Uretralberegning: Symptomer, behandling og forebygging

Del på Pinterest

Du er ikke sikker på hva en urinerberegning er? Du har sikkert hørt om nyrestein, eller du kan kanskje kjenne noen som hadde en nyreberegning. Du har kanskje også opplevd en selv.

En urretersalberegning, også kjent som en urørregning, er i hovedsak en nyreberegning. Det er en nyreberegning som har flyttet fra nyrene til en annen del av urinveiene.

L’ureter er røret som forbinder nyrene til blæren. Den har omtrent samme bredde som en liten vene. Det er det vanligste stedet der en nyreberegning er deponert og forårsaker smerte.

Avhengig av størrelsen og posisjonen, kan det skade mye og kan kreve medisinsk inngrep hvis den ikke passerer, forårsaker smerte eller intractabel oppkast eller hvis den er forbundet med feber eller infeksjon.

Urinekanalsberegningene er ganske vanlige. Ifølge L’American Urological Association, slå nesten 9 prosent av den amerikanske befolkningen.

Denne artikkelen vil undersøke ureteriske beregninger nærmere, inkludert symptomer, årsaker og behandlingsalternativer. Hvis du vil vite hvordan du kan hindre disse steinene, dekket vi også dette.

COS’er en urinerberegning?

Nyreberegninger er klynger av krystaller som vanligvis dannes i nyrer. Men disse massene kan utvikle seg og bevege seg overalt langs urinveiene, inkludert ureterier, L’urinrør og blære.

En beregning av urineren er en nyreberegning ALL’inne i en av urinderene, som er rørene som forbinder nyrene til blæren.

Beregningen vil bli dannet i nyrene og har gått i urineren med urineren med urinen til en av nyrene.

Noen ganger er disse steinene svært små. I dette tilfellet kan beregningene gå gjennom urineren og blæren og til slutt gå ut av kroppen når urin.

Noen ganger kan imidlertid en stein være for stor til å bli passert og kan deponeres i # 8217; ureter. Kan blokkere strømmen av urin og kan være ekstremt smertefull.

Hva er symptomene?

Det vanligste symptomet på en nyre- eller urinerberegning er smerten.

Du kan føle smerte i den nedre delen av # 8217; magen eller i siden, som er bakområdet like under ribbenene. Smerte kan være mild og kjedelig eller kan være hjerteskjærende. Smerte kan også gå og komme og utstråle inn i andre områder.

Andre mulige symptomer inkluderer:

 • smerte eller brennende følelse når du tisse
 • Blod i urinen
 • Hyppig behov for å urinere
 • Kvalme og oppkast
 • feber

Hvis en av disse symptomene oppstår, ring legen din.

Hva forårsaker disse steinene?

URETERI beregninger består av krystaller i urin som er gruppert. Vanligvis danner i nyrer før du går i urineren.

Ikke alle ureteriske beregninger består av de samme krystallene. Disse steinene kan danne seg fra forskjellige typer krystaller som:

 • Fotball. Steinene som består av kalsiumoksalatkrystaller er de vanligste. Bli dehydrert og etter en diett som inkluderer mange matvarer med høyt beinbelagt innhold, kan øke risikoen for å utvikle beregninger.
 • Urinsyre. Denne typen beregning utvikler seg når urinen er for sur. Det er mer vanlig hos menn og folk som har gikt.
 • Struvite. Disse typer beregninger er ofte forbundet med kroniske nyresfeksjoner og finnes hovedsakelig hos kvinner som hyppige urinveisinfeksjoner (IVU).
 • Cystin. Den minst vanlige typen beregning, cystinberegninger forekommer hos personer som har cystinuri, genetisk sykdom. De er forårsaket når cystinen, en type aminosyre, kommer ut i # 8217; urin fra nyrene.

Noen faktorer kan øke risikoen for å utvikle beregninger. Dette inkluderer:

 • Familie historie. Hvis en av foreldrene dine eller bror har hatt nyre eller ureterinberegninger, kan du være mer sannsynlig å utvikle dem også.
 • Dehydrering. Hvis du ikke drikker nok vann, har du en tendens til å produsere en mindre mengde meget konsentrert urin. Det er nødvendig å produsere en større mengde urin, slik at saltene forblir oppløst i stedet for herding i krystaller.
 • Kosthold. Å spise en diett rik på natrium (salt), animalske protein og høye benbelagte matvarer kan øke risikoen for å utvikle beregninger. Matvarer rik på oksalat inkluderer spinat, te, sjokolade og valnøtter. Selv overdreven forbruk av vitamin C kan øke risikoen.
 • Noen stoffer. Et antall av Ulike typer stoffer, Inkludert noen decongestants, diuretika, steroider og antikonvulsive midler, kan øke sjansene for å utvikle en stein.
 • Noen medisinske forhold. Du kan være mer sannsynlig å utvikle beregninger hvis du har:
  • En blokk med urinveiene
  • Intestinal inflammatorisk sykdom
  • gikt
  • hyperparathyroidisme
  • fedme
  • Gjentatte uti

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Hvis du har smerte i nedre magen, eller du har lagt merke til blod i urin, kan legen din foreslå en diagnostisk test for bilder for å søke etter beregninger.

To av de vanligste bildestene for steiner inkluderer:

 • En beregnet tomografi skanning (TC). En TC-skanning er vanligvis det beste alternativet for å oppdage beregninger i urinveiene. Bruk Rotary røntgenmaskiner til å lage bilder i tverrsnitt av’# 8217; Abdomen og Basin.
 • A’ultralyd. I motsetning til en TAC, en ultralyd, bruker ikke en hvilken som helst stråling. Denne prosedyren bruker høyfrekvente lydbølger til å produsere bilder av’inne i kroppen din.

Disse testene kan hjelpe legen din å bestemme størrelsen og posisjonen til steinen din. Vet hvor steinen ligger og hvor stor det er, vil hjelpe deg med å utvikle riktig type behandlingsplan.

Hvordan URETERI beregninger behandles?

Forskning tyder på at mange urinberegninger løse uten behandling.

Du kan prøve smerte når de passerer, men til du har feber eller infeksjon, trenger du kanskje ikke å gjøre Nient’annet enn å drikke store mengder vann for å passere steinen.

Små steiner har en tendens til å bruke lettere.

Men som en 2017 Studio Notater, dimensjonene teller.

Noen steiner, spesielt de bredere, forblir blokkert i # 8217; ureter fordi den er det smaleste punktet i urinveiene. Dette kan forårsake sterk smerte og øke risikoen for å utvikle en & # 8217;.

Hvis du har en større eller bredere stein som er usannsynlig at det kommer fra seg selv, vil legen din sannsynligvis ønske å diskutere behandlingsalternativer med deg.

De kan anbefale en av disse prosedyrene for å fjerne en for stor urinerberegning som skal overføres alene.

 • Posisjonering av ureteral stenten. Et lite mykt plastrør føres i # 8217; uretere rundt beregningen, slik at urinen kan omgå beregningen. Denne midlertidige løsningen er en kirurgisk prosedyre utført i anestesi. Er lav risiko, men det må følges av en prosedyre for å fjerne eller bryte steinen.
 • Plassering av nephrostomi-røret. En intervensjonistisk radiolog kan midlertidig lindre smerten ved å plassere dette røret direkte inn i nyrene gjennom baksiden med bare sedasjonen og en kombinasjon av ultralyd og røntgenstråler. Dette brukes vanligvis hvis feber eller A’infeksjon med A’urinobstruksjon fra en stein.
 • Litotrissia i bølger d’påvirkning. Denne prosedyren bruker bølger D’påvirkning fokusert på å bryte steinene i mindre stykker, som deretter kan gå gjennom resten av urinveiene og ut av kroppen uten noen ekstra hjelp.
 • Ureteroskopi. Din urolog vil infile et tynt rør med en søker i # 8217; urinrøret og på # 8217; ureter. Når legen kan se steinen, kan steinen fjernes direkte eller ødelagt med en mindre laser som kan passere seg selv. Denne prosedyren kan foregå av posisjonering av en ureteral stent for å tillate all «8217 ureter for å utvide passivt i noen uker før’ureteroskopi.
 • Perkutan nephrolithotologi. Denne prosedyren brukes vanligvis hvis du har en veldig stor eller uvanlig beregning i nyrene. Legen vil utføre litt gravering i ryggen og fjerne steinen gjennom gravering med et nephroskop. Selv om det er en minimal invasiv prosedyre, trenger du generell anestesi.
 • Utsatt medisinsk terapi. Denne typen terapi inkluderer bruk av alfa-blokkerende legemidler for å fremme gjennomføringen av beregningen. Imidlertid, andre a Revisjon av studier i 2018, C’er en risikofordelforhold å vurdere. Alfa-blokkere hjelper lavere blodtrykk, noe som kan være effektivt for å eliminere mindre beregninger, men innebærer også risikoen for negative hendelser.

Hva kan du gjøre for å forhindre ureteriske beregninger?

Du kan ikke endre din familiehistorie, men det er noen skritt du kan påta seg for å redusere sjansene dine for å utvikle beregninger.

 • Drikke mange væsker. Hvis du har en tendens til å utvikle steiner, prøv å konsumere om 3 liter væske (ca 100 gram) hver dag. Dette vil bidra til å øke produksjonen av urin, som forhindrer urinen i å bli for konsentrert. Det er bedre å drikke vann i stedet for juice eller brus.
 • Se ditt salt og proteininntak. Hvis du pleier å spise mange dyre- og saltproteiner, kan du redusere dem. Både animalske proteiner og salt kan øke syre nivåer i urinen.
 • Begrense maten med en høy beinbelagt. Spis mat med høyt beinbelagt innhold kan føre til urinveisberegninger. Prøv å begrense disse matvarene i kostholdet ditt.
 • Libra L’kalsiuminntak. Du vil ikke konsumere for mye fotball, men du vil ikke redusere for mye fotballinntaket fordi du legger beinene dine i fare. Videre kan høy kalsiuminnholdsmat balansere høye nivåer av oksalat i andre matvarer.
 • Gjennomgå dine nåværende legemidler. Snakk med legen din om eventuelle medisiner du tar. Dette inkluderer kosttilskudd som vitamin C som har vist seg å øke risikoen for beregninger.

Bunnlinjen

En beregning av # 8217; ureter er i utgangspunktet en renalberegning som har flyttet fra nyren til ureteren. Ureteren din er et tynt rør som gjør at urinen skal strømme fra nyrene til blæren.

Du har to ureters, en for hver nyre. Beregninger kan utvikle seg i nyrene og deretter flytte til urineren. De kan også danne seg i # 8217; ureter.

Hvis du vet at du er i fare for å utvikle nyrestein, kan du prøve å drikke mange væsker og se på L’inntak av animalske protein, fotball, salt og mat med høyt beinbelagt innhold.

Hvis du begynner å prøve smerte i den nedre delen av # 8217; magen eller ryggen eller kjent blod i urinen, ring legen din. URETERI beregninger kan være svært smertefulle, men det er forskjellige effektive behandlingsalternativer.