Vandig munn og kvalme: Årsaker, symptomer og behandling

Kvalme er en følelse av mage ubehag som ofte fører til ønsket om å kaste opp. Den vandige munnen, også kalt hypersalivation, scialorrhea eller ptialisme, er en tilstand som er preget av overflødig spytt. Selv om kvalme og # 8217; munnvann kan forekomme separat, kan de forekomme sammen.

Kvalme kan ledsages av Økt salivasjon, Aversion for å spise visse matvarer og overdreven svelging. En vandig munn kan ha en medisinsk årsak som også kan forårsake kvalme, blant annet magesymptomer.

Mens vandig munn og kvalme vanligvis ikke er alvorlige symptomer, krever mange av de underliggende forholdene som fører til at de krever diagnose og behandling.

I noen tilfeller krever disse forholdene akuttmedisinsk behandling.

Vandig munn og årsaker til kvalme

Det er en håndfull medisinske forhold som kan forårsake kvalme og rive. Noen av disse forholdene krever umiddelbar medisinsk behandling, mens andre kan adresseres under en poliklinisk rutinemessig tur.

Forstoppelse

Forstoppelse er en gastrointestinal tilstand som er preget av sjeldne og smertefulle tarmbevegelser. Vanlige symptomer inkluderer smerte i tarmbevegelse, harde avføring og en følelse av ufullstendig evakuering.

I en studere, Forskere har oppdaget at kvalme er et vanlig symptom på kronisk forstoppelse. Andre symptomer inneholdt halsbrann og dysfagi, som begge kan forårsake hypersalivering.

Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS)

L’IBS er en gruppe tarmsymptomer som fører til kroniske gastriske lidelser. Denne tilstanden kan forårsake kronisk forstoppelse, diaré eller begge deler.

Forskning & # 8211; Undersøkelser har vist at kvalme, som kan forårsake tåring, er et vanlig symptom, samt gass, hevelse og magesmerter.

Matforgiftning

L’Matforgiftning er en bakteriell infeksjon i mage-tarmkanalen. Kvalme er en av de første symptomene av matforgiftning. Andre symptomer inkluderer feber, oppkast og diaré. Mesteparten av tiden, L’matforgiftning vil passere innen en dag eller to.

Medisinsk nødsituasjon

L’matforgiftning kan bli en medisinsk nødsituasjon. Hvis du har følgende symptomer, ring 911 og gå til nærmeste beredskapsrom:

 • høy feber
 • avføring
 • Symptomer på dehydrering

gastroenteritt

Gastroenteritt, eller influensa i magen, er en bakteriell eller viral infeksjon i mage-tarmkanalen. Kvalme er et symptom. Du kan også oppleve:

 • feber
 • svette
 • magekramper
 • Han retched
 • diaré

Mange infeksjoner kan forårsake tåring. Generelt, L’påvirkning av magen er ikke farlig og vil passere. Men hvis diaré og overflødig oppkast fører til dehydrering, kontakt lege umiddelbart.

Gastritt

Gastritt er A’akutt eller kronisk betennelse i mageforingen. Kvalme, Oppkast og magesmerter er de viktigste symptomene på denne tilstanden. L’økning i kvalme og oppkast kan forårsake hypersalivering.

Peptisk sår

Peptisk sår Det er den generiske termen for mage, esophageal og tarmsår. Peptiske sår forårsaker vanligvis en brennende smerte fra liten til alvorlig gjennom brystet og magen. Andre symptomer inkluderer kvalme og oppkast, fordøyelsesbesvær og blod i avføringen.

Som andre gastrointestinale forhold kan kvalme føre til hypersalivering.

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD)

Acid reflux er en tilstand som midlertidig gjør fordøyelsessaften i spiserøret. GERD er når en syre refluks forekommer mer enn to ganger i uken.

Denne tilstanden kan føre til kvalme, vanskeligheter med å svelge og økt salivasjon. Andre symptomer inkluderer mageforbrenning, bitter smak i munnen og regurgitasjon av mat eller væsker.

esophagitt

esophagitt er en inflammatorisk tilstand som slår spiserøret, røret som strekker seg fra munnen til magen. Med esophagitt, L’betennelse kan gjøre svelging vanskelig, forårsaker en vandig munn.

Mange av årsakene til esophagitt, som GERD, narkotika eller infeksjoner, kan føre til tårer og kvalme. L’Ubehandlet esophagitt kan be om medisinsk behandling.

Dysfagi

Dysfagi er en tilstand som forårsaker vanskeligheter med å svelge. Den vandige munnen er en Vanlig symptom dysfager. Andre symptomer inkluderer vanskeligheter eller smerte mens du spiser.

Noen av de medisinske årsakene til Dysfagi kan forårsake kvalme, som kan forverre vandig munn. Hvis dysfagi fører til kvelning eller pustevansker, kontakt lege umiddelbart.

diabetisk ketoacidose

Diabetisk ketoacidose (DKA) er en alvorlig klage av diabetes som oppstår når kroppen forvandler fett til ketoner for drivstoff på grunn av mangel på insulin.

Gallestein

Galdeberegninger er harde innskudd som dannes i galleblæren fra # 8217; overskudd av kolesterol i gallen. Ubehandlede galleberegninger kan føre til en Cystefellea angrep, som forårsaker kvalme og oppkast. Andre symptomer inkluderer:

 • feber
 • gulsott
 • magesmerter
 • Bleke avføring

Symptomene på et galleblærangrep krever medisinsk behandling, siden de etterligner andre alvorlige gastrointestinale forhold.

Kusma

Kusma Det er en viral sykdom som påvirker spyttkjertlene og får dem til å svulme. Å ha ekteskap kan gjøre svelging vanskelig, noe som kan føre til en vannaktig munn.

Hopping kan også føre til pankreatitt, som kan forårsake kvalme, oppkast og magesmerter. Andre symptomer på matetitt inkluderer feber og muskel smerte.

Slag

Et slag er en farlig tilstand for livet der blodstrømmen til hjernen er blokkert. Et skudd er en Merk av hypersalivation, så dette symptomet kan også vises.

Bukspyttkjertelkreft

Pankrease kreft kan utvikle seg fra to forskjellige typer bukspyttkjertelceller. Kvalme er et vanlig symptom på kreft i bukspyttkjertelen. Bukspyttkjertelen kreft kan også forårsake en økning i magesyren, som kan føre til en vannaktig munn.

Andre symptomer inkluderer:

 • Uforklarlig vekttap
 • smerte Alle’Abdomen
 • Hudforholdene
 • fordøyelsessymptomer

D & # 8217 Forstyrrelser; generalisert angst

L’Angst kan føre til en håndfull Symptomer relatert til tarmene. Kvalme er A Vanlig symptom angst. Andre inkluderer:

 • magekramper
 • fordøyelsesbesvær
 • diaré
 • forstoppelse

L’Overdreven angst kan til og med føre til IBS eller stress-induserte magesår, begge kan forårsake hypersalivering.

Kullmonoksydforgiftning

Kullmonoksid er en fargeløs og luktfri gass produsert under brenselforbrenning. L’karbonmonoksydforgiftning kan være dødelig. Vanlige symptomer inkluderer:

 • kvalme
 • hodepine
 • svimmelhet
 • forvirring
 • Han retched

Kullmonoksid kan forårsake nevrologisk skade, som er en potensiell årsak til hypersalivering.

Reisesyke

Reisesyke er en forstyrrelse av indre øret forårsaket av gjentatte bevegelser, som når du reiser med bil eller fly.

Kvalme og svimmelhet er noen av de første symptomene på kickosen, samt oppkast og tap av balanse. Både kvalme og oppkast kan føre til en vannaktig munn i tilfelle av kinthosis.

Laktoseintoleranse

L’Laktoseintoleranse er forårsaket av kroppens uførhet for å produsere laktas, L’enzym som bryter ned laktose. Symptomene oppstår vanligvis umiddelbart etter å ha brukt laktose. De inkluderer:

 • kvalme
 • diaré
 • Han retched
 • opphovning
 • gass

Svangerskap

Kvalme og oppkast er ofte rapportert symptomer av første trimester av graviditet.

I en studere tilfelle, Forskerne forklarer at den vandige munnen er et annet vanlig symptom som kan forekomme. Det antas at den vandige munnen under graviditet skyldes en økning i kvalme og oppkast.

Medisin på resept

Ifølge søket, kvalme Og vandig munn De er begge potensielle bivirkninger av mange rusmidler.

Vandig munn og behandling av kvalme

Behandling for vandig munn og kvalme avhenger av årsaken. Noen kan kreve nødsituasjon, noen krever behandling på en medisinsk og annen studie kan administreres hjemme.

Nødhjelp

Diabetisk ketoacidose, karbonmonoksydforgiftning, slag og gallesteiner er alle alvorlige forhold som krever umiddelbar medisinsk behandling. Hvis du eller noen andre ikke lider av kvalme, rive og andre vanlige symptomer på disse forholdene, samtaler du 911 umiddelbart.

Profesjonell behandling

For gastrointestinale infeksjoner som matforgiftning, gastroenteritt og noen peptiske sår, kan antibiotika foreskrives for behandling.

Andre forhold, inkludert gastritt, GERD og esophagitt, kan behandles gjennom en kombinasjon av narkotika og livsstilsendringer.

Disfagia er mest funnet i eldre mennesker som trenger xnumx pleie timer på xnumx.

Mumping er en journal infeksjon som vil ta tid, væsker og hvile å passere.

Pankrease kreft krever skreddersydde medisinske tilnærminger av et team av leger.

D & # 8217-forstyrrelsen; generalisert angst krever hjelp av en psykisk helsepersonell.

Hjemmelagde behandlinger

L’mer vanlig tilnærming til forstoppelse, så vel som IBS og l’laktoseintoleranse, de er endringer i kostholdet og supporttilskuddene.

For graviditet og bevegelseskilte, kosttilskudd som ingefær og peppermynte kan hjelpe med kvalme.

Når skal du se en lege

Hvis den vandige munnen og kvalmen forstyrrer livskvaliteten, kontakt lege. De kan bruke en serie tester for å bestemme årsaken og behandlingen av kvalme og vandig munn.

Ta bort

Det er mange forskjellige årsaker til den vandige munnen og kvalme. Mesteparten av tiden er en vandig munn forårsaket av kvalme og ikke fra en egen tilstand.

Andre ganger er en vandig munn forårsaket av en nevrologisk tilstand under eller en fysisk tilstand som påvirker munnen. Disse forholdene kan også ha kvalme som et symptom.