Utviklingskoordinasjonsforstyrrelse: Symptomer og årsaker

Hva så «8217; er forstyrrelsen av utviklingskoordinering?

Barn utvikler normalt evnen til å sitte, stå, gå og snakke på forutsigbar alder. Når jeg er sen i å nå disse målene, kan det skyldes et utviklingsproblem. Utviklingskoordinasjonsforstyrrelse (DCD) er en av disse forholdene.

DCD er mangel på koordinering mellom dine mentale intensjoner og din evne til å indusere kroppen din for å realisere disse intensjonene. For eksempel kan du tenke: Jeg trenger å feste skoene og # 8221;. Imidlertid sender hjernen din ikke riktig instruksjonene for å knytte hender og føttersko. Hjernen din vet hvordan du fester sko, men hendene dine kan ikke følge instruksjonene i hjernen din. Det samme skjer når du prøver å løpe, hoppe, skrive, rumpe av en skjorte og mange andre aktiviteter som de fleste gir for gitt.

Personer med DCD har generelt en «8217; normal intelligens. Imidlertid kalles DCD noen ganger & # 8220; Clumsy Baby Syndrome & # 8221; og kan indusere andre til å tro at folk med denne tilstanden er inept eller unwear fordi de ikke kan utføre grunnleggende oppgaver. Denne tilstanden kan betraktes som en barndomsforstyrrelse, men effekten av DCD fortsetter i # 8217; voksenlivet.

Hva er symptomene på utviklingskoordinasjonsforstyrrelsen?

Skiltene på DCD kan vises umiddelbart etter fødselen. Nyfødte kan ha problemer med å lære å suge og svelge melk. Små barn kan være sakte å lære å rulle, sitte, skryte, gå og snakke.

Når du går inn i skolen, kan symptomene på lidelsen bli mer åpenbare. DCD-symptomer kan inkludere:

 • En ustabil tur
 • Vanskelighetsgrad å stige opp trappen
 • Høst av gjenstander
 • komme over
 • hyppige kutt
 • Vanskelighetsgrad å feste sko, ha på seg klær og andre selvhjelpsaktiviteter
 • Vanskelighetsgrad å utføre skoleaktiviteter som skriving, farging og bruk av saks

Personer med DCDer kan bli selvforsynte og trekke seg fra sport eller sosiale aktiviteter. Imidlertid kan en begrenset øvelse føre til dårlig muskelton og vektøkning. Å holde sosialt engasjement og god fysisk tilstand er viktig for å overvinne utfordringene i DCD.

Hva forårsaker utviklingskoordinasjonsforstyrrelsen?

Årsakene til DCD er ikke godt forstått, men forskerne mener at det er et resultat av en forsinket utvikling av hjernen. Personer med DCD har generelt ingen andre medisinske problemer som kan forklare uorden. I noen tilfeller kan DCD forekomme med andre lidelser, for eksempel underskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet eller lidelser som forårsaker intellektuell funksjonshemming. Disse betingelsene er imidlertid ikke tilkoblet.

Hvordan utviklingskoordinasjonsforstyrrelsen er diagnostisert?

DCD er vanskelig å diagnostisere fordi symptomene kan forveksles med andre forhold. Den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM-V) viser fire kriterier som må tilfredsstilles for en diagnose av DCD:

 • Barnet viser forsinkelser i å oppnå motorer mål.
 • Tilstanden forstyrrer betydelig med aktivitetene i hverdagen og / eller skolens ytelse.
 • Symptomene begynner tidlig i barnets liv.
 • Vanskelighetene med motoriske ferdigheter er ikke bedre forklart av intellektuell funksjonshemming, visuell funksjonshemming eller hjerneforstyrrelser.

Hvordan utviklingskoordinasjonsforstyrrelsen behandles?

DCD er behandlet med et langsiktig utdanningsprogram, fysioterapi, sysselsettingsterapi og opplæring på sosiale ferdigheter for å hjelpe deg med å tilpasse seg uorden.

L’Fysisk utdanning kan hjelpe deg med å utvikle koordinering, balanse; balanse og bedre kommunikasjon mellom hjernen din og kroppen din. Individuelle idretter som svømming eller sykkel kan tilby bedre muligheter til å utvikle motoriske ferdigheter enn lagsporter. L’Daglig trening er viktig hvis du lider av DCD, for å trene kroppen og hjernen til å jobbe sammen og redusere risikoen for fedme.

Arbeidsterapi kan hjelpe deg med å mestre daglige aktiviteter. Arbeidsterapeuter kjenner mange teknikker for å hjelpe folk med å utføre vanskelige oppgaver. Din sysselsettingsterapeut kan også samarbeide med skolens tjenestemenn til å identifisere endringer som vil hjelpe deg med å lykkes på skolen, for eksempel å bruke en datamaskin i stedet for håndskriftoppgaver.

Hva du kan forvente på lang sikt?

Dessverre fortsetter barn med DCD generelt å manifestere symptomene. Riktig opplæring og utdanning i motoriske ferdigheter kan hjelpe deg med å gjennomføre et normalt og tilfredsstillende liv. Ditt perspektiv avhenger av hvor mye du tilpasser DCD og overskrider grensene.