Vanlige postpartum komplikasjoner, så vel som å se en lege

Del på Pinterest

Når du har en baby, kan dagene og nettene begynne å løpe sammen mens du tilbringer timer for å ta vare på barnet ditt (og spørre deg om du noen gang klarer å sove igjen en hel natt). Med den nesten konstante fôringen, endringen, svingen og beroligende som et nyfødte behov, kan det være lett å glemme å være oppmerksom på deg selv også.

Det er helt rimelig å prøve smerte og ubehag i ukene etter fødselen, men det er også viktig å være klar over hvor det ender til Normal & # 8221;. Noen postpartum komplikasjoner, hvis ikke adressert, kan forstyrre helbredelse og forårsake varige problemer.

Husk: Barnet ditt trenger mange ting, men en av de viktigste seks. Ta deg tid til å høre på kroppen din, ta vare på deg selv og snakk med en lege om enhver tvil.

Fra en’se på følgende liste for å kjenne noen av de vanligste postpartum komplikasjoner, hva du skal se etter og når du skal søke medisinsk hjelp.

Overdreven blødning

Selv om blødningen etter fødselen er normal og de fleste kvinner bløder i 2-6 uker, kan noen kvinner lide av et overskudd blødning etter fødselen.

Den normale postpartumblødningen starter vanligvis umiddelbart etter fødsel, om fødselen foregår av vaginal eller keisersnitt. Det er normalt umiddelbart etter fødsel bløder rikelig og sender mye rødt blod og koaguli. (Det kan virke som å gjenopprette den pause på 9 måneder i perioden alt på en gang!)

I dagene etter fødselen bør blødningen begynne å bremse ned og over tid, bør du begynne å merke en mørkere strøm av mørkere blod som kan vare i uker. Selv om det kan være midlertidige strømningsøkninger med større fysisk aktivitet eller etter amming, bør hver dag ta med en lettere strømning.

Når skal du kontakte legen din

 • Hvis blodet ikke er bremset og fortsetter å utstede store blodpropper eller bløt rødt blod etter 3 eller 4 dager
 • Hvis blodet er bremset ned og så begynner plutselig å bli tyngre eller tilbake til den lyse røde etter å ha blitt mørkere eller mer klar
 • Hvis sterk smerte eller kramper forekommer sammen med en økning i strømmen

En rekke problemer kan forårsake overdreven blødning. Faktisk kan overdreven innsats forårsake en midlertidig økning. Dette løses ofte ved å sette opp og hvile. (Vi vet hvor vanskelig det kan være, men ta litt tid bare å sitte og skjemme bort din dyrebare baby!)

Imidlertid kan mer alvorlige årsaker, som for eksempel retensjonen av moderkaken eller mangelen på sammentrekning av livmoren, kreve medisinsk eller kirurgisk inngrep.

Hvis du har spørsmål, snakk med legen din om dine bekymringer.

Infeksjon

Gi lys er ikke en vits. Kan forårsake poeng eller sår åpne av flere grunner.

Som ubehagelig er det å tenke, vaginal tåre under fødsel er en realitet for mange mødre for første gang, og også for den andre tredje og fjerde. Dette skjer vanligvis når barnet krysser vaginalåpningen og krever ofte poeng.

Hvis du gir fødsel gjennom keisersnitt, vil du motta poeng eller metallpunkter på stedet for’gravering.

Hvis du har poeng i vaginal eller perineal-området, kan du bruke en sprøyteflaske til å rengjøre med varmt vann etter bruk av badet. (Pass på at du alltid rengjør fra forsiden til baksiden.) Du kan bruke en doughnutformet pute for å redusere ubehag når du sitter.

Mens det er normalt at disse punktene eller tårene forårsaker noe ubehag som det helbreder, er det ikke en del av en sunn helbredelse at smerte stiger plutselig. Dette er et av tegnene som området kan bli smittet.

Noen kvinner opplever også andre infeksjoner, for eksempel urin, nyre eller vaginale infeksjoner etter fødselen.

Når skal du kontakte legen din

Tegn på infeksjon inkluderer:

 • Økt smerte
 • feber
 • rødhet
 • Takt varme
 • nedlasting
 • smerte under urinering

Når en infeksjon på 8217 er oppdaget tidlig, er det typiske behandlingskurset en enkel syklus av antibiotika.

Men hvis A’infeksjon fremskritt, kan mer aggressiv behandling være nødvendig eller be om sykehusinnleggelse. Så det er viktig å umiddelbart kontakte legen din hvis du mistenker en & # 8217;.

Inkontinens eller forstoppelse

Nysing og pissing bukser i barnas lane på målet er ikke morsomt for alle, men det er også helt normalt. Urininkontinens Umiddelbart etter fødselen er mer vanlig enn man kanskje tror. Og det er ikke farlig, men denne komplikasjonen kan forårsake ubehag, forlegenhet og ubehag.

Noen ganger kan et enkelt treningsregime hjemme, som kegler, behandle problemet. Hvis du har en mer ekstrem sak, kan det hende du finner ut at du trenger Medisinsk inngrep Å få lettelse.

Du kan også oppleve fecal inkontinens, sannsynligvis på grunn av svekkede muskler eller skader under fødsel. Ikke bekymre deg, dette vil trolig sannsynligvis forbedre seg over tid. I mellomtiden kan det være nyttig å bruke absorberende eller menstruasjonsundertøy.

Mens ikke å kunne holde det, kan det være et problem, ikke å være i stand til å gå er en annen. Fra det første etterarbeidet poop og utover, kan du kjempe med forstoppelse og hemorroider.

Endringer i kosthold og # 8217; hydrering kan bidra til å holde ting som beveger seg. Du kan også bruke kremer eller absorbenter til å behandle hemorroider. Snakk med legen din før du tar avføringsmiddel eller andre stoffer.

Når skal du kontakte legen din

Mange kvinner vil oppdage at urin eller fekal inkontinens reduseres betydelig i dagene og ukene etter fødselen. Ellers kan legen foreslå noen øvelser for å styrke bekkenbunnområdet. I noen tilfeller kan videre medisinsk eller kirurgisk behandling være nødvendig.

Det samme gjelder for forstoppelse eller hemorroider. Hvis du fortsetter å være et problem i ukene etter fødselen, eller hvis symptomene blir verre, kan legen din foreslå ekstra behandlinger for å lindre problemet.

Brystsmerter

Som du velger å amme eller ikke, brystsmerter og ulempe er en vanlig komplikasjon i postpartumperioden.

Når melk kommer, generelt fra 3 til 5 dager etter fødselen, kan du merke en betydelig hevelse og bryst ubehag.

Hvis du ikke ammer, kan du oppdage at du får lettelse fra smerten av smerten; engasjementet er vanskelig. Bruk varme eller kalde pakker, ta på the-counter-counter medisiner og varme dusjer kan bidra til å lindre smerte.

Hvis du velger å amme, kan du også prøve Smerte og plage til brystvorten Mens både barnet begynte å lære å angripe og amme.

Imidlertid, L’amming bør ikke fortsette å være smertefullt. Hvis brystvorten begynner å bryte og bløde, kan du besøke en Konsulent for L’amming For en veiledning om hvordan du hjelper barnet ditt til å angripe seg på en måte som ikke forårsaker smerte.

At du velger å amme eller ikke, kan du være i fare for mastitt i de første dagene med melkproduksjon og utover, hvis du bestemmer deg for å amme. Mastitt Det er en’brystinfeksjon som, selv om det er smertefullt, kan vanligvis behandles enkelt med antibiotika.

Når skal du kontakte legen din

Mastitt symptomer inkluderer:

 • Brystrødhet
 • Brystet føles varmt eller varmt til berøring
 • feber
 • Influensasymptomer

Hvis disse symptomene oppstår, er det viktig å fortsette L’amming, men også kontakte legen din. Mastitt kan be om antibiotika for behandling.

Postparto depresjon

Føl deg litt og ned eller følg mer gråt enn vanlig i ukene etter fødselen er normal. De fleste kvinner opplever noen form for & # 8220; Baby Blues & # 8221;.

Men når disse symptomene varer mer enn noen få uker eller forstyrrer barnets omsorg, kan det bety at du opplever Postparto depresjon.

Selv om postpartum depresjon virkelig kan virke, veldig vanskelig, er det herdbart og bør ikke forårsake skyld eller forlegenhet. Mange kvinner på jakt etter behandling begynner å føle seg bedre veldig raskt.

Når skal du kontakte legen din

Hvis du eller din partner er bekymret for lidelse fra post-partum depresjon, kontakt legen din umiddelbart. Vær ærlig og rettet om dine følelser, slik at du kan få hjelpen du fortjener.

Andre problemer

Det er andre alvorlige komplikasjoner etter fødselen som er mindre vanlige, men de må adresseres umiddelbart for din helse og sikkerhet.

Noen problemer som kan påvirke kvinner i postpartum fase inkluderer:

 • sepsis
 • Kardiovaskulære hendelser
 • Dyp venøs trombose
 • slag
 • emboli

Når skal du kontakte legen din

Se etter nødhjelp hvis de oppstår:

 • brystsmerter
 • åndedrettsproblemer
 • anfall
 • Tanker om hvordan du skal skade deg selv eller ditt barn

Kontakt alltid legen din dersom de oppstår:

 • feber
 • Et rødt ben eller hovent som er varmt til berøring
 • blødning gjennom en pute i en’nå eller ikke eller stor koaguli av størrelsen på et egg
 • en hodepine som ikke vil gå bort, spesielt med sløret syn

Ta bort

Det er sannsynlig at dagene dine med nyfødte inkluderer tretthet, smerte og ubehag. Kjenn kroppen din, og hvis du har tegn eller symptomer som noe kan være et problem, er det viktig å kontakte legen din.

De fleste medisinske undersøkelser etter fødsel tar opptil 6 uker etter fødselen. Men du bør ikke vente med å øke eventuelle problemer du finner før du finner sted i avtalen.

De fleste postpartum komplikasjoner kan behandles. Å ta vare på problemer gjør at du kan gå tilbake for å fokusere på barnet ditt og føle deg sikker på at du gjør det du kan for ditt velvære og ditt.