Vanlige kaldtårsaker: rhinovirus og mer

Hva forårsaker en forkjølelse?

Kulden er en vanlig infeksjon i øvre luftveiene. Selv om mange tror at du kan ta en forkjølelse, ingen varm nok om vinteren og bli utsatt for kaldt, er det en myte. Den virkelige skyldige er en av de over 200 virusene.

Den vanlige forkjølelsen sprer seg når du inhalerer viral partikler fra nysing, hoster, ord eller løse partikler av en person som er infisert når du rengjør nesen. Du kan også samle viruset ved å berøre en forurenset overflate som en infisert person berørt. Fellesarealer inkluderer håndtak, telefoner, barneleker og håndklær. Rhinovirus (som forårsaker de fleste forkjølelser) kan leve opptil tre timer på harde overflater og hender.

De fleste virus kan klassifiseres i en av de forskjellige gruppene. Disse gruppene inkluderer:

 • Menneskelig rinovirus
 • koronavirus
 • Dårlig influensavirus
 • adenovirus

Noen andre vanlige forkjølelser av kulde har blitt identifisert, som syncial respiratorisk virus. Andre må fortsatt identifiseres av moderne vitenskap.

I USA er forkjølelse mer vanlige om høsten og vinteren. Dette skyldes hovedsakelig faktorer som begynnelsen av skoleåret og trenden til folk å bli hjemme. Alle’Interior L’Luft har en tendens til å være burgest. L’tørr lufttørr nesepassasjer, som kan føre til infeksjoner. Selv fuktighetsnivåer pleier å være lavere når det er kaldt. Kaldt virus kan bedre overleve i lav luftfuktighet.

Menneskelig rhinovirus

Denne gruppen av virus & # 8211; hvorav det er mer enn 100 typer & # 8211; Det er langt den vanligste identifiserte kalde årsaken. Virus blir bedre ved temperaturen ALL’Human Nose Interior.

Menneskelige rinovirus (HRV) er svært smittsomme. Imidlertid fører de sjelden til alvorlige helsekonsekvenser.

Nylig søk Han fant ut at HRVs manipulerer gener og er denne manipulasjonen som bestemmer en overdreven immunrespons. Svaret forårsaker noen av symptomene på de mest irriterende forkjølelsene. Denne informasjonen kan bringe forskere til viktige funn i behandlingen av forkjølelsen.

koronavirus

Det er mange varianter av koronavirus som påvirker dyr og opptil seks kan påvirke mennesker. Denne typen virus forårsaker vanligvis SARS høyere enn mild til moderat (alvorlig akutt respiratorisk syndrom).

Human ParalFluenza Virus, Adenovirus og Syncite Respiratory Virus

Andre virus som kan forårsake forkjølelse inkluderer:

 • Human Para-influensavirus (HPIV)
 • adenovirus
 • Oppriktig åndedrettsundervisning (RSV)

Disse tre virusgruppene fører generelt til milde infeksjoner hos voksne, men kan forårsake alvorlige infeksjoner i nedre luftveiene hos barn, eldre og i de med svekket immunforsvar. Premature barn, barn med astma og de med lunge- eller hjertesykdommer har større risiko for å utvikle komplikasjoner som bronkitt og lungebetennelse.

En filament av HPIV kalt HPIV-1 årsak til rump hos barn. Rumpen er preget av sterk og overraskende lyd som produseres når den infiserte individuelle hoste. Overfylte levekår og stress øker risikoen for respiratoriske sykdommer. For eksempel, filen CDC Det har oppdaget at militære rekrutter er mer utsatt for å få tak i adenovirus som utvikles i luftveiene.

Komplikasjoner

Forkjølelsen vil vanligvis gjøre kurset uten komplikasjoner. I noen tilfeller kan det spre seg til brystet, brystene eller ørene. L’Infeksjon kan derfor føre til andre forhold som:

Infeksjon av øre: Hoved symptomene er feilen eller en gul eller grønn sekresjon fra nesen. Dette er mer vanlig hos barn.

Bihulebetennelse: oppstår når en kulde ikke forsvinner og forblir i lange perioder. Symptomer inkluderer betent og infiserte bryster.

Astma: pustevansker og / eller hissing pusten som kan utløses av en enkel kulde.

Thoracic infeksjon: Infeksjoner kan føre til lungebetennelse og bronkitt. Symptomer inkluderer vedvarende hoste, kortpustethet og hoste med slim.

Streptococcus: Streptococcus er en [8217; halsinfeksjon. Symptomer inkluderer en sterk ondt i halsen og noen ganger en hoste.

Når skal du se en lege

For forkjølelse som ikke går bort, må du konsultere en lege. Det er viktig å konsultere en lege hvis du har feber høyere enn 101.3 ° F, retur feber, pusteproblemer, vedvarende ondt i halsen, brystsmerter eller hodepine.

Barn bør bringes av legen for feber på 100.4 ° F eller høyere, hvis de har kaldt symptomer i mer enn tre uker, eller hvis noen av deres symptomer blir alvorlige.

Behandlinger

Det er ingen fast kur for forkjølelse, men kombinere rettsmidler kan lindre symptomer.

Avkjølte tellermedisiner kombinerer vanligvis smertestillende midler med decongestants. Noen er tilgjengelige individuelt. Disse inkluderer:

 • Analgetika som aspirin og # 8217; ibuprofenes er gode for hodepine, ledsmerter og feberreduksjon.
 • Decongestant nasal sprayer som Afrin, Sinex og Nasacort kan hjelpe til med å frigjøre nesehulen.
 • Hoste sirupene hjelper med vedvarende hoste og ondt i halsen. Noen eksempler er Robussins, Mucinex og DimetApp.

Alternativ medisin

Alternativ medisin har ikke vist seg å være effektiv i behandlingen av forkjølelse som metodene nevnt ovenfor. Noen mennesker finner lettelse i å prøve det.

Sink kan brukes mer effektivt hvis det tas 24 timer etter de første symptomene. Det sies at vitamin C, eller matvarer som er rik på det (som sitrusfrukter), forsterker immunforsvaret. Og du tror ofte at Echinacea ‘s # 8217 gir samme styrking av immunsystemet.

Husholdningsartikler

Under forkjølelse er det tilrådelig å hvile og prøve å følge en diett dårlig fett og rik på fibre. Du bør også drikke mange væsker. Andre forslag til hjemmepleie:

 • Varmen og væsken av kyllinglager kan bidra til å berolige symptomer og overbelastning.
 • Gjør gargars med saltvannet lindrer sår hals.
 • Hostepadsene eller mentol candies kan hjelpe mot ondt i halsen og hoste. Candies gir et belegg på halsen som beroliger betennelsen.
 • Kontroller temperaturen og # 8217; fuktighet i hjemmet ditt kan forhindre vekst av bakterier.

Lær mer: Det er en forkjølelse eller en & # 8217;? »