Undertrykt sinne: Årsaker, symptomer, behandlinger og mer

Vi føler alle følelsen av å være sint. Kanskje det er raseri rettet mot en situasjon eller en annen person, eller kanskje det er ditt svar på en oppfattet trussel, ekte eller ikke.

Uansett hva som gjør deg sint, er det som om du klarer det mer.

Men hva skjer når sinnen tar over og ikke finner en måte å håndtere og slippe disse følelsene?

Når dette skjer, er resultatet hva eksperter ofte kaller undertrykt sinne, eller sinne som har blitt beholdt og ikke uttrykt. Denne typen rabies kan påvirke din mentale og fysiske helse. Derfor er det viktig å identifisere, møte og overvinne disse følelsene.

Våre initiativer

Hvis du noen gang har opplevd en bestått sinne, eller du har vært nær noen som tar vare på det, kan du spørre deg hva det medfører disse ekstreme følelsene som kan ta overhånden på kroppen din og tankene dine.

Sekund Kathryn Moore, PhD, psykolog på Providence Saint John’s barn og familieutviklingssenter, undertrykt sinne kan oppstå som:

 • irritabilitet
 • Intern rastløshet
 • tristhet
 • frustrasjon

Selv om de utløsende faktorene for hver person kan variere, sa Moore at det er noen vanlige årsaker til undertrykt sinne, hvordan man føler seg uhørt eller ikke verdsatt, mangel på aksept av en situasjon eller utilfredsstillende behov.

Noen mennesker kan også føle rabies når de er skadet. I stedet for å føle seg sårbar for smerten ved å prøve smerte, i stedet prøver de sinne og prøver ofte ønsket om å skade andre & # 8221; forklarte Moore.

Også, Moore sa depresjonen og # 8217; angst er eksempler på uutviklet sinne, fordi sinnevendt mot interiøret ofte oversetter til hat for seg selv, noe som forårsaker depresjon.

Hva alle disse situasjonene har til felles er en’erfaring med sinne uten å uttrykke eller møte følelser. Når dette skjer, kan anger simre internt, forårsaker undertrykt sinne.

Selv om sinne er en gyldig følelse, sa Moore at mesteparten av tiden ikke trenger eller hjelper oss med å holde den.

Symptomer

Det første skrittet for å møte den undertrykte sinne er å lære å gjenkjenne når det skjer.

& # 8220; Hvis du holder tilbake, kan du finne deg selv å recitere den med andre, ofte utenom, eller med de der du enkelt kan gjøre det Frank & # 8221; Alisa Ruby Bash, PSYD, LMFT.

Denne effekten er en typisk selvforsvarsmekanisme kalt Shift. Et eksempel er en raseri når kanskje det virkelige problemet er at du er sint på sjefen din, sa Bash.

Andre symptomer for å være oppmerksom på å inkludere:

 • Liten søvn
 • føler på grensen
 • enkelt irritere
 • bli frustrert og irritert i mindre situasjoner
 • kritisere eller skade andre

Behandling

Gjenkjenne og akseptere å føle undertrykt sinne er et betydelig skritt for å håndtere det.

Klinisk sa Bash, det hilser å få profesjonell hjelp med en terapeut for å hjelpe deg å forstå og godta det du er sint, du er sint.

& # 8220; Ofte med praksis, kan du lære å fortelle sannheten, bruke din autentiske stemme og uttrykke sinne på en passende måte for øyeblikket & # 8221; lagt til.

Også å forstå kilden til sinne, kan hjelpe deg med å møte situasjonen eller den som er involvert.

Det kan virke som en samtale med personen som såret deg, eller du kan uttrykke dine følelser og reflektere over hva du har kontroll og hva du ikke kan endre & # 8221; forklarte Moore.

Hvordan forebygge og administrere sinne

Lære å hindre og administrere undertrykte rabies kan hjelpe deg med å utvikle nye strategier for å håndtere frustrasjon, smerte og til slutt sinne som manifesterer seg som følge av disse situasjonene.

Den gode nyheten er at det er mange måter å lære å forhindre at denne typen sinne akkumuleres i ditt daglige liv. Her er noen strategier du kan gjøre alene:

Endre miljøet ditt

Noen ganger er det en endring i # 8217; miljøet er tilstrekkelig til å hindre at folkets følelser skal undertrykkes. Å skape en fysisk avstand mellom deg og personen eller situasjonen som løsner din sinne, kan du få plassen du trenger for å roe og gå videre.

Selv om den permanent beveger seg bort, kan det ikke være en midlertidig pause fra utløseren, selv om en midlertidig pause fra utløseren kan hjelpe deg med å takle undertrykt sinne.

Løse

Den fysiske aktiviteten er en god strategi for en god strategi for å håndtere sinne.

Enten du rammer fortauet i løpet av en åtte kilometer løp, på sykkel i skogen eller skyver litt & # 8216; Vekt i treningsstudioet, kan du flytte kroppen din, kan hjelpe deg med å dekomprimere, redusere stress og brenne hver ekstra spenning du takler .

Du vil også ha den ekstra fordelen av å gjøre noe bra for helsen din.

Utfordre dine tanker

Når det gjelder sinne, bruker psykologer ofte en metode kalt kognitiv restrukturering som oppfordrer deg til å erstatte negative tanker med andre mer fornuftige.

Denne mentale endringen hjelper deg med å sakte dine tanker, å trekke på logikk og til slutt forvandle dine forespørsler til forespørsler.

Praktiske avslapningsøvelser

Hvis du kan trene deg selv for å senke og praktisere dyp pusting, er det mer sannsynlig å frigjøre en del av sinneen du prøver.

En strategi for å prøve består i # 8217; bruk fokusert puste. Tenk på dette som en langsom og dyp pusting av magen. Det er en god ide å øve det når du er rolig, så du vet hvordan du gjør det når du trenger det.

Bruk kreativ kunst

En måte å lære å håndtere sinne på en sunn måte er gjennom et kreativt kunstnerisk uttak. Bash forklarte at veldig ofte musikk, maleri, dans eller skriving kan være gode verktøy for å uttrykke følelser som kan være vanskelig eller intens.

Når skal du se en lege

Noen ganger fungerer strategiene som du bruker til å håndtere den undertrykte sinne alene, og du må spørre en profesjonell hjelp.

Her er noen røde flagg å være oppmerksomme når du prøver å avgjøre om den undertrykte sinne du opplever, har nådd et ekspertpunkt for intervensjon:

 • Du engasjerer deg i selvbærende oppførsel
 • Du finner deg selv som uttrykker sinne mot de du tenker svakere eller mindre kraftig
 • Du kan ikke la sinne gå eller godta situasjonen
 • Din sinne begynner å påvirke forholdene dine og din evne til å føle deg lykkelig eller være nær andre

Når du er i denne stillingen, vet du hvor du skal lete etter ressurser, er grunnleggende, spesielt hvis din vrede virker ute av kontroll.

Hvis du vil identifisere en profesjonell ved hjelp av atferdskognitiv terapi, som er en populær terapeutisk tilnærming, tilbyr foreningen for atferdsmessige og kognitive terapier en Online ressurs For å hjelpe deg med å finne en ekspert i ditt område.

L’American Psychological Association har også en Online verktøy For å hjelpe deg med å finne den rette psykologen for deg.

Bunnlinjen

Angst er en vanlig del av livet. Faktisk regnes det som en «8217; menneskelig følelse helt normal. Men hvis du føler deg sint ofte, spesielt for tidligere situasjoner, er det viktig at du kan overvinne disse følelsene og tilgi deg selv og andre for det som skjedde.

Noen ganger, å vite hvordan å gjøre det kan være vanskelig. Det er derfor å kunne identifisere årsakene og lære å klare dem på en sunn måte er en nøkkelstrategi for å hindre undertrykt sinne.