Utmattelse av visningen: årsaker, forslag til forebygging og behandlinger

Beskrivelse

Øynene dine kan føle seg trette eller irritert etter å ha konsentrert seg intensivt på aktiviteter som å se på en dataskjerm, lese en bok eller kjøre en bil i lang tid. Dette er kjent som øye tretthet.

L’øye tretthet er en vanlig tilstand. Det blir enda hyppigere i denne digitale æra. L’Øyetretthet forårsaket av [8217; bruk av digitale enheter som datamaskin, smarttelefon og nettbrett er best kjent som kunstig synssyndrom eller digital øye tretthet.

Generelt, L’øye tretthet kan behandles med enkle og ikke-invasive metoder. L’utvidet øye tretthet eller øyeirritasjon kan være et tegn på noe mer alvorlig og bør diskuteres med legen.

Kommunale årsaker til øye tretthet

L’Øyetretthet kan oppstå etter å ha konsentrert seg om en bestemt oppgave i lang tid. Noen øye tretthet symptomer inkluderer:

Del på Pinterest

En av hovedårsakene til øye tretthet er L’daglig bruk av digitale skjermer i flere timer om gangen. Vision Council rapporterer 87 prosent av de i USA bruker en eller flere digitale enheter i mer enn to timer om dagen. Og [8217; bruk av digitale enheter er ikke eksklusive voksne. Samme rapport sier at 76.5% av amerikanske barn ser på skjermer i mer enn to timer om dagen. Disse barna kan lide effekten av øynene til øynene eller andre forhold som følge av den digitale enheten.

Andre vanlige årsaker til øye tretthet inkluderer:

 • fokuserer på en enkelt oppgave i lang tid, hvordan du kjører eller leser
 • være i et miljø som ikke er tilstrekkelig opplyst, for mørkt eller for lyst
 • følelse av stress eller tretthet
 • Vista problemer eller øyeproblemer som okularstørrelse

Noen spesifikke årsaker til’digital visuell tretthet er:

 • Opprettholde en feil holdning når du ser på en digital enhet
 • Ikke klandre øyelokkene med den normale frekvensen
 • Holder en digital enhet for langt eller for nær øynene
 • bli utsatt for omfattende mengder blått lys, som vanligvis sendes ut av digitale enheter
 • Vis en skjerm som ikke har en’riktig justert belysning

8 anbefalinger for forebygging

Det er noen enkle ting du kan gjøre for å forhindre øyet tretthet. Noen av dem kan til og med begynne å gjøre i dag.

1. Jeg ser ofte bort eller regel 20-20-20

Ofte oppstår øyet tretthet når du forplikter deg i en enkelt aktivitet i en periode for lenge uten avbrudd. Du bør bevege deg oppmerksom på noe annet enn aktiviteten for noe annet enn 20 minutter. Hva du konsentrerer deg, bør være 20 meter unna, og du bør se på det i minst 20 sekunder. Dette er kjent som en regel 20-20-20.

Du bør ikke bare se bort hvert 20. minutt, men sørg også for at du beveger deg vekk fra en ‘intensiv aktivitet i flere timer i løpet av dagen. Hvis du må jobbe på en skjerm eller kjøre for lengre avstander i flere timer, sørg for å balansere det eller # 8217; aktiviteter med andre som krever forskjellige bruksområder. For eksempel, ta en tur alle’åpen under naturlig lys under lunsjpause hvis du brukte # 8217; gå inn i morgenen til jobb på datamaskinen.

Tilleggsinformasjon: 10 ting som skjer når du sitter hele dagen «

2. Plasser skjermen

Pass på at du ser på din digitale enhet på riktig avstand og i riktig posisjon. Skjermen skal være noen få meter fra øynene eller lengden på en arm. Du bør se skjermen ALLE’høyde på øynene dine eller litt under dem. Dette gjelder også bærbare digitale enheter: de bør leses under øyet.

Et annet nyttig forslag til digitale enheter er å forstørre teksten på skjermen for bedre å tilpasse den til ditt komfortnivå. Du kan sannsynligvis justere størrelsen på teksten i enhetens innstillinger.

3. Finn riktig lys

L’belysning kan belastes øyne. Det kan være for svakt eller for lyst, avhengig av & # 8217;. Lyset skal komme bakfra hvis du konsentrerer deg intensivt på noe som å lese. Senkerlys kan bidra til å redusere øye tretthet når du ser på TV.

Pass på at selv skjermene du ser på, er tilstrekkelig opplyst. Juster lysstyrken etter behov. L’blending kan bidra til øyet tretthet, så prøv å skygge vinduer eller bruke filtre for å redusere L’blending på din digitale enhet.

4. Multitasking riktig

Det er normalt for deg å bruke trykt materiale eller andre materialer når du arbeider på en datamaskin. For eksempel kan det være nødvendig å transkribere en modul eller notater. Hvis du trenger å referere til dokumenter og lignende mens du bruker datamaskinen, bør du plassere dem for å unngå å måtte flytte øynene, nakken og hodet for ofte. Dokumentstøtte kan hjelpe deg med å plassere materialene mellom tastaturet og skjermen, noe som reduserer øyets tretthet.

5. Bruk øyedråper

En intens fokus, spesielt når du ser på en skjerm, kan føre til en drastisk reduksjon i antall øyenvippe slår per minutt. Når du slår mindre øyelokkene, kan øynene tørke opp og irritere. Du kan løse dette problemet med bruk av øyedråper som kunstige tårer. Du kan også prøve å slå øyelokkene oftere når du bruker en skjerm, som kan forhindre forekomsten av symptomet.

6. Sjekk luften;

Du kan oppdage å tilbringe tid på et sted med dårlig kvalitet på luften. Tørre eller forurensede miljøer med vifter og oppvarming og kjøleenheter kan belastes øyne. Du vil kanskje ha:

 • Forbedre luften med en luftfukter
 • Senk oppvarming og kjølesystem
 • Flytt til et sted som ikke har de samme luftproblemene

7. Bruk tilstrekkelige briller

Samarbeide med legen din for å avgjøre om du trenger spesielle briller for å redusere øye tretthet. Du kan også trenge spesialiserte linser, enheter eller behandlingsenheter eller terapi for aktiviteter som forårsaker spenning. Noen finish og farger for linser kan hjelpe øynene dine. Eller du kan finne at du må redusere tiden når du bruker kontaktlinser for å hvile øynene dine.

8. Reduser tiden dedikert til en enkelt aktivitet

En enkel måte å unngå øyet tretthet er å begrense tiden du er utsatt for en enkelt aktivitet som krever en «8217; intens konsentrasjon. Prøv å bruke mindre tid til digitale enheter.

Hvordan & # 8217 er behandlet; øye tretthet

I mange tilfeller er det tilstrekkelig å gjøre endringer som de som tidligere har bemerket å behandle øyet tretthet. Hvis du føler deg en dødelig øye tretthet eller varer lenge, diskuter legen din tilstand. Du kan trenge korrigerende linser eller kan være et symptom på en mer alvorlig tilstand.

Hvem er i fare for øye tretthet

Tilbring lang tid i en målrettet aktivitet på 8217. Du kan ha større risiko for øyeutmattelse hvis du jobber med datamaskiner som en del av arbeidet ditt. Barn som bruker mye tid på digitale enheter, kan også prøve øyebelastning eller andre forhold, for eksempel irritabilitet eller atferdsproblemer.

Komplikasjoner fra øye tretthet

Når du forplikter deg med digitale enheter i lang tid, utsetter du deg for å lyseblå, noe som kan være skadelig for dine langsiktige øyne. Blått lys kan forårsake:

 • Problemer med retina
 • grå stær
 • makuladegenerasjon knyttet til alderen og # 8217; alder
 • søvnforstyrrelser

Spesialiserte linser kan redusere den blå lyseksponeringen.

Outlook

Holde øyehelse er nøkkelen til å redusere mer alvorlige synsproblemer i fremtiden. Du bør konsultere legen din hvert år for å få øynene dine, spesielt hvis du lider av hyppig eller langvarig øyeutmattelse. Hvis du finner ut at du har øye tretthet symptomer, implementerer noen metoder for å redusere øyet tretthet eller forhindre det helt. Hvis du finner ut at disse tilnærmingene ikke hjelper øynene dine, kontakt legen din.