Vaginal hematom: Symptomer, årsaker, diagnose og behandling

COS’er en vaginal hematom?

En vaginal hematom er en samling blod som akkumuleres i vagina eller vulvas myke vev, som er den ytre delen av skjeden. Det skjer når de nærliggende blodkarene bryter, vanligvis på grunn av en lesjon. Blodet av disse ødelagte vasene kan unnslippe inn i det omkringliggende vevet. Du kan tenke på det som en slags dyp blåmerke.

Fortsett å lese for å lære mer om symptomer på en vaginal hematom og typen behandlinger som er tilgjengelige.

Hva er symptomene?

I mange tilfeller vil en liten vaginal hematom ikke forårsake noen symptomer. Større hematomer kan forårsake:

  • Smerte og hevelse. Du kan kanskje høre eller se en masse dekket med en lilla eller blå hud, som ligner en blåmerke.
  • Smertefull eller vanskelig vannlating. Hvis massen utøver trykk på # 8217; urinrøret eller blokkerer vaginalåpningen, kan du ha problemer med å urinere. Dette presset kan også gjøre det smertefullt.
  • Fremspringende stoff. Svært store hematomer strekker seg noen ganger utenfor skjeden.

Hva årsaken?

Vaginale hematomer, som alle hematomer, er vanligvis resultatet av en lesjon. Vagina inneholder mange blodårer, spesielt i forhold til andre områder av kroppen.

Flere ting kan skade vagina, inkludert:

  • falle
  • Kraftig seksuell forhold
  • Høy effekt sport

Denne typen hematom kan også forekomme under vaginal fødsel, på grunn av trykket som kommer fra trykk eller skade på grunn av medisinske instrumenter, inkludert tanger. Selv L’Episiotomi kan forårsake vaginal hematom. Det refererer til et kirurgisk kutt nær # 8217; vaginal åpning for å lette barnets passasje gjennom det. De vaginale hematomene forårsaket av fødsel kan ikke manifestere seg opp til en eller to dager etter fødselen.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

For å diagnostisere en vaginal hematom, vil legen begynne med å utføre en grunnleggende undersøkelse av vulva og vagina for å sjekke om synlige tegn på hematom. Avhengig av hva de finner under eksamen, kan legen også bestille en ultralyd eller en tac for å se hvor flott det er hematomet, og hvis det vokser.

Vaginale hematomer kan noen ganger føre til farlig blødning, så det er en god ide å konsultere legen din, selv om hematoma ser mindre ut.

Hvordan det blir behandlet?

Det er flere behandlingsalternativer for vaginale hematomer, avhengig av hvor stor de er, og hvis de forårsaker symptomer.

En liten hematom, vanligvis mindre enn 5 centimeter i diameter, er vanligvis håndterlig med benk smertestillende midler. Du kan også bruke en kald pakke til området for å redusere hevelse.

Hvis du har en større vaginal hematom, må legen kanskje være kirurgisk drenering. For å gjøre dette, vil de starte numbing området med en lokal bedøvelse. Deretter vil de lage en liten gravering i # 8217; hematom og bruke et lite rør for å tømme akkumulert blod. Når blodet er borte, vil de gjenopprette området. Det kan også få et antibiotika for å forhindre en infeksjon på 8217;.

Svært store hematomer, eller hematomer i dybden i skjeden, kan be om en tyngre sedasjon og mer omfattende kirurgi.

Hva er perspektivet?

Vaginale hematomer er relativt sjeldne. Når de oppstår, er det vanligvis resultatet av en skade eller fødsel. Vaginaen er rik på blodårer, så enhver type traumer i Quest’området kan forårsake en hematom. Mens de små som ofte helbreder alene, må de største kanskje bli drenert av legen. Uavhengig av størrelse, er det bedre å gjøre en avtale med legen din for å sikre at du ikke har noen interne blødninger.