Vaginal damp matlaging: bruk, sikkerhet, fordeler og mer

COS’er vaginal damp?

La oss innse det: Mellom menstruasjon, seksuelle relasjoner og fødsel, motstår skjeden mye. Når du legger til blanderhormonene som endres og problemer med bekkenbunnen, er det noen ganger vaginalområdet Tutt’annet enn behagelig.

Vaginal damp er et gammelt naturlig middel som er sagt renser skjeden og livmoren, regulerer menstruasjon og lindrer menstruasjonskramper og hevelse. Etter å ha mottatt ros på Gwyneth Paltrow Goop Website, Øvelsen har blitt populær.

Men i tillegg til å tilby en avslappende varme på bunnen, fungerer det? Og det er også trygt? Les videre for å finne ut.

Hvordan det skal fungere?

Vaginal damp styrer urteinfusjonsdamp i skjeden din. For en avgift tilbyr noen luksus spa prosessen. Du kan også gjøre det hjemme, selv om de fleste leger anbefaler det. Prosessen er ganske enkel: du sitter eller kutter deg på en urte dampbeholder.

Urter ofte brukt av sol eller i kombinasjon inkluderer:

 • Artemisia
 • malurt
 • kamille
 • Carendola
 • Basil
 • Origan

De fleste spasene har et spesielt sted (Paltrow kalt Him & # 8220; Throne & # 8221;) med et hull for passasjen av damp. Det er litt og mer vanskelig å gjøre hjemme.

Nedenfor er en foreslått metode for å lage en vaginal damp hjemme. Men før du prøver det selv, anbefaler vi deg å vurdere dine påståtte fordeler og mulige sikkerhetsproblemer, som diskutert nedenfor.

 • Legg til om en kopp aromatiske urter valgt i et varmtvannsbasseng.
 • La urter i infusjon i minst et minutt.
 • Fjern klærne dine fra midjen ned.
 • Stake eller crouch rett over bassenget. Noen mennesker foretrekker å sette vasken på toalettet og deretter sitte på toalettet.
 • Vikle et håndkle rundt livet og bena for å hindre at damp kommer ut.
 • Den gjennomsnittlige dampsesjonen varer mellom 20 og 60 minutter. Avhengig av hvor varmt er vannet, kan dampen avkjøles først.

  Hva er de påståtte fordelene?

  Vaginal damp brukes som et naturlig middel for rengjøring av vagina, # 8217; livmor og # 8217; hele reproduktive kanaler. Men de påståtte uttalelsene stopper ikke her.

  Også antagelig lindrer:

  • understreke
  • Depresjon
  • hemorroider
  • infeksjoner
  • infertilitet
  • hormonelle ubalanser
  • hodepine
  • utmattelse
  • Fordøyelsesproblemer
  • Generalisert smerte

  Det fungerer virkelig?

  Det er ingen vitenskapelig bevis som tyder på at vaginal damp hjelper noen tilstand. Ifølge Dr. Jen Gunters gynekolog Dedikert portal, Det er klart som slam som røyke urter bør ha tilgang til livmoren din gjennom en godt lukket livmorhals all’ender av skjeden din.

  L’gress brukt på Paltrow Vagina var Artemisia. I tradisjonell kinesisk medisin er moxibustion forbrenningsprosessen til # 8217; Artemisia opp eller over et problem med et problem eller et trykkpunkt.

  Moxibustion brukes som en alternativ terapi for å behandle en rekke reproduktive systemproblemer. EN 2010 undersøker flere systematiske revisjoner Han fant det, bortsett fra korreksjonen av den podalske presentasjonen i svangerskapet, forskning på # 8217; Artemisia er motstridende og ufullstendig. Det er ingen forskning som vaginal moxibustion er nyttig.

  Spørsmål:

  Vaginal damp virker virkelig?

  TIL:

  Det er ingen vitenskapelig bevis på at vaginal damp fungerer. Ifølge Dr. Manny Alvarez, president for Institutt for obstetrik og gynekologi og reproduksjonsvitenskap på L’Hackensack University Medical Center i New Jersey, vaginal damp kan hjelpe deg med å slappe av, men lite annet. Hevder at det er få muligheter som urte damp penetrerer i vaginalt vev, for ikke å nevne regulere hormoner og forbedre fruktbarheten. En fordel kan være at våt dampvarme øker blodstrømmen i # 8217; vaginalområdet, selv om dette ikke er godt studert. Tatt i betraktning dette, en halvup eller bare dykking i et badestamp kunne ha samme effekt. Et annet synspunkt er at årsaken til denne kampanjen er kulturell, ikke-fysisk. En studie viste at årsakene til denne praksisen fokuserte på kvinners kropper som manglende og ekkelt & # 8221; og har forplantet A’kvinnelig selvbetegnelse.

  Deborah Weatherspoon, PhD, RN, CrNNa Svarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

  Og & # 8216; trygt?

  Det er ingen vitenskapelig forskning å vise om vaginal damp er trygg. Men skjeden din er ikke designet for å bli rengjort. En overopphetet vagina kan gi det perfekte miljøet for bakterier som forårsaker spredning av gjærinfeksjoner og andre vaginale infeksjoner.

  Vaginal hud er delikat, sensitiv og lett traumatisert. Bruk det som en målrettet praksis for en varmt dampplume kan forårsake brannskader eller vaginale forbrenninger.

  Det er ingen medisinske retningslinjer akseptert for å fordampe vaginaen din. Dette betyr at, med mindre du konsulterer en alternativ lege, er du alene for å forstå hvilke urter som skal brukes og med hvilken frekvens.

  Som med de fleste naturlige rettsmidler, søker på Internett hvordan å lage vaginal damp gir motstridende informasjon. De fleste av rådene leveres med en erklæring om ikke-ansvar som ikke har blitt demonstrert eller bestemt til å diagnostisere eller behandle noen tilstand. Dette gjør at du spør hvordan noen kan anbefale det til å kurere nesten alt som påvirker deg først.

  Det er sant at noen alternative terapier er nyttige og godt studert, men vaginal damp er ikke. Når det brukes til å behandle en medisinsk tilstand, kan du ende opp med å hoppe over evaluering og tradisjonell medisinsk behandling, og tilstanden din kan forverres tilsvarende.

  Det er ikke kjent som den vaginale dampen påvirker deg eller barnet ditt, hvis du er gravid. Noen urter kan forårsake spontan abort. Så du bør ikke bruke damp eller urter på skjeden din hvis du er gravid.

  Bunnlinjen

  Din vagina er en selvrensende maskin og trenger ikke # 8217; hjelp av en urte dampsesjon. Det er mulig at vaginal damp kan få deg til å slappe av og lindre kramper som det gjør en elektrisk tallerken, men beviset som renser skjeden din eller # 8217; livmor, forbedrer fruktbarheten og skalaene hormoner er rent anekdotiske.

  Vaginal damp kan øke risikoen for vaginal infeksjon ved å endre økosystemet til vaginale bakterier. Dette betyr ikke at noen urter ikke kan forbedre reproduktiv helse, men det er ingen bevis på at damp i skjeden din gjør det.

  Urter kan være naturlige, men de er også kraftige. Brukt lokalt, kan de forårsake allergiske reaksjoner. Og L’Siste sted hvor du vil ha en allergisk reaksjon er din vagina.

  Det er sikrere måter å bruke varme og urter til å lindre syklus. Prøv å bruke en pose med # 8217; varmt vann på bekkenområdet og sip en varm te kopp.

  Hvis du vil prøve vaginal dampkoking, snakk med legen din eller kvalifisert alternativ helsepersonell for å evaluere fordeler og ulemper med situasjonen din.