Uretral Caruncolo: Symptomer, årsaker, kirurgiske inngrep og mer

Det er vanlig?

En urethral caruncule er en liten godartet vaskulær vekst som vanligvis oppstår på baksiden av # 8217; mer distal ende av urinrøret. Din urinrør er ledningen gjennom hvilken urinen kommer ut av kroppen din.

jeg er Det finnes hovedsakelig i Kvinner som har bestått overgangsalderen. En urethral caruncule er den vanligste godartede svulsten som oppstår i # 8217; urinrøret i postmenopausale kvinner. Hunnene som er i premenopause, kan også utvikle en urethral caruncule, men Dette er sjeldent.

Det er enda mer sjeldent enn menn utvikler en uretral caruncule. C’det har alltid vært og bare Et rapportert tilfelle i medisinsk litteratur.

Med mindre det forårsaker irriterende symptomer, er denne typen vekst vanligvis ingen grunn til bekymring. Fortsett å lese for å lære mer om symptomer, diagnose, behandling og mer.

Hva er symptomene?

Urethral Caruncole er generelt rosa eller rødt. Hvis en blodpropp dannes, kan de bli lilla eller svarte.

Disse vekstene er generelt små, de vokser opp til 1 cm (cm) i diameter. Imidlertid tilfeller De har blitt rapportert hvor de vokste opp minst 2 cm i diameter.

Vanligvis ligger på den ene siden av urinrøret (bakkanten) og ikke vri hele sirkelen på eller # 8217;.

En urethral caruncule forårsaker generelt ingen symptomer. De fleste vet ikke engang at det er der til legen din merker det under en rutinemessig eksamen.

Imidlertid er smerte og blødninger mulig. For eksempel, noen kvinner Rapporter en brennende smerte når urinering.

Hva forårsaker denne tilstanden og hvem som er i fare?

Et lavt nivå av østrogen i en kvinne er forbundet med et høyere nivå Fare Å få en urethral caruncule.

Ekstrogener opprettholder naturligvis huden på ditt fleksible og frodige kjønnsområde. Hvis nivåene dine går ned, kan huden din tørke opp, tynn, tåre lett og bli gjenstand for andre irritasjoner.

Dette kan være hvorfor urethral carunculus er mer vanlig hos kvinner som har krysset overgangsalder. I løpet av denne tiden faller østrogennivået til et lavere beløp, og menstruasjonen avbryter helt.

Det har også vært en fil noen få tilfeller hvor en uretral lesjon virket lik, men det var ikke, en urethral caruncule. Disse inkluderer tilfeller av Dell’urinrøret påvirket av følgende:

  • tuberkulose
  • Uretral melanom
  • intestinal ektopi
  • Uretral leieiomiom
  • lymfom

Hvordan denne tilstanden er diagnostisert?

En urethral caruncule er vanligvis oppdaget under en bekken rutine eksamen. Det kan imidlertid være vanskelig å bestemme visuelt hvis veksten virkelig er en urethral caruncule eller en annen type lesjon, som et karsinom (en type kreftformet svulst).

Hvis legen din ikke er sikker, kan du trekke en stoffprøve (biopsi) for å avgjøre om veksten er kreftfremkallende. De kan også kjøre en cystuethroskopi for å se etter uregelmessigheter på innsiden av urinrøret og urinblæren.

Legen din vil gi deg råd om påfølgende trinn når diagnosen er utført.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Behandlingen er ikke nødvendig med mindre vekst forårsaker symptomer. Hvis du føler smerte eller andre lidelser, vil legen din utvikle en behandlingsplan for å redusere betennelsen og korrigere hovedårsaken.

En typisk behandlingsplan kan inneholde en aktuell østrogen krem ​​for å hjelpe til med å gjenopprette nivåer og et aktuelt antiinflammatorisk legemiddel for å fremme symptomene ytterligere.

Legen kan anbefale kirurgisk fjerning hvis veksten er unormalt stor og forårsaker betydelige symptomer, det reagerer ikke på mindre intensiv behandling eller diagnose er ellers uklart.

Denne prosedyren inneholder vanligvis cystureetrocopy, excision og biopsi, og det er vanligvis utmerket Suksessrenter. Noen mennesker kan bare ha lokalbedøvelse, andre kan få dypere sedering eller anestesi. Prosedyren tar vanligvis opp til A’nå skal fylles ut og om to uker for å gjenopprette.

Komplikasjoner er mulige?

Urathralen Caruncules ligner ofte mer alvorlige forhold, som urinrørkreft. Hvis veksten er diagnostisert som en urethral caruncule når det faktisk er noe mer alvorlig, kan komplikasjoner komme fra forsinkelse av behandlingen.

Hva er perspektivet?

Disse skader forårsaker vanligvis symptomer. Hvis du finner smerte eller blødninger, må du sikre en avtale med legen din. De kan foreskrive medisiner for å lindre eller til og med eliminere symptomene.

Hvis symptomene blir verre etter behandling, kan det være nødvendig med kirurgisk fjerning.