Ungdommelig idiopatisk leddgikt: Symptomer, behandling og andre

COS’er den ungdommelige idiopatiske leddgikt?

L’Ungdommelig idiopatisk artritt (AIG), tidligere kjent som ungdomsreumatoid artritt, er den vanligste typen leddgikt hos barn.

Leddgikt Det er en langsiktig tilstand preget av:

 • stivhet
 • opphovning
 • leddsmerter

Det er beregnet Barn 300.000 I USA har de en form for leddgikt. Noen barn lider av leddgikt i noen måneder, mens andre lider av leddgikt i flere år. I sjeldne tilfeller kan tilstanden vare hele livet.

Den eksakte årsaken til’AIG er ikke kjent. Men forskere mener at det er hovedsakelig en fil autoimmun sykdom. I mennesker med autoimmune sykdommer angriper immunsystemet feilaktige celler som om de var farlige inntrengere.

De fleste tilfeller av AIG er milde, men alvorlige tilfeller kan forårsake komplikasjoner, for eksempel fellesskader og Kronisk smerte. Kjenn symptomene på’AIG er viktig for å oppnå en behandling før tilstanden utvikler seg.

Behandlingen består vanligvis av:

 • Synkende betennelse
 • smerte
 • Forbedre funksjonen
 • Hindre felles skade

Dette kan bidra til at barnet ditt opprettholder en aktiv og produktiv livsstil.

Hva er symptomene på & # 8217, ungdommelig idiopatisk leddgikt?

Den vanligste symptomer av Jia inkluderer:

L’AIG kan påvirke en eller flere ledd. I noen tilfeller kan tilstanden påvirke hele kroppen, forårsaker kutane utbrudd, feber og forstørrelse av lymfeknuter. Denne subtypen kalles AIG Systemic (SJIA) og forekommer i omtrent 10 prosent av barn med AIG.

Hva er typer ungdommelig idiopatisk leddgikt?

Det er seks typer AIG:

 • AIG Systemic. Denne typen AIG treffer hele kroppen, inkludert ledd, hud og indre organer.
 • AIG oligoarticular. Denne typen AIG treffer mindre enn fem ledd. Forekommer i det omtrent halvparten Av alle barn med leddgikt.
 • AIG polyartikulær. Denne typen AIG treffer fem eller flere ledd. Proteinet kjent som Reumatoid faktor Kan eller ikke være til stede.
 • Ungdom Psoriasis Arthritis. Denne typen AIG treffer leddene og oppstår med psoriasis, og derfor er ungdommen definert Psoriatisk leddgikt.
 • AIG relatert til entesite. Denne typen AIG involverer beinet som oppfyller Anbud og ledbånd.
 • Indifferentiated artritt. Denne typen AIG har symptomer som kan strekke seg til to eller flere subtyper eller ikke tilpasse seg noen av de andre subtypene.

Flere ledd påvirkes, vanligvis mer alvorlige er sykdommen.

Hvordan diagnostiseres’ungdoms idiopatisk leddgikt?

Barnets lege kan være i stand til å diagnostisere AIG-utførelsen av en grundig fysisk undersøkelse og be om en detaljert medisinsk historie.

De kan også bestille ulike diagnostiske tester, for eksempel:

 • Protein Test C Reaktiv. Denne testen Måle mengden protein C reaktiv (CRP) i blodet. CRP er et stoff som produseres av leveren som svar på # 8217; betennelse. En annen test som oppdager betennelse, Sedimentasjonshastigheten eller hastigheten på erytrose (ESR), Det kan også utføres.
 • Reumatoid faktor test. Denne testen registrerer tilstedeværelsen av reumatoidfaktoren, et antistoff som produseres av immunsystemet. Tilstedeværelsen av dette antistoffet indikerer ofte til reumatisk sykdom.
 • Antinuclear antistoff. L’Antinukleært antistoff er et antistoff mot nukleinsyren (DNA og RNA) som hovedsakelig er i den cellulære kjernen. Det er ofte opprettet av immunsystemet hos personer med en autoimmun sykdom. EN Antinuclear Antistoff test kan vise om proteinet er tilstede i blodet.
 • HLA-B27-test. Denne testen oppdager en genetisk markør assosiert med # 8217; AIG relatert til Entesite.
 • Røntgen eller MR-skanning. Disse bildesignalene Det kan brukes til å ekskludere andre forhold som kan forårsake betennelse eller smerte i ledd, som infeksjoner Og frakturer. L’Imaging kan også avsløre spesifikke resultater (tegn) av inflammatorisk leddgikt undergrupper.

Hvordan & # 8217 blir behandlet; ungdommelig idiopatisk leddgikt?

Ulike behandlinger kan effektivt håndtere og minimere effekten av # 8217; AIG. Helsepersonell anbefaler vanligvis en kombinasjon av behandlinger for å lindre smerte og hevelse og å opprettholde bevegelse og styrke.

Medisinsk behandling

Ikke-steroid anti-skråning (Fans), som ibuprofen (advil) og naproxen (Aleve), de brukes ofte til å redusere betennelse og hevelse i kombinasjon med andre behandlinger. Ved hjelp av aspirin Det er sjelden på grunn av potensialet Negative bivirkninger hos barn.

Ofte kraftige stoffer er foreskrevet, som Anti-Emoticotic Drugs Endre sykdommen (DMARD) og organisk.

Dmards arbeider for å forandre sykdomsforløpet, i dette tilfellet ved å undertrykke immunforsvaret for å hindre ham i å angripe leddene.

L’bruk av DMARD anbefales til bare fans. Barnets lege kan i utgangspunktet starte behandlingen med DMARD med eller uten fans før du bruker organiske stoffer.

Noen eksempler på DMARD som brukes til å behandle AIG, inkluderer:

Det er viktig å merke seg at metotreksatet for øyeblikket er anbefalt i forhold til andre DMARDs.

Biologics Arbeid for å sikte direkte til bestemte molekyler eller proteiner involvert i den patologiske prosessen. Behandling med biologiske stoffer kan kombineres med DMARD-behandling.

Noen eksempler på biologiske medisiner som kan brukes til å redusere betennelsen og fellesskader inkluderer:

TIL steroidmedisiner Det kan injiseres i artikulasjonen, spesielt når symptomene forstyrrer evnen til å utføre daglige aktiviteter. Dette anbefales imidlertid ikke når mange ledd er involvert. I de mest alvorlige tilfellene kan kirurgi brukes til å erstatte leddene helt.

Rettsmidler for livsstil

L’Øvelse og vedlikehold av et sunt kosthold er viktig for alle, men er spesielt nyttige for barn som har L’AIG. Det faktum at barnet ditt utfører følgende livsstilsendringer, kan hjelpe ham med å takle symptomer lettere og redusere risikoen for komplikasjoner:

Spis godt

Vektendringer er vanlige hos barn med AIG. Narkotika kan øke eller redusere sin appetitt, forårsaker en rask økning eller vekttap. I disse tilfellene a sunn diett Inneholder riktig antall kalorier kan hjelpe barnet ditt til å opprettholde en passende kroppsvekt.

Snakk med legen din om et matprogram hvis sønnen din smør eller mister for mye vekt på grunn av’AIG.

Trene regelmessig

Trene Minst tre ganger i uken kan styrke musklene og forbedre felles fleksibilitet, noe som gjør det lettere å møte langsiktige AIG. Lav effektøvelser, hvordan å svømme og gå, er generelt de beste. Det er imidlertid en god ide å snakke først med sønns helsepersonell.

Fysioterapi

En fysioterapeut kan lære barnet ditt viktigheten av å holde seg til en treningsrutine og kan til og med gi deg muligheten til å gjøre det mulig for sin spesifikke tilstand. Terapeuten kan foreslå noen øvelser som kan bidra til å styrke styrke og gjenopprette fleksibilitet i stive og vondt ledd.

De vil jobbe med din primære omsorgslege for å forhindre felles skade og beinvekstanomalier / artikulær.

Hva er de potensielle komplikasjonene til Dell & # 8217, ungdommelig idiopatisk leddgikt?

L’AIG ubehandlet kan føre til ytterligere komplikasjoner. Disse inkluderer:

Hva er utsiktene for barn med ungdommelig idiopatisk leddgikt?

Barn med mild til moderat AIG kan generelt helbrede uten komplikasjoner. Men L’AIG er en langsiktig tilstand som har en tendens til å forårsake sporadisk rehabilitering. Barnet ditt kan forvente å ha stivhet og smerte i leddene under disse utbruddene.

Når Adig blir mer avansert, er mulighetene for å gå til remisjon mye lavere. Dette er grunnen til at tidlig diagnose og behandling er grunnleggende. En rettidig behandling kan forhindre at leddgikt blir mer alvorlig og spredt til andre ledd.