Vaner for styring av type 2 diabetes: trening, kosthold og mer

Beskrivelse

Hvis du har type 2 diabetes, kan du gjennomføre en sunn livsstil hjelpe deg med å håndtere blodsukkernivået og redusere risikoen for komplikasjoner. Det kan være vanskelig å vurdere dine vaner på en gang. Men selv små endringer kan gjøre en forskjell.

Her er fem enkle trinn du kan utføre for å håndtere tilstanden og forbedre ditt generelle trivsel.

1. Legg til trinn til din daglige tur

L’Vanlig fysisk aktivitet er viktig for god mental og fysisk helse. Sammen med andre fordeler, L’trening kan hjelpe deg med å håndtere blodsukker og vektnivåer.

For å oppnå dine anbefalte treningsmål, prøv å programmere flere treningsøkter i din ukentlige rutine. Når du ikke har tid til en komplett treningsøkt, kan en kort spasertur hjelpe deg med å jobbe hjerte, lunger og muskler.

Her er noen strategier for å legge til ekstra passasjer på dagen din:

  • Hvis du kjører mot arbeid eller andre destinasjoner, parkerer du på motsatt side av parkeringsplassen, så du må ta skritt unna for å komme fra bilen til hvor du skal.
  • Hvis du reiser med offentlig transport, gå av fra’buss eller trene et par stopp før du legger til flere blokker til reisen din.
  • Når du får et valg, ta trappene i stedet for heisen for å bytte fra en etasje til … mer enn en bygning.

2. Pause fra økten

Selv om du trener flere ganger i uken, kan langvarige sitteperioder ha negative effekter om helsen din.

Hvis dine daglige oppgaver krever at du sitter i lange perioder, må du sørge for at du står opp og flytter regelmessig. Hvis du trenger en påminnelse, bør du vurdere L’ved hjelp av en timer på telefonen eller datamaskinen for å programmere kort, men hyppige pauser.

Å lage pauser fra økten kan hjelpe deg med å håndtere blodsukkernivået, foreslår 2016 studio av inaktive og overvektige voksne med type 2 diabetes. Når deltakerne tok en pause på tre minutter fra økten hvert 30. minutt, har dette bidratt til å forbedre blodsukkernivået. Under hver pause av aktivitet gjorde de tre minutter med lette gangavstand eller motstandsøvelser, som for eksempel kalvheiser og squat-kjøretøy.

3. Sett en del måltider til side til restauranten

For å håndtere blodsukkernivå og vekt, er det nyttig å kontrollere deler. Det kan være vanskelig å gjøre, spesielt når du spiser ute.

For å holde delstørrelsene under kontroll, vurder ideen om å bringe en gjenbrukbar beholder i restauranter og kafeer med deg. Du kan også spørre medarbeiderne en takeaway container. Før du graver i måltidet, bestemmer du hvor mye du vil spise. Forberede resten, så du vil ikke bli forsøkt å spise mer enn forventet.

Du kan holde rester for et annet måltid.

4. Sett påminnelser for narkotika

Du har problemer med å huske å ta foreskrevne medisiner? Anser ideen om å sette en påminnelse for deg selv med en’smartphone app.

Det er mange forskjellige påminnelsesapps for medisiner å velge mellom. Etter at du har installert en av disse appene på telefonen, kan du bruke den til å planlegge påminnelser etter behov.

I noen tilfeller kan du bruke samme app til å programmere påminnelser for å kontrollere blodsukkernivået, lade medikamentkravene eller delta i legenes besøk. Noen av disse appene har også fysiske formovervåkingsfunksjoner, som lar deg registrere vekten, blodsukkernivået eller andre helsemessige metrikker.

Skriv diabetes av 2

Hvordan står du overfor type 2 diabetes?

Svar 6 enkle spørsmål for å få en umiddelbar evaluering av hvordan du styrer den følelsesmessige siden av type 2 diabetes, sammen med ressurser for å støtte ditt mentale velvære.

DET BEGYNNER

5. Sjekk føttene hver dag

Over tid kan type 2 diabetes forårsake hudendringer, nerver og blodårer. Dette kan føre til en rekke komplikasjoner, inkludert fotproblemer. Sammenlignet med den generelle befolkningen, er personer med diabetes mye mer sannsynlig ha en stor fot eller et ben, ifølge American Diabetes Association (ADA).

For å beskytte føttene dine, kontroller dem regelmessig for rødhet, hevelse, kutt og blærer. Hvis du utvikler nerveskade på grunn av type 2 diabetes, kan du ikke være i stand til å føle skade på føttene dine. Derfor er det viktig å inspisere dem visuelt.

Hvis du ikke kan se fabrikken på føttene dine, bruk et speil for å se på dem eller spørre en elsket å hjelpe deg.

De Ada Anbefaler også følgende gode fotpleiepraksis:

  • Vask føttene hver dag og tørk nøye senere.
  • Hold føttene neglene kuttet og lim.
  • Bruk komfortable sko og sokker.

Hvis kjente tegn på skade eller føtter infeksjoner, fortell legen din umiddelbart. De kan undersøke føttene dine og foreskrive en behandling om nødvendig.

L & # 8217;

For å hjelpe til med å administrere type 2 diabetes, kan legen din oppmuntre deg til å gjøre endringer i treningsrutinen, dietten eller andre vaner. Over tid kan selv små endringer gjøre en stor forskjell. Spør legen din ekstra tips for å utvikle en sunn livsstil.

Det kan også være nyttig å kontakte andre for å motta støtte. Vår gratis app, T2D Healthline, setter deg i kontakt med ekte mennesker som sameksisterer med type 2 diabetes. Still spørsmål og spør andre for andre som mottar det. Last ned L’app for iPhone eller Android.