Urinveisinfeksjon (UTI) hos menn: Symptomer, behandling og mer

Beskrivelse

I A’Blæreinfeksjon invaderer bakterier og vokser for mye i blæren. Noen ganger kan bakteriene ta fot i nyrene eller i rørene som drenerer urinen til nyrene til blæren. Disse forholdene er alle kjent som Urianary eller UTI-infeksjoner. De er vanligere hos kvinner enn hos menn.

De fleste urinveisinfeksjoner kan lett helbredes med antibiotika.

UTI symptomer

Symptomene på A’Blæreinfeksjon har en tendens til å manifestere seg plutselig og inkludere:

 • Smertefull vannlating og brennende følelse
 • trenger å urinere ofte
 • plutselige impulser av tømming av blæren, kalt urin haster
 • smerte i # 8217; sentralt underliv, like over kjønnsbenet
 • Blod i urinen

Symptomene på en UTI som involverer nyrer, inkluderer følgende, i tillegg til de forrige:

 • smerte på hofter eller tilbake som ikke endres når du bytter posisjon
 • Feber og kulderystelser
 • Kvalme og oppkast

Noen symptomer i tillegg til de av en ivu kan bety at du har en «–8217; prostata infeksjon (prostatitt). Disse inkluderer:

 • feber
 • frysninger
 • utmattelse
 • Vanskeligheter med å urinere eller # 8220; dribblare & # 8221;
 • Smerte i bassenget eller i # 8217; område mellom endetarmen og skrotumet (Perineo)

Årsaker til urinveisinfeksjoner

De fleste urinveisinfeksjoner er forårsaket av Escherichia coli-bakterien (e. coli), som er naturlig tilstede i kroppen din. Bakterien går inn i urinveiene gjennom urinrøret. Urinrøret er røret som drenerer blæren urin gjennom penis.

Urinveisinfeksjoner er vanligere hos kvinner enn hos menn fordi deres urinrør er kortere og bakterier må ta en kortest avstand for å nå blæren. Det er usannsynlig at en mann markerer en UTI som har sex med en kvinne, fordi infeksjonen vanligvis er fra bakterier som allerede er tilstede i urinveiene i # 8217;.

Urinveisinfeksjoner hos menn er mer vanlige med avansert alder. En av grunnene er at eldre menn er mer sannsynlig å utvikle ikke-kreftlig prostatisk kjertelforstørrelse, kalt godartet prostatahyperplasi. Prostata bryter nakken på blæren, hvor urinrøret er koblet til blæren. L’Utvidelse av prostatisk kjertel kan kvele blærens hals, noe som gjør den frie strømmen vanskeligere; urin;. Hvis blæren ikke tømmes helt, kan bakteriene som normalt elimineres med urin, ta tak i.

Andre faktorer som kan sette deg med størst risiko for urinveisinfeksjoner, inkluderer følgende:

 • Vær immobile i lange perioder
 • Ikke drikk nok væsker
 • Nylig kirurgi ved urinveiene
 • diabetes
 • være ufundst
 • fecal inkontinens
 • Engasjere seg i et anal forhold, som avslører multi-bakterie urinrøret

Diagnose av Uti

For å diagnostisere en UTI, vil legen din undersøke deg og spørre deg om symptomer, inkludert noen tidligere IVU-historie. Det er mulig at du blir bedt om å gi et utvalg av urin for å sjekke tilstedeværelsen av pus og bakterier. Pus tilstedeværelse indikerer sterkt en UTI.

Hvis legen din mistenker en ugifret prostatisk kjertel, kan det utføre en digital rektal eksamen, ved hjelp av en pealed finger for å føle prostatiske kjertelen gjennom rektumets vegg.

Behandling for urinveisinfeksjoner

Hvis du har en UTI, må du ta antibiotika. Avhengig av typen antibiotika foreskrevet av legen, vil du ta piller en eller to ganger om dagen i fem, syv eller flere dager.

Det er også viktig å drikke tilstrekkelige væsker. Du kan bli fristet til å redusere væsker hvis urinering er irriterende. Urinering kan bidra til å eliminere bakterier fra systemet ditt. Hold deg hydrert og urinerer ofte mens du tar antibiotika.

Mange drikker blåbærjuice under Ivu i håp om å eliminere infeksjonen. Laboratorieeksperimenter med mus viste Hvilke forskjellige stoffer i saften av tranebær har redusert bakteriene i blæren. Imidlertid er det ikke noe åpenbart bevis som drikker blåbærjuice under en UTI eliminerer gjenopprettingsinfeksjonen eller akselererer. Mer informasjon om fordelene med tranebærjuice.

Gjenoppretting fra urinveisinfeksjoner

Etter å ha startet antibiotika, bør du føle deg sterkt bedre innen to eller tre dager. Hvis symptomene ikke løser etter å ha tatt antibiotika, kontakt legen din.

Det er viktig å fullføre alle foreskrevne antibiotika, selv om du føler deg bedre. Avbryter antibiotika for tidlig kan fremme veksten av bakterier som er motstandsdyktig mot vanlige antibiotika. Faktisk, mindre Dell’hele behandlingssyklusen dreper bakterier & # 8220; svak & # 8221;, forlater de sterkeste og mest resistente logger.

Forhindre urinveisinfeksjoner

For å forhindre urinveisinfeksjoner, er det viktigste å redusere muligheten for at bakteriene invaderer urinveiene. Trinnene du kan utføre inkluderer følgende:

 • Urin når du føler behov. Non & # 8220; Hold den & # 8221;.
 • Drikke tilstrekkelige væsker. For de fleste betyr dette å drikke når du er tørst og drikke under måltider. Når det er varmt og du er aktiv når det er varmt, drikk litt og mer vann. Mer vann. Alle væsker teller for å være nok hydrert, inkludert brus, kaffe og te. Mer informasjon om tips på # 8217; daglig medvann.
 • Under toalettet, rengjør fra forsiden til baksiden.
 • Hold kjønnsområdet rent og tørt.

Outlook

Ivus hos menn er mindre vanlige enn hos kvinner, men har lignende årsaker og behandlinger. L’Inntak av antibiotika eliminerer vanligvis infeksjonen i fem eller syv dager. Menn som har forlenget UTI, eller IVU som ofte gjentar, bør evalueres av en lege for forhold som en infeksjon i deres prostata (prostatitt).

Spørsmål og svar: UTI Home Care-behandlinger

Spørsmål:

Du kan ta vare på en Ivu hjemme uten bruk av antibiotika?

TIL:

Det er ikke tilrådelig å prøve behandlingen av et Uta hjemme uten antibiotika. De fleste urinveisinfeksjoner er ikke løst uten en slags antibiotika og forsinkelse kan føre til komplikasjoner, for eksempel nyreinfeksjoner (pieponefrit) og sepsis. Hvis du tror du har en UTI, er det best å besøke en lege og ta en urintest umiddelbart etter å ha utviklet symptomene.

Daniel Murrell, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.