapi for kreft
 • Brukte hormoner til å behandle prostatakreft
 • kortikosteroider
 • Opioid analgetika, som morfin (Morphabond, MS Contin) og L’Ossicodone (OxyContin, Percocet)
 • Et antifungalt legemiddel kalt ketokonazol
 • Cimetidin (Tagamet), som brukes til mageforbrenning og gastroøsofageal reflukssykdom (GERD)
 • Anabole steroider, som kan brukes av idrettsutøvere for å øke muskelmassen
 • Noen antidepressiva

Hvis du finner effekten av et lavt nivå av testosteron, snakk med legen din. De kan råde deg til å endre stoffet.

Ben syndrom uten hvile (RLS)

Rastløs ben syndrom (RLS) er den ukontrollable pulsen av bevegelige ben. EN studere Han fant at menn med RLS har størst risiko for å utvikle erektil dysfunksjon (DE) sammenlignet med de uten RLS. De oppstår når en mann ikke kan ha eller holde en ereksjon.

I studien fant forskerne at menn som hadde RLS-episoder minst fem ganger i måneden, hadde omtrent 50% mer sannsynlig å utvikle og sammenlignet med menn uten RLS.

Videre hadde menn som hadde hyppigere produserte RLS-episoder, mer sannsynlig å bli maktesløs.

Depresjon

Depresjon endrer alle deler av en persons liv. Deprimerte personer opplever en redusert eller fullstendig mangel på interesse for aktivitetene som en gang fant de hyggelige, inkludert sex.

Nedre Libido er også en bivirkning av noen antidepressiva, inkludert:

 • Serotonin-norepinefrin (SNRI), som duloxetin (CYMBALTA)
 • Selektive serotonin reuptake inhibitorer (SSRI), for eksempel fluoxetin (prozac) og sertralin (Zoloft)

Imidlertid har bupropionen av norongrenalin og # 8217; dopamin reuptake inhibitor (NDDI) (Wellbutrin SR, Wellbutrin XL) ikke vist seg å redusere libido.

Snakk med legen din hvis du tar antidepressiva og du har en lav libido. De kan møte bivirkningene dine ved å justere dosen eller bytte til et annet legemiddel.

Kronisk sykdom

Når du ikke føler deg bra på grunn av effekten av en kronisk helsetilstand, som kronisk smerte, er sex sannsynligvis på bunnen av din prioritetsliste.

Noen sykdommer, som kreft, kan også redusere sædproduksjonen.

Andre kroniske sykdommer som kan legge til testen din libido inkluderer:

 • Type 2 diabetes
 • fedme
 • Høyt blodtrykk
 • Høyt kolesterol
 • Lung, hjerte, nyre og kronisk hjertesvikt

Hvis du opplever en kronisk sykdom, snakk med din vei partner for å være intim i denne perioden. Du kan også vurdere å se en dobbel konsulent eller en seksuell terapeut for dine problemer.

Søvnproblemer

TIL studere I Journal of Clinical Sleep Medicine oppdaget han at ikke-overvektige menn med obstruktiv søvnapné (OSA) opplever lavere testosteronnivåer. I sin tur fører dette til en reduksjon i Seksuell aktivitet og Libido.

I studien fant forskerne at nesten en tredjedel av mennene som led av alvorlig nattapné hadde også redusert testosteronnivå.

I en annen nylig studere I unge og sunne menn reduserte testosteronnivået fra 10 til 15 prosent etter en uke med søvnrestriksjon på fem timer per natt.

Forskerne fant at effekten av søvnbegrensning på testosteronnivåene var spesielt åpenbare mellom klokken 2:00 og 10:00 dagen etter.

Aldring

Testosteronnivåer, som er forbundet med libido, er på høyeste når menn er sen ungdomsår.

I alderdom kan det være nødvendig mer tid å få orgasmer, ejakulere og bli begeistret. Ereksjonene dine er kanskje ikke så vanskelig, og det kan ta lengre tid før penis blir reist.

Imidlertid kan narkotika bidra til å behandle disse problemene er tilgjengelige.

Understreke

Hvis du er distrahert av situasjoner eller perioder med høyt trykk, kan seksuell lyst redusere. Dette skyldes at stress kan forstyrre hormonelle nivåer. Arteriene dine kan krympe i stressperioder. Denne krympingen begrenser blodstrømmen og potensielt årsak og.

En studie publisert i Vitenskapelig forskning og essays Han støttet ideen om at stress har en direkte effekt på seksuelle problemer både hos menn og kvinner.

En annen studere Veteraner med posttraumatisk stresslidelse (PTSD) fant at stressforstyrrelser økte risikoen for seksuell dysfunksjon mer enn tre ganger.

Stress er vanskelig å unngå. Forholdsproblemer, skilsmisse, håndtere død av en kjære, økonomiske bekymringer, et nyfødt eller et frenetisk arbeidsmiljø er bare noen av hendelsene i livet som i stor grad kan påvirke sexens ønske.

Stressadministrasjonsteknikker, for eksempel pusteøvelser, meditasjon og å snakke med en terapeut, kan hjelpe.

I en studere, For eksempel viste mennene som nylig har blitt diagnostisert av DE, en betydelig forbedring i erektilfunksjonspoeng etter deltakelse i et 8-ukers stresshåndteringsprogram.

Lav selvtillit

L’Selvtillit er definert som den generelle oppfatningen som en person har på seg selv. Lav selvtillit, dårlig selvtillit og dårlig kroppsbilde kan sette din følelsesmessige helse og velvære.

Hvis du tror du er uattraktiv eller uønsket, vil det trolig sette en brems til seksuelle møter. Ikke setter pris på hva du ser i speilet, kan til og med ønske å helt unngå å ha sex.

Lav selvtillit kan også forårsake angst for seksuell ytelse, noe som kan føre til problemer med og redusert seksuell lyst.

Over tid kan selvtillitsproblemer føre til bredere psykiske helseproblemer, som depresjon, angst og narkotika- eller alkoholmisbruk, alle faktorer som har blitt koblet til en lav libido.

For lite (eller for) trening

For mye eller for lite trening kan også være ansvarlig for det lave seksuelle ønske hos menn.

For lite øvelse (eller helt fraværende) kan føre til en rekke helseproblemer som kan påvirke seksuell lyst og SECITET’spenning.

Å gjøre regelmessig trening kan redusere risikoen for kroniske sykdommer som fedme, hypertensjon og type 2 diabetes, alle forbundet med en lav libido. Det er kjent at den moderate øvelsen senker kortisolnivåene om natten og reduserer stress, noe som kan bidra til å øke seksuell lyst.

D’En annen del har det også vist seg at overdreven trening påvirker seksuell helse. I en studere, Høyere nivåer av intens og lang kronisk styrketrening regelmessig var sterkt forbundet med en reduksjon i libido-poengene hos menn.

alkohol

Drikke tung alkohol, eller Mer enn 14 blandede drinker I en uke var det også knyttet til en nedgang i testosteronproduksjonen. I lang tid kan overdreven mengder alkohol redusere ditt seksuelle ønske.

Cleveland Clinic anbefaler at menn som forbruker mer enn tre eller flere alkoholholdige drikker regelmessig, bør vurdere å drikke mindre. Sentrene for kontroll og forebygging av sykdommer Å foreslå at en gjennomsnittlig voksen mann bør drikke to eller mindre alkoholholdige drikker om dagen; Mer enn dette kan føre til langsiktig helseforringelse.

Narkotika bruk

Utover alkoholen, selv bruk av tobakk, marihuana og ulovlige stoffer som opiater har vært knyttet til en reduksjon i testosteronproduksjon. Dette kan forårsake mangel på seksuell lyst.

Det ble også funnet at røyking har en negativ innvirkning på sædproduksjon og spermbevegelse.

Fysiske og følelsesmessige bivirkninger av lav libido

En nedgang i seksuell lyst kan være veldig forstyrrende for menn. Libido Lav kan føre til en ond sirkel av fysiske og følelsesmessige bivirkninger, inkludert D & # 8211; Manglende evne til å opprettholde en’ereksjon lenge nok til å ha tilfredsstillende sex.

L’og kan indusere en mann for å prøve angst for sex. Dette kan føre til spenninger og konflikter mellom ham og hans partner, som i sin tur kan føre til minus seksuelle møter og flere forholdsproblemer.

Unnlatelse av å kjøre på grunn av og kan utløse følelser av depresjon, selvtillitproblemer og dårlig kroppsbilde.

Outlook

Behandlingen av lav libido avhenger ofte av behandlingen av det underliggende problemet.

Hvis lav libido skyldes en helsetilstand nedenfor, kan det være nødvendig å endre stoffet. Hvis din lave libido har psykologiske årsaker, må du kanskje besøke en terapeut for relasjonelle råd.

Du kan også ta skritt for å øke din libido alene. Følgende handlinger har potensial til å øke Libido:

 • Lev en sunnere livsstil
 • tilstrekkelig søvn
 • Øv stressbehandling
 • Spis et sunnere kosthold

Q&A: Når du skal bekymre deg

Spørsmål:

Fordi det er naturlig at libido flom fra tid til annen, når (på hvilken tid det varer), er lav libido en årsak til bekymring?

TIL:

Definisjonen av lav libido avhenger av den personen som opplever den lave libido, det vil si, må sammenlignes med det som regnes som den normale libidoen til den personen. Men hvis noen bemerker problemer med libido uten en klar stimulans i flere uker, er det rimelig å diskutere problemet med en lege, som kan kunne avgjøre om et fysiologisk eller psykologisk problem underliggende forårsaker disse bekymringene.

Daniel Murrell, representerer Mdanswers vurderingene av våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.