Unormal EKG: Hvilke midler og behandlingsalternativer

COS’er et unormalt elektrokardiogram?

Et elektrokardiogram (EKG) måler hjertet elektrisk aktivitet. Denne ikke-invasive testen kan måle mange aspekter, fra hvor fort det slår hjertet til hvor godt rommene leder strømmen;.

Et unormalt EKG kan bety mange ting. Noen ganger er A’EKG anomali en normal endring i hjertrytmen, som ikke påvirker helsen. Andre ganger kan et unormalt EKG rapportere en medisinsk nødsituasjon, som et myokardinfarkt (hjertangrep) eller en farlig arytmi.

En lege eller en erfaren lege i å lese EKG kan tolke avlesninger for å avgjøre om ytterligere behandlinger trengs. Oppdag alle årsakene til en uregelmessig hjerterytme.

Hvordan en EKG fungerer

En bil for elektrokardiografen er typisk en bærbar maskin som har 12 derivasjoner, eller lange, fleksible og lignende rør med ledninger som er koblet til limelektroder. Disse er plassert på områder utpekt rundt hjertet og armene og bena. Elektrodene oppdager elektriske pulser fra flere retninger. Gjennomgå en EKG-prosedyre er ikke smertefullt. Du trenger ikke å gjøre noe spesielt for å forberede seg på testen. Testen i seg selv krever generelt fem minutter eller mindre.

EKG-maskinen genererer ikke elektrisitet. I stedet fører og måler den elektriske aktiviteten.

Vanligvis fører hjertet strømmen i en standardvei fra høyre atrium alle «8217; venstre atrium. Strømmen må derfor være på den atrioventrikulære noden (AV), som signalerer til ventriklene til kontrakt. Den nåværende ruller deretter i A’område kjent som hans stråle. Quest’området er delt inn i fibre som gir nåværende til venstre og høyre ventrikler.

Enhver avbrudd av denne strømmen kan påvirke hjertets evne til å fungere godt. Ideelt sett kan et EKG måle eventuell avbrudd.

Hva gjør en unormal elektrokardiograf

Siden en EKG måler så mange forskjellige aspekter av hjertets funksjon, kan unormale resultater indikere forskjellige problemer. Disse inkluderer:

Defekter eller uregelmessigheter i form og dimensjoner i hjertet: Et unormalt EKG kan signalere at en eller flere aspekter av hjerteets vegger er større enn en annen. Dette kan rapportere at hjertet jobber hardere enn normalt for å pumpe blod.

Elektrolytiske ubalanser: Elektrolytter er partikler som utfører elektrisitet i kroppen som bidrar til å holde rytmen i hjertemuskelen. Kalium, kalsium og magnesium er elektrolytter. Hvis elektrolyttene dine er ubalansert, kan du ha en unormal EKG-lesing.

Hjerteinfarkt eller iskemi: Under et hjerteinfarkt er blodet i hjertet påvirket og hjertevevet kan begynne å miste oksygen og døende. Dette stoffet fører ikke til strømmen, som kan forårsake unormal EKG. L’Ischemia, eller mangel på blodstrøm, kan også forårsake unormal EKG.

Hjertefrekvensanomalier: En typisk menneskelig hjertefrekvens er mellom 60 og 100 slag per minutt (bpm). Et EKG kan avgjøre om hjertet slår for fort eller for sakte.

Anomalier av hjertrytme: Et hjerte slår vanligvis med en konstant rytme. Et EKG kan avsløre om hjertet slår ut rytme eller sekvens.

Bivirkninger av narkotika: L’antagelse av visse stoffer kan påvirke frekvensen og på hjerterytmen. Noen ganger kan narkotika administrert for å forbedre hjertrytmen ha motsatt effekt og forårsake arytmier. Eksempler på legemidler som påvirker hjertehytten inkluderer beta-blokkere, blokkere av natriumkanaler og kalsiumkanaler blokkere. Mer informasjon om narkotika for arytmi.

Når du ser etter medisinsk hjelp

Flere symptomer kan tyde på at et EKG kan måtte avgjøre om hjertet ditt fungerer normalt. Kontakt Nøddokumentet hvis de oppstår:

  • Smerte eller ubehag på brystet
  • respiratoriske vanskeligheter
  • hjertebanken eller følelsen av en merkelig hjerterytme
  • følelsen du kunne svimme
  • racing hjerte
  • følelsen av at brystet ditt er knust
  • plutselig svakhet

Behandlingsalternativer

Responsen av behandling til et unormalt EKG er generelt avhengig av den underliggende årsaken. For eksempel har noen mennesker en veldig langsom hjerterytme der hjertet ikke fører de elektriske signalene i riktig rekkefølge. Denne personen kan trenge en pacemaker, som bidrar til å bringe hjertet tilbake til et mer normalt tempo.

Andre mennesker kan kreve narkotika regelmessig for å opprettholde en mer normal hjerterytme.

Noen som har et hjerteinfarkt, kan be om hjertekateterisering eller kirurgi for å tillate blodet å komme tilbake til hjertet.

Personer med elektrolytiske ubalanser kan kreve korreksjon med narkotika eller væsker. For eksempel kan en person med dehydrering ha ubalanserte elektrolytter som forårsaker et unormalt EKG. Denne personen kan trenge væsker, drikkevarer som inneholder elektrolytter eller medisiner for å gjenopprette elektrolytter.

Noen ganger kan en lege ikke anbefale noen behandling for et unormalt EKG. Dette kan være tilfelle hvis en person ikke har irriterende symptomer, eller hvis anomali er ingen grunn til bekymring.