Urinkrystaller: Typer, årsaker og mer

Fordi det er krystaller i urinen min?

L’urin inneholder et stort antall forskjellige kjemikalier. Under noen omstendigheter kan disse kjemikaliene størkne i saltkrystaller. Dette kalles krystallory.

Krystallene kan bli funnet i urinen til friske individer. De kan være forårsaket av mindre problemer som et lite overskudd av protein eller vitamin C. Mange typer urinkrystaller er relativt ufarlige.

I noen tilfeller kan urinkrystaller imidlertid være indikatorer på en underliggende mer alvorlig tilstand. Symptomene som vil indikere en mer alvorlig tilstand kan inkludere:

 • feber
 • Sterk magesmerter
 • Blod i urinen
 • gulsott
 • utmattelse

Fortsett å lese for å lære mer om de forskjellige typer krystaller og hvordan de blir behandlet.

Typer av urinkrystaller

Det finnes forskjellige typer urinkrystaller.

Urinsyre

Uronsyre krystaller kan ha forskjellige typer former: fat, formet som plate eller diamant. Jeg er vanligvis oransje-brun eller gul.

Kan bli funnet i normal urin hvis det er forårsaket av en diett rik på protein, noe som øker urinsyren i urinen.

De kan også være forårsaket av nyrestein, gikt, kjemoterapi eller tumorlysissyndrom.

Symptomene på nyrestein inkluderer sterk magesmerter, sammen med eller inguine; kvalme; Og blod i urinen. Goths symptomer kan inkludere brennende, stivhet og hevelse til A’artikulasjon.

Behandlingen avhenger av tilstanden nedenfor, men forblir hydrert er en av de beste måtene å behandle krystallene selv. Gi en titt på disse matene rik på vann som kan hjelpe deg å holde deg hydrert.

Fotballoksalat

Fotballoksalatkrystaller har formen på dumbbells eller konvolutter. De er fargeløse og kan bli funnet i sunn urin.

Kalsiumoksalatkrystaller er sterkt forbundet med nyrestein, som kan danne når en overdreven mengde oksalat er tilstede i systemet (tilstede i matvarer som spinat). Symptomene på nyrestein inkluderer alvorlig smerte All’lysken eller abdominal, kvalme, feber og vanskeligheter urinering. Disse naturlige rettsmidler kan hjelpe deg med å bekjempe nyreberegninger hjemme.

I noen tilfeller kan fotballoksalatkrystaller forårsakes av etylenglykolinntaket, som er giftig og er en essensiell ingrediens i antifreeze-formuleringer. L’Eksponering for denne blandingen kan forårsake symptomer som:

 • Hals og lungirritasjon
 • Problemer med sentralnervesystemet
 • nyresvikt

Legen kan anbefale endringer i kostholdet for å redusere dietten oksyond og øke hydrering. Du vil nok også råde deg til å redusere saltede matvarer.

Hippuric

Ippurinsyre krystaller er sjeldne. De kan være gulebrune eller gjennomsiktige og ligner ofte prismer eller agricormplater. Ippurinsyre krystaller er ofte sammen gruppert sammen.

Selv om de noen ganger er forårsaket av en syre pH av urin, kan hydpurinsyre krystaller også forekomme hos en sunn urin.

Ammonium magnesiumfosfat (Struvite)

Magnesium og ammoniumfosfatkrystaller er ofte fargeløse rektangulære prismer. De kan bli funnet i en sunn urin, men samtidig faller sammen med en infeksjon av urinveisinfeksjon (UTI). Andre UTI symptomer inkluderer:

 • Turbid urin
 • Trenger ofte og intens å urinere
 • frysninger
 • kvalme
 • utmattelse
 • Lumbal ryggsmerter
 • feber

Hvis en UTI forårsaker disse krystallene, vil legen foreskrive antibiotika for å klargjøre infeksjonen.

Kalsiumkarbonat

Kalsiumkarbonatkrystaller er store runde disker med glatte overflater. De er ofte en lysebrun farge. Også kalsiumkarbonatkrystaller, som er et supplement som du kan anta for å få flere beregninger, er ofte forbundet med nyrestein.

Hvis du har fotballkarbonatkrystaller i urin, kan legen din gi deg mulighet til å få fotball med andre måter, for eksempel tillegg av flere meieriprodukter til kostholdet ditt i stedet for kosttilskudd.

Bilirubin

Bilirubin er produsert når den sunne ødeleggelsen av røde blodlegemer oppstår. Har gått gjennom leveren.

Bilirubin krystaller har et kornet kornet utseende og er ofte veldig små og gule. Høye bilirubinnivåer eller bilirubinkrystaller i urin kan indikere en leversykdom eller lav leverfunksjon. Andre symptomer kan omfatte kvalme, smerte, oppkast, gulsott og feber.

Behandlingen avhenger av den underliggende årsaken. Narkotika kan brukes til å endre mengden proteiner som absorberes av dietten, spesielt i tilfeller av cirrhose.

Fotballfosfat

Kalsiumfosfatkrystallene er fargeløse og kan vises som stjerner eller nåler, selv om de også kan danne plater. De kan dukke opp alene eller i grupper. De vises ofte i # 8217; alkalisk urin, selv om de kan bli funnet i # 8217; normal urin.

I sjeldne tilfeller kan fotballfosfatkrystaller skyldes hypoparathyroidisme. Symptomene på dette inkluderer prikking i hender og muskelkramper.

Behandling kan inkludere drikke mer vann, ta mer kalsium og ta vitamin D-kosttilskudd.

Ammonium kjedelig

Disse krystallene er brune sfærer med spisse spines. Se nesten til små insekter. De finnes ofte i # 8217; alkalisk urin, men kan også ses i normal urin.

Noen ganger synes ammoniums kjedelige krystaller bare fordi urinprøven er gammel eller har blitt holdt dårlig. Av denne grunn kan du gi deg råd til å samle et utvalg av urin hvis disse krystallene vises.

Kolesterol

Kolesterolkrystaller er ofte klare og har formen av lange rektangler, med et hakk på # 8217;. Det er mer sannsynlig å vises etter at en urinprøve har blitt kjølt.

Kolesterolkrystaller finnes enten i # 8217; nøytral urin og sur. De kan være forårsaket av nyre tubular sykdom, som kan føre til nyresvikt hvis ikke behandlet.

Behandling kan føre til alkalisk terapi for å behandle kroniske metabolske forhold, slik som nyre-rørformet sykdom.

cystin

Cystin er en aminosyre og kan forårsake urinkrystaller og nyrestein. Nyrescorer forårsaket av cystinsyre er generelt større enn de fleste andre nyresteinene. Det er en sjelden og ofte genetisk tilstand.

Tilstanden som forårsaker lenken til cystinen og dannelsen av krystallene kalles Cistinuria. Krystallene, når de finnes i urinen, har ofte formen av heksagoner og kan farges. Symptomer kan inkludere blod i urin, kvalme og oppkast og smerte Alle’lysken eller tilbake.

Legen din kan foreskrive chelaterende medisiner, som bidrar til å oppløse krystaller.

Leucin

Disse krystallene er gulebrune disker med konsentriske ringer som en koffert D & # 8217;. Leucin krystaller er vanligvis ikke funnet i sunn urin. De befinner seg i # 8217; syre urin. Vanligvis er jeg et symptom på en alvorlig leversykdom. Andre symptomer kan inkludere abdominal hevelse, oppkast, kvalme, desorientering og ubehag.

Behandling inkluderer umiddelbar forbedring av lever og helsefunksjon. Dette vil inkludere legemidler for å redusere blødningsrisikoen og redusere hevelse forårsaket av overflødige væsker.

Tyrosin

Tyrosinkrystaller er fargeløse og nålearbeid. De finnes ofte i syre urin og kan skyldes metabolske lidelser som leversykdom eller tyrosinemi. Tyrosinemi symptomer inkluderer vanskeligheter med å øke vekten, feber, diaré, blodig feminel og oppkast.

Behandling inkluderer L’Trening, et sunt kosthold og stoffinntaket som kan behandle hypertensjon, høyt kolesterol og diabetes.

Indinavir

Indinavir er et stoff som brukes til å behandle hiv. Det kan forårsake dannelsen av krystaller i urinen. Indinavir krystaller kan ligne eksplosjoner av stjerner, rektangulære plater eller fans. Andre symptomer på indinavir krystaller kan inkludere rygg eller sideresmerter.

Hvordan urinkrystaller er diagnostisert?

Hvis legen din mistenker at du har urinkrystaller, vil du sannsynligvis bestille en’urinanalyse. I noen tilfeller kan legen utføre en «8217; urinanalyse som en del av velværebesøket eller årlig sjekk, selv om du ikke har noen andre klager.

For urinanalyseprøven blir du bedt om å gi et utvalg av urin. Laboratorieteknologien som undersøker prøven, vil observere det først for noen farge eller opasitet som kan indikere en infeksjon på 8217. Bilirubin kan forandre urinen til en mørk te, for eksempel. Blod kan være tydelig med NAKnet øye.

Da vil de bruke en Nivåstang for å teste komponentene ALL’Interiør i urinen.

Endelig vil teknikeren undersøke mesteren under mikroskopet, hvor de faktisk kan se krystallene hvis de dannes.

Avhengig av hva legen din finner, kan du bestille flere tester. Hvis de finner bilirubin i urin, kan de for eksempel be om en 4217; blodanalyse eller en ultralyd for å evaluere levers helse. Hvis urinkrystaller indikerer et høyt kolesterol, vil de bestille en blodprøve for å evaluere ditt nåværende kolesterolnivå.

Det er forebygges?

Urinkrystaller som ikke er forårsaket av underliggende forhold som leversykdommer eller genetiske forhold, kan ofte forhindres. I noen tilfeller kan selv den krystally utløst av genetiske årsaker reduseres med endringer i livsstil eller diett.

Den mest effektive måten å forhindre urinkrystaller drikker mer vann og holder seg hydrert. Dette bidrar til å fortynne kjemiske konsentrasjoner i urin, slik at krystalldannelse.

Du kan også gjøre noen endringer i kostholdet ditt. Legen din kan hjelpe deg med å avgjøre hvilke endringer som skal gjøres basert på typen krystaller du har. De kan råde deg til å redusere proteiner, for eksempel eller redusere rike oksalatmatvarer (som i tilfelle av kalsiumoksalatkrystaller).

Unngå saltet mat kan også bidra til å forhindre en rekke forskjellige urinkrystaller, og eliminerer deretter bearbeidede matvarer kan være nyttig.

Hva er perspektivet?

I mange tilfeller er urinkrystaller svært behandlet med livsstilsendringer og diett. I noen tilfeller kan det være nødvendig å ta medisiner for å behandle de underliggende forholdene.

Hvis endringer i urin oppstår, gjør du en avtale med legen din. Vet nøyaktig hva slags krystaller som dannes, vil hjelpe deg og legen din forstår hva som forårsaker problemet og hvordan du skal behandle det.