Vaksine arr mot kopper: hvorfor det skjer

Beskrivelse

Smallpox er en viral og smittsom sykdom som forårsaker et betydelig utslett og feber. Under de mest betydningsfulle kopperpidemiene i det 20. århundre er det anslått at 3 av 10 personer er døde på grunn av viruset, mens mange andre er blitt disfigured, ifølge Sentre for sykdomskontroll og forebygging.

Heldigvis var forskere i stand til å skape en vaksine mot dette viruset. Det injiserte viruset er et levende virus, men det er ikke Variola-viruset som er kjent for å forårsake kopper. I stedet injiseres vaccinia virus. Fordi dette viruset er så ligner på Variola-viruset, kan kroppen vanligvis produsere nok antistoffer for å bekjempe smallpox-viruset.

Gjennom utbredt administrering av vaksinen mot kopper, erklærte legene fiolinviruset & # 8220; utdødt & # 8221; I USA i 1952. I 1972 sluttet vaksiner mot koppekoksen å være en del av rutinemessige vaksinasjoner i USA.

Opprettelsen av en Smallpox-vaksine var et viktig medisinsk resultat. Men vaksinen har forlatt et særegent tegn eller et arr.

Mens de fleste som har fartøyet arr mot kopper, er eldre, administrerte USAs helse- og helsevesen av oss vaksinen etter 1972 til helsepersonell og vouchett-responsteamene i helseavdelingene på grunn av frykten for at kopperviruset kan brukes som et biologisk våpen fra terrorister.

Hvordan vaksinering arbeidet?

Vaksinen mot kopper administreres på en unik måte enn mange andre vaksiner som brukes i dag. For eksempel administreres en influensavaccin i en enkelt pinne ved hjelp av et enkelt punkt på # 8217; nål som krysser forskjellige lag med hud og muskel. Vaksinen mot kopper blir administrert ved hjelp av en spesiell to-tørket nål (to-spiss). I stedet for å bore huden en gang, vil personen som administrere vaksinen utføre flere punkteringer i huden for å gi viruset på huden dermis, som er laget like under L’epidermis som er synlig for verden. Vaksinen trenger ikke inn i de dypere lagene i huden, som det subkutane vevet.

Når viruset når dette dermale laget, begynner det å multiplisere. Dette fører til at utviklingen av en liten rund fremspring kjent som Papula. Papula utvikler seg derfor i en vesikkel, som ser ut som en blære full av væske. Til slutt vil dette blæret dekket området danne astrofes. Mens dette rapporterer hva leger vanligvis vurderer en vellykket vaksinasjon, kan du legge et tegn på noen mennesker.

Fordi arr har skjedd?

Arr som sykling aret mot kopper er dannet på grunn av den naturlige kroppshelingsprosessen. Når huden er skadet (som i tilfelle av vaksinen mot kopper), reagerer kroppen raskt for å reparere stoffet. Resultatet er et arr, som fortsatt er hudvev, men hudfibre er anordnet i en og den eneste retningen i stedet for i forskjellige retninger som resten av huden. Normale hudceller krever tid til å vokse mens arrvev kan vokse raskere. Selv om resultatet er beskyttende, kan folk stå med en synlig påminnelse om hudskader.

For de fleste er smallpoxs arret et lite rund arr som er lavere enn huden som omgir den. Arrene til de fleste er ikke større enn størrelsen på en blyant tyggegummi, selv om andre kan ha større arr. Noen ganger kan de være puriginøse og huden er mer spent rundt dem. Dette er et naturlig resultat av arrvevutvikling.

Noen mennesker har en annen inflammatorisk respons på hudlidelser. De kan være tilbøyelige til å danne overflødig cicatricial stoff i form av cheloid. Dette er en lettelse arr som vokser som svar på hudlesjoner. Det er kjent at de er dannet på skulderen og kan forårsake en lettelse og utbredt arr som det ser ut til å bli strømmet i huden og har herdet. Legene vet ikke hvorfor noen mennesker kontrakt cheloider og andre. De vet at de med en familiehistorie av cheloider (fra 10 til 30 år) og de av afrikansk, asiatisk eller spansk nedstigning er mer sannsynlig å ha cheloider, ifølge American Academy of Dermatology.

Under toppen av kopper bekymringer, var å ha et arr som er synlig fra vaksine mot kopper et gunstig tegn fordi helsepersonell kunne anta at en person hadde blitt vaksinert mot viruset. For eksempel var tjenestemennene til’innvandring til Ellis Island i New York var kjent for å inspisere armenes armer for tilstedeværelsen av vouchen før de kunne bli tatt opp i USA.

Til tross for dannelsen av arr, er vaksinen kjent for å forårsake mindre bivirkninger når de administreres på armen, sammenlignet med baken eller andre områder.

Bcg vs. Smallpox Scar

I tillegg til de kjente syklingsarene mot kopper, er det en annen vaksine som forårsaker et lignende arr. Dette er kjent som Bacillus vaksine calmerte-guérin eller bcg. Denne vaksinen brukes til å beskytte folk mot human tuberkulose. Begge typer vaksine kan legge arr på overarmen.

Ofte kan en person skille mellom vaksinen mot kopper og BCG-arrene med hensyn til følgende hensyn:

  • Smallpox-vaksinen har ikke blitt bredt fordelt i USA etter 1972. Hvis en person ble født etter denne perioden, er syklingsaret sannsynligvis et BCG-arr.
  • BCG-vaksinasjon brukes ofte i USA, siden tuberkulose oppstår til lave priser. Vaksinen brukes imidlertid hyppigere i land der høyere TB-priser oppstår, for eksempel Mexico.
  • Selv om typer arr kan variere, har en BCG-arr en tendens til å bli hevet og litt avrundet. En koppekord har en tendens til å være deprimert eller under huden. Det er litt avrundet, med jagged kanter.

L’BCG injeksjon er også administrert intradermal, akkurat som vaksinen mot kopper.

Forslag til å falme et arr

Behandlinger for en kopper er lik de for arr generelt. Noen forslag til å redusere arraspektet inkluderer:

  • Bruk alltid solkrem på arret. L’Soleksponering kan gjøre det mørkere og fortykkede arrvevet som vises. Dette kan gjøre en vaksine som vises mot det mest uttalt kopper.
  • Påfør mykte salver som kan bidra til å redusere arraspektet. Eksempler er kakaosmør, naturlige oljer, aloe eller salver som inneholder Allium CEPA-ekstrakt (løkpære). Imidlertid har disse behandlingene ikke vært vitenskapelig bevist å fullstendig redusere arrens utseende.
  • Snakk med en dermabrasion lege, en prosess som fungerer for å fjerne de eksterne hudlagene for å fremme helbredelse. Resultatene av denne metoden for å behandle arr er uforutsigbare.
  • Snakker med en arr gjennomgang lege, en prosess som involverer fjerning av den slått huden og scouring av arret. Selv om dette skaper A’andre arr, ideelt, er det nye arret mindre tydelig.
  • Snakk med en lege Dell’hudkobling, erstatte det ardreområdet med en ny og sunn hud. Imidlertid kan kantene på huden rundt det punktet hvor transplantatet er plassert.

Hvis Smallpox Scar har utviklet seg i en cheloid, kan du bruke silikonark (som en bandasje) eller gel på cheloid. Dette kan bidra til å redusere størrelsen på cheloiden.

L & # 8217;

Av over 37.500 sivile arbeidstakere som mottok vaksinen mot kopper i 2003, anslås det at 21 etter vaksinasjon arr oppstod, ifølge avisen Kliniske smittsomme sykdommer. Av de som har hatt arr, var gjennomsnittet for å legge merke til at arr var 64 dager.

Mens SmakePox Scars fortsatt kan eksistere, må en person vurdere om hans arr krever en behandling for å redusere utseendet deres;. De fleste arr er fjernet eller magasin for L’estetisk aspekt, ikke for helseproblemer.