Vaginale gjærinfeksjoner: Årsaker, symptomer, forebygging og mer

Cos’er en’vaginal gjær infeksjon?

A’vaginal gjærinfeksjon, også kjent som gjærinfeksjon, er en vanlig tilstand. Bakterier og noen gjærceller finnes i en sunn vagina. Men når balansen mellom bakterier og gjær er forstyrret, kan gjærceller multiplisere. Dette medfører intense kløe, betennelse og irritasjon.

Behandlingen av A’vaginal gjær infeksjon kan lindre symptomene om noen dager. I de mest alvorlige tilfellene kan det være nødvendig med opptil 2 uker.

Vaginale gjærinfeksjoner anses ikke som en «8217; seksuell overføringsinfeksjon (STI), også kjent som seksuell overføringssykdom (STD). Seksuell kontakt kan spre infeksjonen, men også kvinner som ikke er seksuelt aktive, kan kontrakt det.

Når du har en «8217» gjærinfeksjon, er det også mer sannsynlig å komme seg igjen.

Symptomer

Vaginale gjærinfeksjoner har en rekke vanlige symptomer, inkludert:

 • vaginal kløe
 • Betennelse rundt vagina
 • Brenner under urinering eller sex
 • smerte under samleie
 • smerte
 • rødhet
 • utbrudd

En tett, hvit og biturert vaginal utslipp er et annet detektorsymptom. Noen sier at denne strømmen ligner ricottaen. Noen ganger kan drenen også være vandig.

Generelt har tidsperioden der gjærinfeksjonen blir ubehandlet, en direkte innvirkning på alvorlighetsgraden av symptomene.

Årsaker til gjærinfeksjon

Candida-soppen er en mikroorganisme som finnes naturlig i vaginalområdet. Lactobacillus bakterier holder veksten under kontroll.

Men hvis balansen går tapt i systemet, vil disse bakteriene ikke fungere effektivt. Dette fører til den overdrevne veksten av gjær, noe som medfører symptomene på gjærens vaginale infeksjoner.

Flere faktorer kan forårsake en GEAD-infeksjon på 8217, inkludert:

 • Antibiotika, som reduserer mengden Lactobacillus (& # 8220; gode bakterier & # 8221;) i skjeden
 • Embarazo
 • ukontrollert diabetes
 • Svak immunsystem
 • dårlige spisevaner, inkludert mange sukkerholdige matvarer
 • Hormonell ubalanse nær menstruasjonssyklusen
 • Understreke
 • søvn

En bestemt type sopp kalt Candida albicans forårsaker de fleste gjærinfeksjoner. Disse infeksjonene er lett å behandle.

Hvis du lider av gjentakende gjærinfeksjoner, eller du har problemer med å kurere en infeksjon med konvensjonell behandling, kan årsaken være en annen type candida. En laboratorietest kan identifisere hva slags candida du har.

Hvordan vaginale infeksjoner fra gjær er diagnostisert?

Disse infeksjonene er enkle å diagnostisere. Legen din vil stille deg spørsmål om din medisinske historie. Dette inkluderer hvis du allerede har hatt gjærinfeksjoner. Kan også spørre deg om du noen gang har hatt en flekk.

Det neste trinnet er en bekkenundersøkelse. Legen vil undersøke vaginale vegger og livmorhalsen. De vil også undersøke de omkringliggende områdene for eksterne tegn på infeksjon.

Avhengig av hva du ser legen din, kan det neste trinnet være å samle noen celler fra skjeden din. Disse cellene bæres i et laboratorium som skal undersøkes. Kvinner som regelmessig har gjærinfeksjoner, eller hvis infeksjoner ikke forsvinner, blir laboratorieanalyser ofte forespurt.

Behandling av’sopp infeksjon

Hver gjærinfeksjon er forskjellig, så legen vil fortelle deg hvilken behandling som er best for deg. Behandlingene er generelt bestemt basert på alvorlighetsgraden av symptomene.

Enkle infeksjoner

For enkle gjærinfeksjoner foreskriver legen vanligvis et regime fra 1 til 3 dager med krem, salve, tablett eller antifungal suppositorium. Disse stoffene kan foreskrives eller fra disken.

Vanlige stoffer inkluderer:

 • Buttonazolo (ginazolo)
 • Clotrimazol (LotriMin)
 • Miconazolo (Monistat)
 • Terponazolo (terazol)
 • Fluconazol (diflucan)

Kvinner med enkle gjærinfeksjoner bør følge legen din for å sikre at medisinen har fungert.

Du må også sjekke med legen din dersom symptomene dukker opp før to måneder har gått.

Hvis du vet at du har en «8217; gjærinfeksjon, kan du også kurere den hjemme med benkprodukter.

Kompliserte infeksjoner

Sannsynligvis legen vil behandle din gjærinfeksjon som om det var et alvorlig eller komplisert tilfelle, hvis:

 • Du har en sterk rødhet, betennelse og kløe som forårsaker sår eller tårer i vaginal stoff
 • Du har hatt mer enn fire gjærinfeksjoner på et år
 • har en infeksjon på 8217; forårsaket av en type kandidist annet enn Candida Albicans
 • du er gravid
 • Du har ukontrollert diabetes eller svakt immunsystem på grunn av narkotika
 • Du har hiv l & # 8217

Mulige behandlinger for alvorlige eller kompliserte gjærinfeksjoner inkluderer:

 • Vaginal behandling med krem, salve, tablett eller antatt 14 dager
 • To eller tre doser flukonazol (diflucan)
 • Langsiktig flukonazol resept en gang i uken i 6 uker eller langsiktig bruk av en aktuell antifungal medisin

Hvis infeksjonen din er gjentatt, er det en god ide å vite om din seksuelle partner har en GEAD-infeksjon på 8217. Husk å bruke barriere metoder, for eksempel kondom, når du har sex hvis du mistenker at en av partnerne har en GEAD-infeksjon på 8217;. Snakk med legen din om alle behandlingsalternativene til gjærinfeksjoner.

Hjemmelaget middel for L’gjærinfeksjon

Du kan prøve å behandle vaginale gjærinfeksjoner med naturlige rettsmidler hvis du vil unngå å ta reseptbelagte legemidler, men disse er ikke effektive eller pålitelige som foreskrevne medisiner. Noen populære naturlige rettsmidler inkluderer:

 • kokosolje
 • Melaleuca olje krem
 • den
 • Vaginale suppositorier av borsyre
 • Hvit yoghurt ansatt av oral eller satt inn i skjeden

Sørg alltid for at du har hendene rene før du bruker kremer eller oljer på skjeden.

Det er en god ide å snakke med en lege før du prøver naturlige rettsmidler. Dette er viktig fordi hvis symptomene skyldes noe mer enn en enkel gjærinfeksjon, kan legen diagnostisere tilstanden din.

Hvis du tar benk eller reseptbelagte legemidler, snakk med legen din før du ansetter urte rettsmidler. Noen urter kan samhandle med medisinene du for tiden antar eller kan forårsake andre uønskede bivirkninger.

Gjærinfeksjon hos menn

Mens vaginale gjærinfeksjoner er mer vanlige, er det også mulig at menn bidrar med gjærinfeksjoner. Når den treffer penis, er det kjent som en soppfyllingsinfeksjon i 19217.

Alle organer har Candida, ikke bare kvinners kropper. Når C’Det er en overdreven vekst i denne sopp, det kan føre til gjærinfeksjoner. Det inguinal området er spesielt gjenstand for overdreven Candida vekst på grunn av hudpulser og # 8217; fuktighet.

Men gjærinfeksjonene i penis er imidlertid mer vanlig forårsaket av ubeskyttede vaginale relasjoner med en kvinne som også har infeksjonen. Du kan bidra til å forhindre en’gjærinfeksjon ved hjelp av kondom når du har sex. Selv bading kan regelmessig hjelpe.

Symptomer på A’gjærinfeksjon hos menn kan ikke være så åpenbare, selv om det kan være reddowns og hvite flekker på hele penis og en brennende følelse og kløe. Kontakt legen din for en skikkelig diagnose hvis du tror du har en GEAD-infeksjon på din penis.

Gjærinfeksjon hos kvinner

Disse infeksjonene er ekstremt vanlige hos kvinner. Faktisk er det anslått at 3 kvinner ut av 4 vil kontrastere mer enn to vaginale infeksjoner fra gjær på et bestemt tidspunkt i livet.

Til tross for sin utbredelse er det viktig å behandle vaginale gjærinfeksjoner tidlig. Ikke bare lindrer irriterende symptomer, men kan også redusere mulighetene som infeksjonen er spredt til andre deler av kroppen.

Tilbakevendende gjærinfeksjoner er vanlige, spesielt hvis du er gravid, har du diabetes eller du har et svekket immunforsvar. Snakk med legen din hvis du har mer enn fire gjærinfeksjoner ALLE’år.

Gjærinfeksjon hos barn

Mens gjærinfeksjoner vanligvis er forbundet med vaginale infeksjoner, kan selv barn utvikle dem.

L’mer vanlig gjær infeksjon i et barn er bleie dermatitt. Men ikke alle bleiedermatitt er resultatet av overdreven soppvekst.

Tilstanden kan være mer enn en bleiedermatitt hvis barnets hud er ekstremt rødmet og har flekker i # 8217; bleie / lyskeområdet, til tross for å bruke bleiedermatittkrem. Gjærinfeksjoner kan også forekomme i andre hudfolder, som under armhulen.

Barnets barnelege vil trolig foreskrive en aktuell antifungal krem ​​for å behandle hudveskeinfeksjoner. Ditt barn kan trenge en oral medisin hvis han har en oral gjærinfeksjon (A & # 8217, bakepulverinfeksjon). Selv om gjærinfeksjoner hos barn generelt er ufarlige, kan de forårsake mer alvorlige infeksjoner hvis de ikke behandles.

Gjærinfeksjoner er smittsom?

Gjærinfeksjoner anses ikke som seksuelt overførbare sykdommer, men kan fortsatt være smittsom. A’gjærinfeksjon kan være utbredt under oral eller vaginal sex. Det er også mulig å spre infeksjonen gjennom seksuelle leker og kysse noen med oral gjærinfeksjon (gjærinfeksjon i munnen).

Det er også mulig at et barn har dermatitt fra gjær ved fødselen hvis moren hadde en «8217 vaginal gjærinfeksjon under fødsel. Du kan også formidle en «8217» gjærinfeksjon til barnets munn under amming hvis du har overdreven candida vekst i brystområdet.

Selv om du kan overføre en «8217» gjær infeksjon til en’annen person, sprer seg ikke på samme måte som andre infeksjoner. For eksempel ikke & # 8220; ta & # 8221; L’infeksjon fra luften eller med samme dusj av noen med infeksjonen. Hvis du er bekymret for overføringen, snakk med legen din for å forstå hvordan infeksjonen kan overføres i din situasjon.

Infeksjon av gravid gjær

Gjærinfeksjoner er vanlige under graviditet på grunn av hormonelle endringer. Det er en god ide å konsultere legen din dersom du er gravid og mistenkelig for å ha en GEAD-infeksjon på 8217, slik at du kan gi deg den riktige diagnosen.

A’gjærinfeksjon under graviditet behandles ikke alltid på samme måte som ikke-gravide kvinner. Du vil ikke kunne ta orale antifungale legemidler på grunn av mulige feil ved fødselen. Aktuelle antifungale legemidler kan brukes trygt under graviditeten.

Selv om gjærinfeksjoner ikke ødelegger barnet ditt, kan du overføre den ærlige soppen under fødselen. Dette kan forårsake bleiedermatitt og orale gjærinfeksjoner i barnet ditt. Det er viktig å behandle tidlig som en gjærinfeksjon, spesielt hvis du er gravid, for å unngå disse komplikasjonene.

Forskjell mellom en’gjær infeksjon og en UTI

A’Andre vanlige infeksjoner hos kvinner er en infeksjon (# 8217) (URI). Mens du kanskje har den andre, eller til og med begge infeksjonene samtidig, er urinveisinfeksjoner og gjærinfeksjoner to forskjellige forhold.

En UTI er en bakteriell infeksjon som påvirker urinsystemet. Dette komplekse systemet inkluderer L’urinrør, blære og nyrer. Sex, seksuelt overførbare sykdommer og ikke urinering regelmessig kan føre til urininfeksjoner.

Selv symptomene på en UTI er forskjellig fra en Geast-infeksjon. Ikke c’det er tydelig flyt, men du kan se en liten mengde blod i urinen. En UTI kan også forårsake hyppig vannlating sammen med bekken og magesmerter.

Uten behandling kan en UTI føre til mer alvorlige nyre komplikasjoner. Du må se en lege for å motta antibiotika. Spør legen din mer informasjon om forskjellene mellom en Geast-infeksjon og A’urininfeksjon.

Gjærinfeksjonstest

Hvis det er første gang du mistenker en GEAD-infeksjon, ville det være fint å få en korrekt diagnose fra en lege. Dette sikrer at symptomene dine til slutt er relatert til den overdrevne veksten av Candida, og ikke til en «8217, annen mer alvorlig tilstand.

Legen vil først bære en bekkenundersøkelse, detektering av tap, rødhet og synlig hevelse. Vil spørre andre symptomer, for eksempel brennende og smertefull vannlating.

Om nødvendig kan legen foreskrive en vaginal væskestest. Du vil først samle et utvalg av vaginale lekkasjer med en bomullspute, som deretter sendes til et laboratorium for en mikroskopstudie. Når legen har fastslått at det er en GEAD-infeksjon eller en annen type infeksjon, kan det foreskrive den riktige behandlingen.

Gjærinfeksjon etter kjønn

Selv om det er mulig å utvikle en [8217 gjærinfeksjon etter å ha sex, er denne infeksjonen i seg selv ikke en STI. I stedet er det andre faktorer som kan forstyrre balansen i Candida i vaginalområdet. Vaginalsex, så vel som penetrasjon gjennom sexleketøy og fingre, kan introdusere bakterier.

A’Andre muligheter er å ha vaginale relasjoner med en mann som har en «8217» gjærinfeksjon på penis. Det kan også skje det nøyaktige motsatt: En mann kan utvikle en «8217; infeksjon fra gjær etter å ha sex med en kvinne som har en» 8217, vaginal gjærinfeksjon. Oralsex kan også endre bakteriene i munnen, i skjeden og i områdene av penis.

Det er også mulig at 8217; soppinfeksjon er rent uformell. Det er mange risikofaktorer som ligger bak en «8217; gjærinfeksjon og samleie er bare en av disse.

Forskjell mellom en’gjær og BV infeksjon

Bakteriell vaginose (BV) er den vanligste typen vaginal infeksjon hos kvinner i alderen 15 og 44 år. Hans hovedårsaker er de bakterielle ubalanser forårsaket av # 8217; vanning og kjønn; Det er ikke en soppinfeksjon som en typisk gjærinfeksjon. Det sies at BV også produserer en sterk lukt av fisk.

Denne infeksjonen har symptomer som ligner på en GEAD-infeksjon, inkludert sekresjon, brennende og kløe. Dette kan gjøre det vanskelig å skille de to infeksjonene. Men mens en «8217; vaginal gjær infeksjon forårsaker ikke langsiktige komplikasjoner, den utrolige BV kan gjøre det.

Komplikasjoner inkluderer fruktbarhet og for tidlig fødselsproblemer (hvis du er smittet under graviditeten) og økt risiko for kontraherende seksuelt overførbare sykdommer.

I motsetning til A’gjærinfeksjon, trenger du et antibiotika på resept for å eliminere BV. Legen din kan hjelpe deg med å skille mellom en’gjær og bv infeksjon.

Forebygging av soppinfeksjoner

Det er sannsynlig at du vet nøyaktig hva som førte til A’gjærinfeksjon. For eksempel opplever noen kvinner disse infeksjonene hver gang antibiotika tar. Hvis du vet nøyaktig årsaken, er det noen vaner du kan adoptere og unngå å forhindre gjentatte infeksjoner.

Kan:

 • Følg et balansert kosthold
 • Spise yoghurt eller ansette kosttilskudd med Lactobacillus
 • Bruk naturlige fibre som bomull, sengetøy eller silke
 • Vask undertøy med varmt vann
 • Erstatte ofte kvinnelige produkter

Du må ikke:

 • Bruk tett bukser, strømpebukser, strømper eller leggings
 • Bruker duftende pads eller absorbenter
 • sitter i våte klær, spesielt badetøy
 • Sitt i Whirlpool Tubs eller Hot Baths Ofte
 • ta en dusj

Essensielle oljer for soppinfeksjoner

Essensielle oljer har tiltrukket seg mye oppmerksomhet de siste årene som rettsmidler & # 8220; Natural & # 8221; For vanlige medisinske lidelser. Disse i stor grad baserte produktene kan være kraftige, men hittil har ingen forskning vist at essensielle oljer fungerer best for gjærinfeksjoner enn konvensjonelle metoder.

Et problem med essensielle oljer er at noen mennesker kan være allergiske mot dem. Det er en god ide å kjøre en testplaster på et lite skinnområde før du bruker det på større områder av kroppen. Dette er spesielt viktig når man vurderer behandling av følsomme områder som skjeden.

Det er også viktig å fortynne oljer riktig før du bruker dem. Bekreft med legen din at årsaken til symptomene dine er en GEAD-infeksjon før du prøver essensielle oljer som en behandling. Du kan da be om de sikreste oljene, som kokosnøttolje, for L’gjærinfeksjon.

Gjær og periodeinfeksjon

Ha en’gjærinfeksjon og syklusen kan få deg til å føle deg verre. Men dette er mer vanlig enn du tror. Gjærinfeksjoner er mer sannsynlig å forekomme hos kvinner i løpet av de siste dagene før syklusen.

Det antas at hormonelle endringer er en årsak til gjærinfeksjoner før syklusen, noe som forårsaker ubalanser i sunne bakterier i skjeden.

Hvis sekreter fra hvitt til gulaktig i uken før syklusen oppstår, er det ikke nødvendigvis en «8217» gjærinfeksjon. L’Viktig er at du også føler andre særegne symptomer, for eksempel rødhet, brennende og kløe.

Selv om både irriterende, tidlig behandling kan bidra til å klargjøre gjærinfeksjonen før syklusen starter. Kontakt legen din dersom symptomene på’gjærinfeksjon ikke forbedrer på slutten av syklusen. Du kan også fortsette å demonstrere symptomer hvis du fortsetter å kontrakt gjærinfeksjoner før menstruasjonssyklusen.

Konklusjon

Gjærinfeksjoner er vanlige, men umiddelbar behandling kan bidra til å redusere irriterende symptomer innen noen få dager. Å gjenkjenne risikofaktorene dine, du kan hindre fremtidige infeksjoner.

Snakk med legen din dersom du lider av gjentakende gjærinfeksjoner og varer mer enn to måneder.

Les l’element på engelsk