Uregelmessig thoracic bur: årsaker og behandlinger

Uregelmessig thoracic bur

Et uregelmessig thoraxbur kan være et resultat av et traumer, en feil ved fødselen eller en annen tilstand. Hvis thoracic buret bare er litt uregelmessig, kan du kanskje forbedre dine forhold med gjentatte strekker og øvelser.

De mest alvorlige tilfeller av uregelmessighet av thoraxburet må kanskje løses kirurgisk. Noen ganger kan en tilpasset verge rette thoracic buret. Finn ut mer om de potensielle årsakene til ditt uregelmessige thoracale bur og på hvilke øvelser som kan hjelpe deg.

Årsaker til uregelmessig thoraxbur

Et uregelmessig thoraxbur kan forårsake problemer med puste, holdning og kanskje tilliten til kroppen din. Noen årsaker til et uregelmessig thoraxbur inkluderer:

Traume

Hvis du hadde et traumer på ribbeina som en pause eller en forvrengning, kan du ha et uregelmessig thoracic bur. Hvis det har vært tid siden’ulykke, kan ribbenene kreve kirurgi for å finne symmetri. Hvis skaden din har oppstått for kort tid siden, bør du vurdere å snakke med en spesialist lege for å evaluere lesjoner på ribber og fremme symmetrisk helbredelse.

Fødselsskader

Hvis du har hatt en uregelmessig brystbur fra fødselen, kan det være en medfødt defekt. Du kan kanskje mangle en ribbe eller brystburet kan naturligvis bli flared. Hvis thoracic buret forårsaker deg angst eller smerte, bør du snakke med legen din.

Costal brusk deformitet

Deformiteter som Pectus Carinatum og Pectus Excavatum, påvirker den 1 i barn 1.500. Disse deformitetene gjør brystet bøyd mot utsiden eller mot innsiden;. Mange tilfeller av deformiteten av ribbeina er korrigert med en verge, men noen kan kreve kirurgi.

Muskel svakhet

Hvis thoracic buret er litt uregelmessig eller fremspringende, kan det skyldes muskel svakhet. Abdominale muskler spiller en viktig rolle i å holde brystet i posisjon. Hvis musklene dine på den ene siden av kroppen er svakere, kan det føre til en side av thoraxburet som stikker ut eller sitter ujevnt.

Skoliose

Hvis du har skoliose, kan du også ha uregelmessige ribber. På grunn av ryggradenes unormale kurve kan andre deler av kroppen tilpasse seg til å tilpasse seg krumningen.

Øvelser for en uregelmessig thoracic bur

I tilfelle av litt uregelmessige ribber, kan legen eller legen foreslå øvelser for å hjelpe musklene til å holde brystburet på plass.

Styrking av rygg og abdominal muskler kan bidra til å justere brystburet og forbedre pusten. Hvis din uregelmessige side er svakere, legg til ekstra treningsrepetisjoner til din svake side, kan hjelpe deg med å bygge et mer jevnt utseende.

Noen anbefalte øvelser inkluderer ofte:

  • yoga for holdning
  • Abdominal crunches
  • ROLLOUT AB
  • Pusteøvelser
  • Pectoral heiser

Legen eller fysioterapeut kan sende det til flere øvelser for å få det tøffeste ribbe buret til å vises. Rådfør deg med legen din før du starter ny opplæring. Pass på at du kjører øvelsene riktig for å sikre at du ikke får deg selv.

Ta bort

Hvis thoracic buret er litt uregelmessig og ikke forårsaker alvorlige helseproblemer, kan legen foreslå øvelser eller fysioterapi for å rette opp problemet. Hvis L’Uregelmessigheter er alvorlig, kirurgi eller korrigerende Guardor kan være nødvendig.

Hvis din uregelmessige thoracic bur skyldes et seriøst traumer, kontakt lege umiddelbart.