Vaginal pH Balanse: Normal nivå, ubalansert pH-korreksjon og mer

Cos’er den vaginale ph?

PH-verdien er et mål på hvor sur eller alkalisk (grunnleggende) et stoff. Stigen går fra 0 til 14. En pH mindre enn 7 betraktes som syre og en pH høyere enn 7 er grunnleggende.

Hva c’Skriv inn alt dette med skjeden din?

PH-nivået på skjeden din, som er sur eller grunnleggende, spiller en viktig rolle i å bestemme om den er sunn.

Fortsett å lese for å lære mer om sunne pH-nivåer, hvordan å korrigere ubalanse og hvordan å opprettholde generell vaginal helse.

Cos’er en normal vaginal ph?

Et normalt vaginal pH-nivå er mellom 3.8 og 4.5, som er moderat syre. Men hva utgjør et nivå av pH & # 8220; normal & # 8221; kan variere litt i henhold til livsfasen.

For eksempel, under reproduktive år (fra 15 til 49 år), bør din vaginale pH være mindre enn eller lik 4.5. Men før menstruasjon og etter overgangsalderen, har en sunn pH en tendens til å være høyere enn 4.5.

Så fordi den vaginale pH er viktig? Et surt vaginal miljø er beskyttende. Lag en barriere som forhindrer usunne bakterier og gjær for å formere for raskt og forårsake infeksjoner.

Et høyt vaginal pH-nivå, høyere enn 4.5 Gir L’perfekt miljø for veksten av usunne bakterier. Å ha en høy vaginal pH setter deg i fare for disse infeksjonene:

Bakteriell vaginose (BV) er en tilstand av bakteriell proliferasjon som forårsaker en lukt & # 8220; av fisk & # 8221; sammen med en uvanlig grå, hvit eller gul vaginal utslipp. Det kan også forårsake vaginal kløe og brennende under vannlating.

BV er ikke nødvendigvis skadelig i seg selv, men kvinnene som har denne tilstanden er økt risiko For mer alvorlige infeksjoner, som human papillomavirus (HPV), viruset i’herpes simplex og hiv.

Trichomonia (Trich) er en seksuell overføringssykdom (STD) forårsaket av Trichomonas vaginalis parasitt. I USA treffer det et estimat 3.7 millioner mennesker.

Trichen forårsaker vanligvis ikke symptomer i de fleste infiserte mennesker, men kan øke risikoen for andre mer alvorlige seksuelt overførbare sykdommer, som hiv.

En syre vagina forårsaker vanligvis ikke sykdommer. Men hvis surheten øker også, kan den redusere fruktbarheten din. Sperma trives i en Alkalisk miljø. Den optimale pH for svømming er mellom 7.0 og 8.5.

Under sex, nivået på pH Alle «8217; interiør i skjeden øker midlertidig, noe som gjør det mest alkalinsyre miljøet normalt for å beskytte spermatozoa slik at de kan nå egget;.

Hva forårsaker en ubalansert vaginal pH?

Enhver av følgende situasjoner kan endre vaginal pH-nivå:

 • Ubeskyttet sex. Sperma er alkalisk, som kan oppmuntre veksten av noen bakterier.
 • Antibiotika. Disse stoffene dreper ikke bare dårlige bakterier som forårsaker sykdommen, men også de gode bakteriene som trengs for å opprettholde et nivå av sunn og mer syre vaginal pH.
 • Douching. Selv om det ikke anbefales, oppe 20 prosent Kvinner vasket regelmessig vagina med en blanding av vann og eddik, natriumbikarbonat eller jod. Douching øker ikke bare vaginal pH-nivå, men oppfordrer også veksten av skadelige bakterier generelt.
 • Menstruasjonsperioder. Menstrual blod er litt & # 8216; basilar og øker pH i vagina. Når blodet strømmer gjennom skjeden og absorberes i en pute eller buffer og er på plass, kan det øke pH-nivået på skjeden.

Tegn og symptomer på en ubalansert vaginal pH

Et høyt pH-nivå som fører til BV eller A’annen infeksjon kan forårsake symptomer som:

 • en dårlig lukt av fisk
 • Uvanlig hvit, grå eller grønn eksos
 • vaginal kløe
 • Brenner når Urini

Hvordan rette en ubalansert vaginal pH

Hvis du har symptomer på BV eller A’annen tilstand knyttet til en høy vaginal pH, kontakt legen din. Ikke prøv å ta en dusj: det vil ødelegge din pH-balanse enda mer.

For å behandle A’infeksjon fra BV eller Trichomoniasis, kan legen foreskrive en av disse antibiotikaene i pille eller krem:

 • Clindamycin (cleocin) for bv
 • Metronidazol (Flagyl) for BV eller Trichomonia
 • Tinidazol (Tindamax) for BV eller Trichomoniasis

Selv om antibiotika kan påvirke den vaginale pH, er det nødvendig å eliminere infeksjonen.

Hvordan å holde en sunn vaginal ph

For å holde pH i skjeden din på et stadig sunt nivå, følg disse forslagene:

 • Hver gang du har sex, bruk en kondom. Barrieren vil ikke bare beskytte deg mot seksuelt overførbare sykdommer, men vil også forhindre at alkalisk sæd kan forstyrre dine vaginale pH-nivåer. Kjøp kondomer online her.
 • Ta probiotika. De kan gjenopprette balansen mellom sunne bakterier i systemet ditt. Kjøp probiotika online her.
 • Ikke ta en dusj. Kan øke pH-nivået i skjeden din. Din vagina er naturlig selvrensende. Vask bare den ytre av skjeden med et delikat vann og såpe under dusjen. Hvis du er bekymret for lukten, spør din gynekolog råd.
 • Spis yoghurt. I tillegg til å hjelpe deg med å nå din daglige fotball og vitamin D Quota, er Yoghurt A’rikelig kilde til den fordelaktige bakterielle arten av Lactobacillus.
 • Se din gynekolog. Regelmessige eksamener kan hjelpe deg med å holde helsen vaginal.

Når du skal se legen din

Besøk din gynekolog for regelmessige kontroller for å sikre at skjeden din fortsatt er sunn.

Se legen din blant planlagte besøk hvis du har disse symptomene:

 • klø
 • Fiery
 • dårlig lukt
 • uvanlig eksos

Legen kan utføre tester for å kontrollere pH-nivået på skjeden din, blant annet, og diagnostisere en infeksjon på 8217 hvis du har en.