Vaginale nettverkssøksmål

Del på PinterestBildekilde: Johnson & Johnson | Flickr

Vaginale mesh-implantater kan sette noen mennesker i fare?

Johnsons farmasøytiske selskap & Johnson står overfor en gruppesøksmål i Australia for påståtte defekter i mesh-implantatene som brukes til å behandle stressurininkontinens og bekkenorganprolaps.

Over 700 kvinner er involvert i saken.

Mange av dem hevder at implantatene har forårsaket ødeleggende smerter og andre komplikasjoner.

Saksøkernes juridiske team påsto at Johnson & Johnson klarte ikke å teste enhetene grundig og kommuniserte ikke tilstrekkelig risikoen til kirurger og pasienter.

«[De har] blitt overveldet av en bølge av aggressiv forfremmelse, designet for å overtale kirurger og pasienter til en rask og enkel operasjon som kan løse de spesielle vanskelighetene,» sa Tony Bannon til retten i sine åpningsbemerkninger.

I tillegg er det reist søksmål mot Johnson i forhold til de urogynekologiske nettverksanleggene & Johnson og andre produsenter i USA og Storbritannia.

I ett tilfelle ble en kvinne i USA tildelt prisen 57 millioner dollar for skade forårsaket av et Johnson-nettverksprodukt & Johnson.

Vanlige komplikasjoner

Anstrengelsesurininkontinens (SUI) og bekkenorganprolaps (POP) er vanlige fødselskomplikasjoner som rammer mange kvinner.

SUI oppstår når vevet som støtter blæren og regulerer urinstrømmen, svekkes og lar urinen slippe ut under aktiviteter som latter som utøver press på blæren.

POP utvikler seg når svekkede muskler og leddbånd lar bekkenorganene falle ut av normal posisjon og presse mot skjedeveggen.

Alvorlige tilfeller av SUI eller POP kan behandles med kirurgi.

I noen tilfeller brukes det urogynekologiske nettverket til å forsterke svekket vev og styrke kirurgiske reparasjoner.

«Hvis du fester det svake vevet til det svake vevet, er det stor sjanse for at det vil svikte igjen,» sa Dr. Elizabeth Timbrook Brown, MPH, assisterende professor i urologi ved MedStar Georgetown University Hospital i Washington, DC, til Healthline.

«Det er derfor nettet ble opprettet for å prøve å øke reparasjonen for å få den til å vare lenger,» fortsatte han.

De fleste kvinner som gjennomgår mesh-kirurgiske prosedyrer utvikler ikke komplikasjoner.

Men noen typer mesh-implantater har vært assosiert med høyere forekomst av negative bivirkninger enn andre.

«Det er tre forskjellige typer skjorter,» sa Dr. Cheryl Iglesia, FACOG, direktør for kvinnelig bekkenmedisin og rekonstruktiv kirurgi ved MedStar Washington Hospital Center, til Healthline.

«Det er nettverket som brukes for prolaps, som kan deles inn i transvaginale og transabdominale nettverk. Og så er det nettingen som brukes til stressurinkontinens, som vanligvis bare er en liten nettingstropp. De fleste komplikasjoner oppstår når nettet brukes transvaginalt for prolaps, «sa han.

Den vanligste komplikasjonen forbundet med bruk av det transvaginale nettverket er erosjon av nettverket.

«Nettet kan nå vaginalhuden og i alvorlige tilfeller erodere i de underliggende organene, som tarmen eller blæren. Når det gjør det, kan det føre til utflod, blødning, smerte og behov for ytterligere operasjon, «forklarte Iglesia.

I 2011 utstedte Food and Drug Administration (FDA) en Oppdater om sikkerheten og effektiviteten til det transvaginale nettverket for POP.

Rapporterte at alvorlige komplikasjoner fra det transvaginale nettverket «ikke er uvanlig».

Til sammenligning ser de laveste komplikasjonsratene ut til å være assosiert med det transabdominale nettverket.

Sikkerheten og effektiviteten til «multi-incision» mesh-seler i full lengde for SUI er også godt etablert, FDA rapportert.

Det er imidlertid behov for mer forskning på «miniseler», som kan være mindre sikre og effektive enn alternativer i full lengde.

Et av produktene sitert i søksmålene mot Johnson & Johnson er en mini sprettert, som ble solgt under Gynecare TVT Secur-merket mellom 2006 og 2012.

Nettverkssystemer kan være nyttige

I følge ledende urogynekologiske foreninger har mesh-implantater fortsatt en rolle å spille i behandlingen av SUI og POP.

Faktisk, Society of Urodynamikk, kvinnelig bekkenmedisin & Urogenital Reconstruction (SUFU) og American Urogynecologic Society (AUGS) anser seler i full lengde som «gullstandard for stressinkontinenskirurgi. «

Den amerikanske urologiske foreningen (AUA) har også gitt uttalelser om bruk av nettverket for SUI Og POP.

Mens de sier at noen mennesker kan dra nytte av reparasjoner med nettverket, understreker AUA viktigheten av tilstrekkelig opplæring for helsepersonell og prosedyrer for informert samtykke.

Folk som vurderer kirurgiske reparasjoner med eller uten netting bør snakke med legene sine for å lære om de potensielle fordelene og risikoene ved de forskjellige prosedyrene.

For eksempel gir FDA en liste med spørsmål at pasienter bør spørre leverandørene sine før de gjennomgår transvaginal mesh POP-reparasjon.

De som allerede har gjennomgått kirurgiske reparasjoner med mesh bør ikke bekymre seg med mindre de har utviklet tegn eller symptomer på komplikasjoner.

«Hvis en pasient har blitt meshed og har symptomer – som tilbakevendende urinveisinfeksjoner, smerter under samleie, bekkensmerter generelt, eller en annen bemerkelsesverdig komplikasjon – så bør de absolutt rapportere til legen sin for evaluering,» sa han .

«Men hvis en pasient har gjennomgått en prosedyre og er helt asymptomatisk, bør de ikke være bekymret,» la han til. «Det er ingenting som sier at de skal fjerne nettet eller ha en slags sekundær prosedyre. Og faktisk er anbefalingen for øyeblikket mot hvis de ikke har noen symptomer «.