Vaginale cyster: Typer, symptomer og diagnose

Hva er vaginale cyster?

Vaginale cyster er lukkede lommer med luft, væske eller pus plassert over eller under vaginal belegg. Det finnes forskjellige typer vaginale cyster. Disse kan skyldes skade under fødsel, opphopning av væsker i godartet (ikke-kreft) kjertler eller svulster; inne i skjeden.

Cyster forårsaker generelt ingen symptomer, men noen ganger kan de forårsake ubehag med seksuell aktivitet eller # 8217; innsetting av tamponger. Vaginale cyster forblir vanligvis små og krever ikke forsiktighet. Imidlertid kan forskjellige typer cyster forstørre og forårsake smerte, kløe eller økning i risikoen for infeksjon.

Hva er typer vaginale cyster?

Det er mange typer vaginale cyster. De vanligste typene inkluderer vaginale inntektcyster, cyster av Gartners kanal og bartolini cyster. Godartede svulster i skjeden kan se ut som cyster.

Vaginale inntektcyster

Vaginal inklusjon cyster er den vanligste typen vaginale cyster. Denne typen cyste er forårsaket av en lesjon til veggen av skjeden og kan forekomme under fødsel eller etter en operasjon

Gartners cyster

Gartner’s Conduit er et restorgan i kvinnelige bassenget fra en kvinnes føtale utvikling. Noen ganger kan det akkumulere væske og deretter utvikle seg i en cyste på vagedens vegger.

Cysten av bartolini

Bartolini-kjertelen ligger i nærheten av vagina-åpningen på vaginale lepper (lepper). Hvis en hudstrimmel vokser på denne kjertelen, kan væsken gå tilbake til kjertelen og danne en cyste. Denne cysten er vanligvis smertefri. Hvis cysten er infisert, kan det bli en abscess.

Hva er symptomene på vaginale cyster?

Generelt er det ingen symptomer forbundet med vaginale cyster. Du kan merke en liten knute som stikker ut fra vagina veggen eller prøv smerte eller ubehag under kjønn eller under innsetting av en buffer.

Ring legen din dersom du merker en nodule ALL’interiør i skjeden eller hvis du utvikler en hevelse fra skjeden.

Hvordan vaginale cyster er diagnostisert?

Under en rutinemessig bekken eksamen kan gynekologen føle massen på vaginalveggen. Undersøke din medisinske historie og vil spørre deg hvilke symptomer du har. Legen kan også foreslå flere tester for å utelukke andre forhold. Test kan inkludere:

  • En biopsi av en stoffprøve fra cyster for å utelukke muligheten for vaginal kreft
  • Test på sekreter fra skjeden eller fra livmorhalsen for å avgjøre om det er en «8217; seksuell overføring infeksjon (STI)
  • en magnetisk resonans, en TAC eller A’ultralyd for å se detaljerte bilder av cysten

Hvordan vaginale cyster behandles?

Vaginale cyster må overvåkes for vekst eller endringer i # 8217; utseende under rutinemessige eksamener. Hvis cysten blir større eller forårsaker alvorlige symptomer, kan legen anbefale kirurgi for å fjerne cyster. Hvis cysten forårsaker en infeksjon eller abscess, kan legen foreskrive antibiotika.

Hva er komplikasjonene av vaginale cyster?

Komplikasjonene på grunn av vaginale cyster er sjeldne. Imidlertid kan cyster vokse over tid, noe som kan føre til økning i smerte og ubehag og kan også øke risikoen for infeksjon. Kirurgi for å fjerne en cyste kan føre til en risiko for infeksjon eller andre komplikasjoner på excisionsstedet.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Utsiktene er generelt veldig gode. Cyster er generelt godartede og forblir ofte små. Cyster som fjernes kirurgisk, vanligvis ikke gjenoppta.

Spørsmål og svar: Identifiser og forhindre vaginale cyster

Spørsmål:

Hvis det ikke er noen åpenbare symptomer på vaginale cyster, som du kan vite når du har dem? Hva er de beste måtene å hindre oss i å forekomme?

TIL:

Cyster vises eller fra en traumatisk hendelse, for eksempel fødsel eller fra & fra’kjertler obstruksjon, tradisjonelt fra infeksjoner. Smerte er vanligvis den vanligste forstyrrelsen av kvinner som har en vaginal cyste. Smerten av cyster kan lindres med varme bad.

Under rapporten, bruk passende metoder for å unngå overføring av infeksjoner (for eksempel kondomer). Hvis en cyste er smittet, må legen måtte tømme. Hvis en cyste oppdages, bør den overvåkes av legen for endringer i størrelse eller kompresjon på ethvert annet organ.

Debra Sullivan, PhD, MSN, RN, CNE, Coandswers representerer meninger fra våre legereksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.