Vanlige årsaker til akutt øye smerte

Smerte alle’øye

Akutt eller plutselig smerte i øynene er vanligvis på grunn av rusk alle’inne i øyet. Det er vanligvis beskrevet som en følelse av smerte, lancinere eller brennende alle’# 8217; øye.

Akutt smerte kan også skyldes mer alvorlige forhold som uveitt eller glaukom. Fortsett å lese for å lære mer om mulige årsaker, behandlinger og når du får hjelp.

Årsaker til akutt øye smerte

Smerten i øyet kan skyldes noen antall forhold eller irriterende stoffer. Hvis du lider av en akutt smerte i øynene som ikke forsvinner etter å ha skyllet øynene med en saltoppløsning for øyevask, bør du besøke deg fra din oftalmolog.

Øyeavfall

En av de vanligste årsakene til akutt øye smerte er rusk. Dette skjer når noe & # 8211; som støv, smuss eller andre fremmedlegemer & # 8211; Gå inn i øynene, forårsaker irritasjon og smerte.

Hvis du tror du har noe i øynene dine, bør du prøve å skylle den med en saltvann eller vannløsning.

Hvis du fortsatt føler en sterk smerte, bør du kontakte din oftalmolog, en optometrist eller en oftalmolog. Du kan ha en ripe på # 8217; øye (A’hornhinseal slitasje), som vil kreve en medisinsk vurdering.

Hvis C’det er et spiss objekt som fortsatt sjekker fra øynene dine, ikke fjern det. Be om medisinsk hjelp umiddelbart.

Cluster hodepine

En klyngens hodepine kan påvirke funksjonaliteten til øynene dine. Generelt påvirker det den ene siden av hodet og kan vare 15 minutter til 3 timer. Symptomene kan omfatte:

 • røde øyne
 • Fallende øye eller øyelokk
 • Rive i øyet
 • Hevelse eller akutt smerte

Behandling omfatter vanligvis legemidler for å behandle eller forhindre hodepine. Forhindre klyngen hodepine vanligvis innebærer å holde en hodepine dagbok for å diagnostisere utløsere og modeller.

Problemer med kontaktlinser

Hvis du bruker kontaktlinser, kan øye smerte skyldes et problem med kontaktlinser. Hvis visningen din er sløret sammen med smerten, kan kontaktlinsen ha flyttet eller brettet inn i øynene dine.

Hvis du kan se kontaktlinser i speilet, bør du vaske hendene og prøve å fjerne dem.

Hvis du ikke kan se det, bør du skylle øyet med en saltoppløsning og fortsette å snurre øyet til kontaktlinsen beveger seg til et tilgjengelig punkt på overflaten av # 8217.

Uveitt

L’Uveite er en gruppe av inflammatoriske sykdommer som påvirker den delen av Orvea. L’Uvea er det mellomliggende laget av øyet, som inkluderer iris, ciliary kropp og choroid (de fleste blodkar). L’uveite er vanligvis forårsaket av:

 • Autoimmun feil
 • okular traumer
 • Toksiner introdusert i # 8217; øye
 • Svulster eller infeksjoner

L’Uveite diagnostiseres av en visningsundersøkelse og etterfulgt av en behandling, som vanligvis foreskrives av en oftalmolog eller optometrist. Legen din kan foreskrive medisiner som:

 • Øyedråper med et antiinflammatorisk stoff
 • Corticosteroid pille eller injeksjon
 • Antibiotika eller antivirale legemidler

Glaukom

Glaukom er en sykdom som treffer øyets optiske nerve. De American Academy of Ophthalmology sier at det er ca 60.5 millioner mennesker som lider av glaukom globalt.

Lukket vinkel Akutt Glaukom er klassifisert som en Nødtidig Nødsøking & # 8211; kan forårsake blindhet innen få dager. Hvis følgende symptomer oppstår, bør du umiddelbart kontakte en lege.

 • Alvorlig smerte i øynene
 • visuell forstyrrelse
 • tåkesyn
 • Han retched

Selv en kontroll glaukom bør være en del av din årlige øye eksamen, spesielt hvis du er over 35 år. Tidlig deteksjon er nøkkelen til å beskytte visjonen din mot skade knyttet til glaukom.

Outlook

Din øye smerte er vanligvis veldig behandlet!

Hvis du har hodepine sammen med øyeskader, kan du lide av migrene eller klyngens hodepine.

Hvis øyesmerten forsvinner etter å ha skyllet SEGET, kan du ha en mer alvorlig tilstand.

Hvis symptomene ikke avtar etter noen timer, bør du vurdere å konsultere en lege.