Urinhesitasjon: Årsaker, symptomer og diagnose

Beskrivelse

Hvis du har problemer med å starte urinering eller opprettholde urinstrømmen, kan du ha urinhesering. Kan forekomme hos menn og kvinner i alle aldre, men det er mer vanlig hos eldre menn.

I noen tilfeller kan det føre til urinretensjon. Dette skjer når du ikke er i stand til å urinere. Det kan være veldig alvorlig.

L’urin nøling kan utlede fra en rekke medisinske forhold. Hvis du føler det, sørg for en avtale med legen din. De kan bidra til å identifisere årsaken til tilstanden din og tilby behandlingsalternativer.

Urinhesitasjon årsaker

Det er mange mulige årsaker til urinøkning. Hos menn er tilstanden vanligvis forårsaket av en’godartet prostatahyperplasi (IPB). Både hos menn og kvinner, kan det også komme fra:

 • Muskulære blæresykdommer
 • Nerveskade
 • klinikker
 • infeksjoner
 • Psykologiske problemer, psykologiske problemer
 • Noen stoffer
 • En kreftformet svulst som hindrer urinrøret eller urinblæren

Prostata utvidelse

Hvis du er mann, har du en prostatisk kjertel. Det omgir urinrøret ditt. Urethra Uretra er røret som bærer blæren urin til blæren ALL’eksteriør av kroppen.

Mange menn utvikler en godartet ingrossata prostata som aldring. Når du svulmer i midten av prostata kjertelen, utøver det et trykk på # 8217; prostatatiske urinrøret. Dette trykket gjør det vanskeligere å starte og opprettholde urinstrømmen.

Nervesystemforstyrrelser og nerveskader

Selv skadede eller syke nerver kan forstyrre urinstrømmen. Nervene kan bli skadet av:

 • Ulykker
 • slag
 • fødsel
 • diabetes
 • Hjernens infeksjoner eller ryggmargen

Selv multippel sklerose (SM) og andre nervesystemet kan forårsake skade på nerver.

Kirurgi

L’Anestesi administrert under operasjonen kan kompromittere noen av nervene dine. Dette kan senere forårsake urinvansker. Selv en blærekirurgi, nyrer eller alle «uretraer kan skape arrvev som begrenser urinrøret. Dette kan forårsake urinøkning.

Infeksjon

Prostatitt er vanlig hos menn. Er betennelsen i den prostatiske kjertelen som kan skyldes en infeksjon på 8217;. Kan hovne prostata og utøve trykk på # 8217; urinrøret. Dette kan forårsake urinøkning.

Urinveisinfeksjoner (UTI) og seksuelle overføringsinfeksjoner (STI) kan også føre til problemer med strømmen av urin både hos menn og kvinner.

Shy Bladder Syndrome (Paruresis)

I sjeldne tilfeller kan urinhesitasjon være et tegn på en psykologisk tilstand, kjent som Timid Bladder Syndrome (Paruresis). Hvis du føler deg ubehagelig å urinere i nærvær av andre, kan du ha problemer med å urinere i visse situasjoner.

For eksempel kan du prøve urinhesitasjon når du bruker offentlige bad.

Medisinering

Noen stoffer kan også forårsake problemer med vannlating. For eksempel kan noen legemidler for kald behandling, nasal decongestants og anti-allergiske stoffer påvirke urinering.

Anticholinergic, pleide å behandle magekramper, muskelspasmer og inkontinensen, kan også forårsake urinretensjon og nøling. Antidepressiva kan også påvirke urinvanene dine.

Se etter medisinsk hjelp for urinhesitasjon

Hvis du opplever vedvarende eller tilbakevendende urinøkker, kan du besøke legen din. De kan bidra til å bestemme årsaken til tilstanden din og anbefale en behandling for å lindre symptomene.

I noen tilfeller kan urinhesitasjonen være et tegn på en akuttmedisinsk tilstand. Du bør søke umiddelbar hjelp hvis du har problemer med å urinere sammen med:

 • Han retched
 • feber
 • skjelvende
 • frysninger
 • smerte i korsryggen

Du bør også få nødhjelp hvis du ikke kan urinere i det hele tatt. Denne tilstanden kalles urinretensjon. Det kan bli veldig alvorlig hvis ubehandlet ganske raskt.

Diagnose av urinøkker

Å diagnostisere årsaken ved fliggen av’urinhesitasjon eller andre problemer med urinering, vil legen sannsynligvis begynne å ta din medisinske historie. For eksempel vil de ønske å vite:

 • Hvor lenge har du lidd av urinhesitasjon
 • Hvis du gradvis utviklet eller plutselig
 • Hvis urinstrømmen er svak
 • Hvis noe synes å lindre eller forverre symptomene

De kan også spørre deg andre symptomer du har funnet. Pass på at du nevner en annen medisinsk tilstand som har blitt diagnostisert med det og noen medisiner eller supplement du tar.

Legen kan også bestille en eller flere tester for å bestemme årsaken til symptomene. For eksempel kan de samle et utvalg av urinen for analysen.

Kan dab urinrøret inne. I noen tilfeller kan det være nødvendig å sette inn en liten slange, kjent som et kateter, i # 8217; urinrøret. Dette gjør at de kan samle et utvalg av urin direkte fra blæren.

Legen kan også lede en eller flere av følgende urodynamiske studier:

 • L’uroflussometri måler volumet og hastigheten på strømmen av urin utvist når blæren tømmer.
 • Trykkstrømstesten krever et kateter for å måle trykk i blæren, som deretter sammenlignes med strømningshastigheten under vannlating.
 • Den urodynamiske videotesten bruker en spesiell væske satt inn gjennom et kateter i blæren for å skape kontrastbilder under fylling og tømming av blæren.

Hvis du er mann, kan legen din gjennomføre en rektal prostata eksamen. De kan også lage en «8217; bilde av prostata ved hjelp av A’ultralyd eller A’annen bildebehandlingsteknologi.

Behandle urinhesitasjonen

Behandlingsplanen som anbefales av legen, vil avhenge av den underliggende årsaken til symptomene. Avhengig av diagnosen, kan de anbefale narkotika, kirurgiske inngrep eller andre behandlinger.

I noen tilfeller kan hjemmemedisiner bidra til å lindre symptomene. For eksempel kan det være nyttig å plassere en pose med varmtvannet eller en elektrisk tallerken på lavt underliv. Dette kan bidra til å slappe av muskler og forbedre urinstrømmen.

Masser forsiktig området kan også bidra til å øke urinstrømmen. Det er også viktig å drikke mange væsker.

Utsikter for urinøkker

Hvis du ignorerer problemene med urinstrømmen, kan symptomene dine bli verre. Urinering kan bli vanskelig å bli umulig, noe som resulterer i urinretensjon. Denne tilstanden kan være smertefull og seriøs.

Det er best å besøke legen så snart det oppstår problemer med urinstrømmen. Etter anbefalt behandlingsplan kan du hjelpe deg med å forbedre dine korte og langsiktige perspektiver.

Spør legen din mer informasjon om din spesifikke diagnose, behandlingsalternativer og prospekter.