Utvikling Ekspressiv språkforstyrrelse (deld)

Beskrivelse

Hvis barnet ditt har en lidelse i det uttrykksfulle utviklingsspråket (DEL), kan det ha problemer med å huske ordene i ordforrådet eller bruke komplekse setninger. For eksempel kan et 5 år gammelt barn med DELD snakke i korte setninger av tre ord. Når et spørsmål blir spurt, kan de kanskje ikke finne de riktige ordene for å svare deg hvis de har drilt.

DELD er vanligvis begrenset til uttrykket og påvirker ikke barnets evne til å lese, høre eller produsere lyder, med mindre barnet ditt ikke har noen andre læringsvansker.

Årsakene til DELD

Årsaken til DELD er sterkt skjedd. Vanligvis er det ikke relatert til barnets intelligensnivå. Vanligvis er det ingen spesifikk årsak. Tilstanden kan være genetisk eller være tilstede i familien din. I svært sjeldne tilfeller kan det skyldes hjerneskade eller underernæring. Andre problemer, for eksempel autisme og hørselsproblemer, følger med noen språkforstyrrelser. Disse problemene kan forverre barnets symptomer. Hvis barnets sentralnervesystem er skadet, er det mer sannsynlig å utvikle et språk på språket som heter Aphasia.

DELD Symptomer

Forstyrrelsen kan manifestere seg eller andre språklige mangler. Symptomene er generelt begrenset til vokabularproblemer og minne om defekte ord. For eksempel kan barnet ditt ikke være i stand til å huske ordene han nettopp har lært. Barnets vokabular kan være mindre enn gjennomsnittet enn andre barn i samme aldersgruppe. Barnet ditt kan ikke være i stand til å danne en lang setning og kan utelate ord eller bruke dem i feil rekkefølge. De kan også forvirre tiden. For eksempel kan de si & # 8220; hopp & # 8221; I stedet for & # 8220; Jeg hoppet & # 8221;.

Barn med DELD bruker vanligvis fyllingslyder som & # 8220; UH & # 8221; og & # 8220; UM & # 8221; Fordi de ikke kan tenke på hvordan de skal uttrykke deg selv til det beste. Også gjentatte setninger og spørsmål. Barnet ditt kan gjenta en del av spørsmålet ditt mens du tenker på hvordan du skal svare.

Receptive-ekspressiv språkforstyrrelse

Hvis barnet ditt viser symptomene ovenfor og har også problemer med å forstå hva du sier, kan det ha en mottakelig-ekspressiv språkforstyrrelse (RELD). I dette tilfellet kan barnet ditt også ha problemer med å forstå informasjon, organisere tanker og følge indikasjonene.

Forstå stadiene av utviklingen

De språklige ferdighetene til noen barn lider forsinkelser, men over tid vil de fortsette. I tilfelle av DEL, kan barnet imidlertid utvikle noen språklige ferdigheter, men ikke andre. Å forstå milepæler av felles språk hos barn kan hjelpe deg med å bestemme om du skal besøke barnets lege eller ikke.

Barnets lege kan råde deg til å konsultere en taleterapeut, en psykolog eller en barndomsutviklingsspesialist. Vanligvis ber de om en medisinsk historie for å avgjøre om andre mennesker i familien din har en språkforstyrrelse eller språkproblemer.

Når du skal se en lege for utviklingen av barnets språk 15 måneder, sier din sønn ikke noe ord 2 år Sønns ordforråd er begrenset til mindre enn 25 ord 3 år Din sønn snakker fortsatt med setninger med to ord 4 år Din sønn gjentar ofte dine spørsmål eller ikke snakke i sin helhet.

En språkpatolog er en vanlig anbefalt spesialist. De er spesialisert på behandling og evaluering av personer som har problemer med å uttrykke språk. Under et besøk med en spesialist, vil barnet bli utsatt for en standard test for den ekspressive språkforstyrrelsen. Ditt barn kan også trenge en test Dell’høre for å utelukke muligheten for at lydhising er årsaken til det språklige problemet. De kan også testes for andre læringsvansker.

Behandling av ekspressiv språkforstyrrelse

DELD behandlingsalternativer inkluderer språklig terapi og råd.

Språkterapi

Barn må kunne gjøre følgende for å utvikle språklige ferdigheter:

  • Motta informasjon
  • forstå informasjonen
  • Lagre informasjonen

Talterapi fokuserer på testing og styrking av disse ferdighetene og hjelper barnet til å øke ordforrådet. En tale terapeut kan bruke repetisjonen av ord, bilder, tilpassede lesemateriell og andre verktøy for å bidra til å dyrke barnets kommunikasjonsferdigheter.

Rådgivning

Barn som har problemer med å uttrykke seg, kan føle seg frustrert og sosialt isolert. Barnet ditt kunne argumentere fordi han ikke kan finne de riktige ordene under en diskusjon. Rådgivning kan lære barnet ditt hvordan du skal håndtere hvis det blir frustrert av kommunikasjonsvansker.

Gjenoppretting fra DELD

Utsiktene til barn med DELD er bedre når lidelsen ikke er kombinert med en annen tilstand, som hørselsunderskudd, hjerneskader eller læringsvansker. Gjennom språklig terapi kan barn med DELD vanligvis lære å uttrykke seg fullt ut. Rådgivning kan også hjelpe din sønn sosialt tilpasse og unngå lav selvtillit. Søker for tidlig behandling er viktig for å minimere de psykologiske utfordringene som barnet kan lide på grunn av uorden.

Spørsmål:

Mitt første barn hadde problemer med å kommunisere med oss ​​og begynte å snakke senere enn de fleste andre. Jeg er redd for at det samme vil skje med mitt andre barn som for tiden er 15 måneder gammel. C’er noe jeg kan gjøre for å hindre dem i å ha de samme språklige vanskelighetene i den eldre broren?

Anonym

TIL:

Det er helt forståelig at du er bekymret for den verbale utviklingen av datteren din. Uten å vite diagnosen ditt første barn, kan jeg ikke forutse hva som er sjansene for en slik forsinkelse for datteren din. For de fleste av de gangs forholdene er årsaken ikke helt kjent, selv om du tror at genetikk spiller en rolle. Hvis du tror at det også er sent på verbale eller sosiale mål, anbefaler jeg deg sterkt å uttrykke disse bekymringene til barnelege for å kontrollere 15 måneder (eller 18 måneder) slik at legen din kan gjøre en grundig evaluering.

Steve Kim, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.