Ungdomsgraviditet: tegn, effekter, diagnose og forebygging

Hvor vanlig er Teenage Graviditet?

Ungdoms graviditet er en graviditet i en kvinne i alderen 19 år eller mindre. En kvinne kan bli gravid hvis hun har vaginal sex med en mann i alle aldre etter at hun begynte å ha regelmessige månedlige perioder.

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), I 2017 ble rundt 194.000 barn født av amerikanske jenter i alderen 15 og 19 år gammel.

Selv om antall ungdoms graviditeter i USA faller, forblir det imidlertid høyere enn for andre industrialiserte land.

Hva er tegn på graviditet?

Du vil sannsynligvis legge merke til deg før du er gravid når du hopper over en vanlig syklus. Men hvis du har en veldig lys syklus i perioden når du forventer det, ikke ta for gitt for ikke å være gravid. Det er mulig at en veldig lett bløder forekommer i de første ukene av graviditeten.

Graviditetsskilt inkluderer:

Hvordan Teenage Graviditet påvirker tenåringsmødre?

Ungdommer gir større risiko for hypertensjon relatert til graviditet (preeklampsi) og dets komplikasjoner sammenlignet med mødre av gjennomsnittlig alder. Risiko for barnet inkluderer for tidlig fødsel og lav fødselsvekt. Preeklampsi kan også skade nyrene eller til og med være dødelig for moren eller barnet.

Selv gravide tenåringer er mer sannsynlig å bli anemisk. L’anemi er en reduksjon i antall røde blodlegemer (RBC). Dette kan få deg til å føle deg svak og sliten og kan påvirke barnets utvikling.

Fødsel i USA er tryggere enn noensinne, men det er enda mer farlig for en tenåring enn for en 20 år gammel kvinne eller mer. I følge Verdens helseorganisasjon (WHO), Komplikasjoner under graviditet eller fødsel er den ledende dødsårsaken globalt for jenter i alderen 15 til 19 år.

Hvis du blir gravid med en tenåring, kan du føle deg skremt og bekymret for å fortelle familien din og vennene dine. Ikke snakk med noen og ikke motta hjelp og støtte du trenger, kan få deg til å føle deg mer isolert og deprimert. Dette kan føre til hjemme- og skoleproblemer.

Mange gravide tenåringer forlater skolen og noen har aldri fullført studier. Dette betyr at mange mødre som forblir gravid av ungdommer i fattigdom.

Kvinner som har vært gravid for første gang av ungdommer, er mer sannsynlig å ha mer enn ett barn. Av en i fem Fødsel av en tenårings mor er en gjentatt fødsel. En kvinne med liten utdanning og flere barn å se ut, vil finne det svært vanskelig å tjene til å leve.

Hvordan Teenage Graviditet påvirker barn?

En sunn graviditet varer i 40 uker. Et barn som leveres før de 37 ukene av graviditeten er

tidlig. Teenage Mothers er mer sannsynlig Gi lys for tidlig barn.

Noen ganger har disse barna ikke en fullstendig utvikling i kroppen og hjernen. Avhengig av hvordan for tidlig barnet er, kan dette føre til vanskeligheter med livet med helse og utvikling.

Premature barn har også en tendens til å være undervektig. Undervektige barn kan ha problemer med å puste og fôre fra barn. Fra voksne er undervektige barn mer utsatt for sykdommer som diabetes og hjertesykdom.

Lav fødselsvekt påvirker også utviklingen av hjernen. Undervektige barn De har blitt observert har læringsproblemer.

I tillegg til å ha større risiko for å være undervekt, er barn født av tenåringsmødre også en Høyere risiko av spedbarnsdødelighet.

Hvordan Teenage Graviditet påvirker tenåringsfedre?

Å være far til en tenåringsønn kan være en skummelt hendelse og skiftende liv. Ungdomsfedrene trenger ikke å bekymre seg for konsekvensene for helsen til graviditet og fødsel, men de kunne møte lignende vanskeligheter som er igjen i skolen og få å leve.

Statlige lover varierer basert på # 8217; lovlig alder for folk å ha sex.

L’Stopp eller L’Juridisk handling mot seksuelt aktive tenåringer kan ha ødeleggende effekter. En ung person kan bli bedt om å registrere seg som en seksuell molester hvis han nådde den lovlige alderen (18 år i noen stater) og hans partner nr (17 år eller mindre).

Hvordan graviditet er diagnostisert?

De fleste supermarkeder og apotekene selger Domicile Graviditetstester. Disse testene er utformet for å oppdage graviditetshormoner i urin. De er mer nøyaktige hvis du bruker dem mer enn en uke etter den ubesvarte perioden.

Hvis en graviditetstest hjemme indikerer at du ikke er gravid, vent en uke og ta en annen test for å være sikker på.

Hvis en hjemmeprøve viser at du er gravid, må du gjøre en avtale med legen din. De vil bekrefte graviditeten din med en blodprøve og kanskje en fysisk undersøkelse.

Hva er alternativene for tenåringer i svangerskapet?

Tenåringer som forblir gravid, kan være redd for å se en lege, men det er ekstremt viktig for morens og ufødt barns sikkerhet.

Legen din bør diskutere alle alternativene om graviditeten din med deg, inkludert:

Ideelt sett vil den fremtidige far og medlemmer av familien av mor og far være involvert i å ta bedre beslutninger. Dette er imidlertid ikke alltid mulig.

Klinikker for prevensjon og folkehelse kontorer kan gi rådgivningsinformasjon for å hjelpe deg med å gjøre de riktige valgene for deg og ditt barn.

Det er mulig for en tenåring som har et sunt barn?

Teenage Mødre kan ha sunne barn. Pass på at du konsulterer legen din så snart du vet at du er gravid og delta i alle planlagte avtaler.

A’Tilstrekkelig obstetrisk bistand under graviditet er så viktig for både mor og barns helse og velvære. Å spise godt, trene og stole på deg med venner og familie som støtter deg.

Har blitt vist at sigarettrøyk under graviditet reduserer vekten til fødselen, og barn gir opphav til for tidlig. Du bør ikke røyke under graviditeten.

Narkotika og alkohol kan ha svært skadelige effekter på en mor og hennes barn ikke født ennå. Ikke drikk alkohol eller bruk ulovlig narkotika under graviditet. Hvis du tror du kan være avhengig av narkotika eller alkohol, spør du legen din informasjon om konsulent- og behandlingsprogrammer for å hjelpe deg med å stoppe.

Ta bare legemidlene som er foreskrevet av legen. Pass på at legen din er klar over noen tellermedisiner (OTC) du tar.

Det er viktig at alle gravide kvinner får tilstrekkelig medisinsk behandling uansett alder. Men siden ungdomsorganene fortsatt utvikler seg, kontakt lege regelmessig er spesielt viktig for tenåringsmødre.

Hva du kan forvente under prenatale besøk?

Du vil se mye fra legen din under graviditeten.

I løpet av de første seks månedene vil du sannsynligvis ha en avtale minst en gang i måneden. I de siste månedene med graviditet, kan du se legen din hver annen uke, etterbehandling med ukentlige besøk i # 8217; forrige måned. Disse besøkene tjener for å sikre at du og barnet ditt er bra.

I # 8217; klinikken vil du bli veid, blodtrykket vil bli målt og målt magen din. Etter hvert som barnet ditt utvikler seg, vil legen høre hans plassering og høre på hjerteslaget.

Legen din vil spørre deg om hvordan du føler deg og hvis du har spørsmål. De vil vanligvis forklare hva du kan forvente i løpet av de kommende ukene av graviditeten.

Det er en god ide å skrive alle spørsmålene eller bekymringene du har for å minne deg om å spørre deg om avtalen. Pass på at du snakker med legen din i helse, barns helse og enhver følelsesmessig eller familie bekymring du har.

Kontakt legen din umiddelbart hvis du:

Hvordan hindre ungdomsgraviditet?

L’Den eneste måten å være sikker på ikke å bli gravid, er ikke å ha sex. Det er imidlertid mange metoder for å redusere sjansene dine for å bli gravid hvis du er seksuelt aktiv.

Ifølge en studere Publisert i magasinet PLOS ONE, A’Seksuell utdanning basert utelukkende på «8217, abstinens var positivt korrelert med en økning i graviditetene mellom ungdommer.

Mange samfunn tilbyr rådgivning og støtteprogrammer som bidrar til å forhindre graviditet hos ungdom.

Disse gruppene kan gi informasjon om prevensjon og hjelpe ungdom til å forstå deres seksuelle grenser for ikke å være i situasjoner der de kunne ha ubeskyttede seksuelle forhold og bli gravid.

Noen programmer tilbyr peer consulting, som det kan være mer praktisk å snakke med noen fra din alder. Kontakt din helseavdeling for programinformasjon i ditt område.

Hvilke reseptbelagte prevensjonsmetoder er tilgjengelige?

Reseptbelagte prevensjon er tilgjengelig via legen eller en klinikk for kvinners helse.

Intrauterin enhet (IUD)

En intrauterin enhet (IUD) er en enhet som en lege implanteres i livmoren din. Prosedyren er godt tolerert og lyet er ikke nødvendig. IUD forhindrer graviditet med ulike mekanismer. Har en 99 prosent Effektivitetsrate, ifølge planlagt foreldre.

IUDS selges med følgende merker:

  • Kyleena
  • Liletta
  • Mirena
  • Paragard
  • Skyla

Fødselsstyringssystem

Ulike prevensjonsmetoder påvirker hormonelle nivåer i kroppen din, så det er mindre sannsynlig å bli gravid. Den mest effektive er et prevensjonssystem, også kalt NexPlanon.

Dette er en veldig liten plastpinne som er satt inn under armens hud. Systemene forblir i posisjon opptil tre år. De har en 99% effektivitetsrate.

Andre metoder

Selv prevensjonspiller, slag og patcher påvirker hormonelle nivåer. De har en effektfrekvens fra 91 til 94 prosent. Eksempler på merker tilgjengelig inkluderer:

  • Alesse, Open, Enpert, Loestrin, Ortho-Novum, Yasmin og mange andre (piller)
  • Innskuddskontroll (skudd)
  • Ortho evra (patch)

Membranen og Cervical Cap (Femcap) er enheter som setter inn i skjeden når du gjør sex. Lås sperma fra # 8217; skriv inn livmoren din. L’Effektiviteten av disse enhetene er mellom 71 og # 8217; 88 prosent.

Hvilke bench prevensjonsmetoder er tilgjengelige?

Du kan også kjøpe bench prevensjon (OTC) i et apotek og noen supermarkeder. Disse metodene er ikke like effektive som reseptbelagte prevensjon, men reduserer sjansene for å bli gravid.

Kondomer

Graviditetsrenter blant tenåringer var falle I USA i minst 25 år. Eksperter tror at dette skyldes at seksuelt aktive ungdommer bruker kondom.

L’Korrekt bruk av kondom kan hindre deg i å bli gravid. Hvis det brukes riktig, beskytter kondomene deg også mot mange seksuelt overførbare infeksjoner (IST). L’Effektiviteten til kondomer er 85 prosent.

Prevensjonsmiddel svamp

Spermicida svamper blokkerer også sæd fra # 8217; gå inn i livmoren. Hvis det brukes riktig, forhindrer disse metodene graviditet med A’effektivitet fra 76 til 8217; 88%. Sponge-merket som selges i USA, kalles i dag svamp.

Pill av neste dag

Tilgjengelig fra merkevarer Plan B Ett-trinn, Ella og neste valg, inneholder dette legemidlet hormoner som hindrer at kroppen din slipper egg i # 8217; livmor og forårsaker livets overflate, hemmer systemet.

Eggene må komme i kontakt med sperma slik at du kan bli gravid og må implanteres for å begynne å utvikle seg riktig.

Neste dag kan pillen være et godt valg for deg hvis du tror at din normale prevensjon ikke har jobbet, eller du brukte ikke prevensjon. Kvinner i alderen 17 år eller over 17 år trenger ikke resept for dagen etter pillen.

Effektiviteten av piller på dagen etter Plan B Ett-trinns og neste valg er 75 prosent 89 Hvis tatt innen tre dager fra # 8217; har ubeskyttet samleie, ifølge planlagt foreldre. L’Effekt av dagens pille etter at hun er 85 prosent Hvis du tar det innen fem dager fra # 8217; har ubeskyttet samleie.

Hva er takeaway for folk som er rammet av ungdomsgravninger?

Selv om tenåringer ofte kan gi sunne barn trygt, er det mulige helseproblemer for både mor og barn. Hvis du blir gravid, bør du konsultere legen din så snart som mulig for å diskutere graviditeten din.

Det er mange metoder som er tilgjengelige for å forhindre graviditet, inkludert IUD, prevensjonspiller og kondomer.

Også mange grupper, som Skift NC i North Carolina e Planlagt foreldre, De tilbyr støtte eller råd programmer for ungdom. Du bør også sørge for at du søker etter regionale grupper i din stat eller by.