Utslett under graviditet: pappp og andre typer, armer, mage, andre

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Det er en rekke endringer du kan se på huden din, hår og negler under graviditeten. Noen forekommer som svar på endringer i hormonelle nivåer eller i visse utløsningsfaktorer. Andre er ikke lett forklart.

Hudutslett kan vises hvor som helst på kroppen og kan ha et annet aspekt eller føler avhengig av årsaken. Noen kutane utbrudd er godartet, noe som betyr at de ikke representerer noen trussel mot deg eller ditt barn. Andre kan være et symptom på en underliggende tilstand som krever medisinsk behandling for å beskytte deg og barnet.

Skriv ned symptomene som oppstår, er viktig for L’identifikasjon og behandling. Den gode nyheten er at det ofte er ting du kan gjøre hjemme for å lindre kløe og hud. Og mange hudutbrudd forsvinner fra solbriller etter fødsel.

Pruriginøse Ortics Papules og Graviditet Plater (Pappp)

Papules pruriginøse ignoaries og graviditetsplater (Pappp) er A’utslett som vanligvis utvikler seg i tredje kvartal. Rundt 1 av 130 a 300 Folk utvikler Pappp. Det kan i utgangspunktet virke som pruriginøse røde flekker på magen, spesielt i nærheten av strekkmerker, og kan spre seg med armer, ben og skinker.

Pappp-behandlinger inkluderer aktuelle kortikosteroider, orale antihistaminer og muntlig prednison. Pappp er mer vanlig i de første graviditetene eller i de med multipler og har en tendens til å forlate etter fødsel. Det påvirker ikke barnet ditt.

Prurigo av graviditet

Prurigo of Graviditet kan forekomme i første, andre eller tredje kvartal. Om 1 ut 300 Folk kan oppleve dette utslett og kan vare i uker til måneder etter fødsel. Du kan se puriginøse eller sprø fremspring på armer, ben eller mage.

Behandling for prurigo av graviditet inkluderer aktuelle steroider og orale antihistaminer. Fuktighetsgivende kremer kan også hjelpe. Selv om hudutslettet skal forsvinne umiddelbart etter fødselen, kunne noen mennesker fortsette å ha symptomer. Tilstanden kan også manifestere seg i fremtidige graviditeter.

Intraepatisk kolestasjon av graviditet

Den intraepatiske kolestasjonen av graviditet observeres mer vanlig i tredje kvartal. Det er et tegn på leversykdom forårsaket av hormoner. Anslått en Fra 1 til 146 til 1.293 Folk kan vise kolestase under graviditeten.

Selv om det ikke nødvendigvis er en’utslett, kløe kan være ganske alvorlig over hele kroppen, men spesielt på håndflatene og på fotplanter. Du kan også legge merke til en guling av huden og øynene og ha problemer med å sove på grunn av kløe.

Selv om denne tilstanden vanligvis løser etter fødselen, er det viktig å konsultere en lege for behandling under graviditet. Kan sette deg i fare for for tidlig fødsel. Det kan også sette barnet ditt i fare for natimortalitet eller lungeproblemer på grunn av meconiumpuste.

For å behandle kolestase, kan legen foreskrive et stoff som heter Ursodiolo for å redusere nivået av galle i blodet. Legen din vil trolig også programmere ekstra avtaler for å overvåke barnet ditt, for eksempel ikke-stress test og biofysisk profil, og muligens foreslå for tidlig induksjon i noen tilfeller.

Herpes gestationis

Også kjent som en svangerskapende pemfhigoid, er de svangerskapshjertene en sjelden autoimmun hudsykdom som påvirker 1 personer ut av 50.000 I andre eller tredje kvartal.

L’Hive-lignende utslett lignende kan forekomme plutselig og vises først på bagasjerommet og magen. Det kan spre seg om noen dager eller uker når Dossi forvandles til blærer eller store pregede plater. Finn bilder av tilstanden her.

Legen kan foreskrive topiske eller orale kortikosteroider for behandling av gestasjons herpes. Ellers har det en tendens til å forlate alene etter at du hadde barnet ditt.

Snakk med legen din om hva som er best for deg, da det kan føre til lav fødselsvekt eller tidlig fødsel av barnet ditt. Som prurigo, kan det komme tilbake i fremtidige graviditeter.

Pruriginøs follikulitt

Den pruriginøse follikulitt begynner som lesjoner på bysten og kan spre seg til andre deler av kroppen. Lesjoner inneholder pus, så de kan ligne akne. Denne sjeldne tilstanden manifesterer seg i de to siste tredjedelene av graviditeten og varer vanligvis mellom de to og tre ukene. Har ingen innvirkning på ditt voksende barn.

Den eksakte årsaken til den prurdiginøse follikulitt er ukjent og løser vanligvis etter fødselen. Behandlinger inkluderer ultrafiolett lysterapi B, aktuelle kortikosteroider eller benzoylperoksid.

Herpetoid impetigo

Pustolosa Psoriasis, spesielt L’herpetiform impetigo, generelt manifesterer seg i den andre halvdelen av graviditeten. L’utslett kan utvikle seg på noen del av kroppen og kan være veldig rød, betent og sprø. Andre mulige symptomer inkluderer:

 • Kvalme og oppkast
 • diaré
 • Feber og kulderystelser
 • Lymfeknuterproblemer

Behandlingen inkluderer kortikosteroider, som prednison og antibiotika hvis skader er smittet. Mens L’Impetigo forsvinner generelt etter fødsel uten mange risikoer for barnet, i det minste en studie Kobler denne sjeldne tilstanden til natimortality.

Urticaria

Hivene er lettelse fremspring som vises ved sol eller grupper av flekker eller røde flekker. De kan vises hvor som helst på kroppen og er pruriginøse. Du kan også føle at de brenner eller ved stående.

Hives kan vises alle’plutselig og gå bort like raskt eller innen få dager seks uker. De er forårsaket av # 8217; histamin i kroppen som svar på ting som følelsesmessig stress, hormonelle endringer eller infeksjoner. Noen ganger kan de være et allergisk reaksjonsskilt på mat, insektbitt, pollen eller andre utløsende faktorer.

Det er viktig å ekskludere allergiske reaksjoner ALLE’Urticaria, spesielt hvis du har andre symptomer på anafylaksi, for eksempel:

 • Et raskt håndledd
 • hovent språk
 • Hender prikking, føtter eller hodebunnen
 • respiratoriske vanskeligheter

Behandling kan føre til inntak av antihistaminer, kortikosteroider eller L’narkotikainntaket for å hjelpe med betennelsen. Men hvis du også har tegn på anafylaksi, gå til beredskapsrommet umiddelbart.

Varmeutbrudd

Pungent varme eller varmeutbrudd kan utvikle seg hvor som helst i kroppen, vanligvis på grunn av overdreven svette. Siden graviditeten kan øke kroppstemperaturen, kan du være mer tilbøyelig til hudutslett i denne perioden.

Sammen med en følelse av kløe eller skarp, kan du se små flekker, rødhet og til og med hevelse. Identifiser varmeutbrudd ved hjelp av disse bildene. Denne typen utslett forsvinner generelt innen få dager fra # 8217; start og representerer ikke en trussel mot barnet ditt.

L’varmeutbrudd krever ikke nødvendigvis spesifikk behandling. Du kan prøve antihistaminer eller lotion på blekksprut. Hva hjelper, er også rolig og unngå aktiviteter som produserer svette.

Hjemmelagde rettsmidler for graviditet for å lindre kløe

Ta antihistaminer

Benk-toppede antihistamin-stoffer kan hjelpe med elveblesker, svangerskaps herpes og andre forhold som kommer fra en økning på # 8217; instamine. Nylige studier har ikke tilkoblet L’bruk av antihistaminer til fødselsskader.

Snakk med legen din om disse alternativene før du tar dem alene:

 • Cetirizina (Zyrtec), Fexofenadina (Allegra) og Loratadin (Claritin) er ikke trøtt og er bedre å ta i løpet av dagen.
 • Benadryl er bedre å ta om natten for å lindre kløe og sove.

Furu tjære base såpe

Populær Blogger og Graviditet Expert Mamma naturlig Det forklarer det Furu tjære såpe Det er et sant og bevist hjemmemedisin for Papppp. Pine tjære såpe har en sterk lukt, men dens antiseptiske kvalitet gjør det til et populært valg for å hjelpe med ulike hudforhold, inkludert psoriasis.

Vurder å bruke såpe mens du bader med varmt vann opp til fire ganger om dagen på de berørte områdene. Noen mennesker rapporterer at denne metoden lindrer kløe innen få timer.

Prøv et bad av mel d’havre

For ytterligere å berolige kløen i huden, prøv å ta et bad av mel D & # 8217;. Bare hell 1 kopp flak d’havre i midten av et stykke gasbind og fikse det med en elastikk. Sett den i et varmt vann badekar og klem deretter det for å frigjøre det latiginøse og infuserte havringen.

L’havre bidrar til å hydrere huden. Fordyp deg i karet i ca 20 minutter for å få de beste resultatene.

Ta det med ro

For forhold som varmeutbrudd, er det viktig å avkjøles, forhindre svette og overoppheting. Disse forslagene kan hjelpe:

 • Bruk brede klær laget med naturlige fibre, som bomull.
 • Hold lys og pustende sengetøy.
 • Lage dusjer og bad med ferskvann i stedet for varmt.
 • Hold deg hydrert av drikkevann og andre væsker som ikke inneholder koffein.

Fuktighet

Pruriginøs hud påvirker noen 20 prosent av mennesker gravid. Den vanligste årsaken er tørr hud. Hold huden hydrert & # 8211; spesielt følsomme områder, for eksempel strekkmerker & # 8211; er kritisk. Velg duftfrie formler og gjelder fritt etter badekar eller dusj.

Fra en’se på disse 10 beste fuktighetskremene for tørr hud.

Cetaphil Moisturizing Cream og Eucerin Advanced Repair er høyt verdsatt og anbefalt av dermatologer.

Du kan også holde fuktighetskremet i kjøleskapet for større lindring fra kjøling.

Når skal du se en lege

Fortell legen din dersom du opplever A’utslett eller nye symptomer under graviditet. I mange tilfeller vil symptomene reagere godt på hjemmebehandling, og selve tilstanden vil bli løst etter fødselen.

Som sagt, andre symptomer og # 8211; Intense kløe, guling av hud, smerte eller feber & # 8211; De advarsler tegn på forhold som krever medisinsk behandling.

Det er en god ide å kontakte legen din når du er i tvil om barnets helse eller helse.

Hvordan legen vil diagnostisere utslett

På avtalen din vil legen din trolig undersøke utslett og stille spørsmål om hvordan det startet, da det utvidet og hvor lenge du har funnet problemer. De vil også be om andre symptomer du finner for å bidra til å bestemme hovedårsaken.

Ytterligere tester kan være nødvendig, avhengig av’utslett. For eksempel kan en blodprøve sjekke nivåene av galle eller # 8217; infeksjon. Allergologiske tester & # 8211; Lær eller Blood & # 8211; De kan bidra til å identifisere kutane utbrudd forårsaket av utløsende faktorer, for eksempel L’urticaria. Du kan også sende inn en hudbiopsi, slik at legen kan evaluere mikroskoputslettet.

Noen forhold, som kolestase, kan ha en genetisk komponent eller være relatert til tidligere leversykdommer eller være gravid med multipler. Pass på at du nevner noe om din personlige eller familiehistorie som kan hjelpe med identifikasjonen, selv om det ikke virker betydelig.

A’utslett er et tidlig graviditets symptom?

Hudutslett anses ikke som et tidlig symptom på graviditet. Faktisk ser mange hudutslett ikke opp til neste graviditet.

Søk i stedet Symptomer som en økning i vannlating, brystspenning, kvalme eller oppkast, tretthet og mangel på vanlig menstruasjonssyklus. Fra en’se på denne listen over 15 symptomer på tidlig graviditet.

Imidlertid kan hormonelle endringer forårsake en rekke endringer, så dette betyr ikke at et nytt utslett ikke er korrelert med mulig graviditet. Hvis du mistenker å være gravid, bør du vurdere å gjøre en graviditetstest hjemme eller besøk legen din for en blodprøve for å bekrefte.

L & # 8217;

Du er ikke sikker på at utslett er noe å bekymre deg for? Ring legen din. De vanligste hudutslettene under graviditeten vil gå vekk fra barnet etter fødselen av barnet.

Du kan finne lettelse med hjemmebehandlinger eller konsultere legen din for oral og aktuelle stoffer trygt for graviditet. I sjeldne tilfeller kan du trenge ytterligere testing og overvåking eller for tidlig induksjon for å holde deg og barnet ditt trygt.