Underholdning: Definisjon, typer, prosedyre, retninger og mer

COS’er enteral fôring?

L’Enteral fôring refererer til matinntaket gjennom mage-tarmkanalen (GI). Mage-tarmkanalen er laget av munn, esophagus, mage og tarm.

L’Enteral fôring kan bety en og i munnen eller gjennom et rør som går direkte til magen eller alt «8217; mykt tarm. I medisinsk felt brukes underholdningsperioden ofte til å indikere L’strømforsyning.

En person som mottar underholdningen, har vanligvis en tilstand eller skade som forhindrer et vanlig kosthold fra munnen, men hans mage-tarmkanal er fortsatt i stand til å fungere.

Bli matet gjennom et rør gjør det mulig for dem å motta næring og opprettholde sin funksjonelle gastrointestinale kanaler. L’Enteral fôring kan utgjøre hele kaloriinntaket eller kan brukes som supplement.

Når & # 8217 brukes; enteral strømforsyning?

Pelvene kan være nødvendig når du ikke kan spise nok kalorier for å møte dine ernæringsmessige behov. Dette kan skje hvis du ikke kan spise fysisk, kan du ikke spise trygt, eller hvis kalorien trenger økt utover din evne til å spise.

Hvis du ikke kan spise nok, er du i fare for underernæring, vekttap og svært alvorlige helseproblemer. Dette kan skje av en rekke grunner. Noen av de vanligste grunngrunnen til enteral strømforsyning inkluderer:

 • Et slag, som kan kompromittere evnen til å svelge
 • Kreft, som kan forårsake tretthet, kvalme og oppkast som gjør det vanskelig å spise
 • Sykdom eller kritisk skade, som reduserer energi eller evne til å spise
 • Mangel på vekst eller manglende evne til å spise i små barn eller nyfødte
 • alvorlig sykdom, legg kroppen i en tilstand av stress, noe som gjør det vanskelig å ta nok næringsstoffer
 • Nevrologiske eller bevegelsesforstyrrelser som øker kaloribehov, noe som gjør det vanskeligere å spise
 • Gastrointestinal dysfunksjon eller sykdom, selv om dette kan kreve en intravenøs kraft (iv)

Enteral fôringstyper

Ifølge L’American College of Gastroenterology, er det seks hovedtyper av fôringsrør. Disse rørene kan ha ytterligere subtyper avhengig av hvor de ikke ender i magen eller i tarmen på # 8217;.

Plasseringen av røret vil bli valgt av en lege basert på størrelsen på det nødvendige røret, i løpet av enteral måltider og fordøyelsesegenskaper.

En medisinsk profesjonell vil også velge en enteral formel som skal brukes basert på rørposisjonering, fordøyelsesfunksjoner og ernæringsmessige behov.

Hovedtyper av Entertainer Nutrition Sessels inkluderer:

 • Nasogastrisk Savino (NGT) starter i nesen og slutter i magen.
 • Det orogastriske røret (OGT) begynner i munnen og slutter i magen.
 • Nesenøret begynner i nesen og slutter i # 8217; tarmene (undertypene inkluderer nese-raske og nasoduoduodenale sessene).
 • Brennerøret begynner i munnen og slutter i # 8217; tarmene.
 • Det gastrostomiske røret er plassert gjennom huden på ca. 8217; magen direkte i magen (subtyper inkluderer PEG, PRG og knapp rør).
 • Digiunostomy-røret er plassert gjennom huden på ca. 8217; magen direkte i # 8217; tarmene (subtyper inkluderer PEJ og PRJ-rør).

Fremgangsmåte for å plassere røret

NGT eller OGT

Plasseringen av et nasogastrisk eller orogastrisk rør, selv om det er ubehagelig, er ganske enkelt og smertefritt. L’anestesi er ikke nødvendig.

Generelt en «8217; sykepleier vil måle rørets lengde, den vil smøre spissen, den vil plassere røret i nesen eller i munnen og vil gå videre til røret er i magen. Røret er vanligvis festet til huden ved hjelp av et mykt bånd.

L’sykepleier eller lege vil da trekke ut magesaft fra røret ved hjelp av en sprøyte. De vil kontrollere væskenes pH (surhet) for å bekrefte at røret er i magen.

I noen tilfeller kan en bryst radiografi være nødvendig for å bekrefte posisjonering. Når posisjonering bekreftet, kan røret brukes umiddelbart.

Nasentorico eller gull

Rørene som slutter i # 8217; tarmen krever ofte endoskopisk posisjonering. Dette betyr at du bruker et tynt rør som kalles endoskop, som har et lite kamera alt, for å plassere strømforsyningsrøret.

Personen som posisjonerer røret, vil kunne se hvor det setter det gjennom kameraet i & # 8217;. L’Endoskopet fjernes deretter og posisjonering av strømrøret kan bekreftes med suging av gastrisk innhold og radiograf.

Det er vanlig å vente fra 4 til 12 timer før du bruker det nye strømforsyningsrøret. Noen mennesker vil være våken i løpet av denne prosedyren, mens andre kan kreve en bevisst sedering. Ikke C’det er utvinning fra posisjonen til røret selv, men det kan være nødvendig A’nå eller to fordi de beroligende stoffene forsvinner.

Gastrostomi eller digiunostomi

Selv posisjonering av gastrostomi eller diggiunostomiske rør er en prosedyre som kan kreve en bevisst sedering eller av og til generell anestesi.

Et endoskop brukes til å se hvor røret må gå, så en liten kutt praktiseres i # 8217; magen for å drive røret i magen eller i # 8217;. Røret er da festet til huden.

Mange endoskopere velger å vente 12 timer før du bruker det nye strømforsyningsrøret. Gjenoppretting kan ta fra fem til syv dager. Noen mennesker prøver ubehag i rørets innsettingssted, men gravering er så liten som generelt helbreder veldig bra. Du kan få antibiotika for å forhindre infeksjon.

Angi strømforsyning vs. parenteral

I noen tilfeller kan underholdningsfôr ikke være et alternativ for & # 8217. Hvis du er i fare for underernæring, og du ikke har et funksjonelt gastrointestinalt system, kan det hende du trenger en alternativet «8217, som kalles parenteral strømforsyning.

L’parenteral mat refererer til å gi næring gjennom en persons år. Du vil ha en type venøs tilgangsenhet, for eksempel en dør eller et sentralt kateter satt inn perifert (PICC-linje eller bilde), settes for å kunne motta flytende ernæring.

Hvis dette er din ekstra kraft, kalles det perifert parenteral ernæring (PPN). Når du får alle dine ernæringsmessige behov gjennom et drypp, kalles det ofte totalt parenteral ernæring (TPN).

L’Parenteral kraft kan være et LifeSavit-alternativ i mange tilfeller. Det er imidlertid å foretrekke å bruke enteral ernæring, om mulig. Enteral ernæring nærmere imiterer å spise vanlig og kan hjelpe med immunsystemets funksjon.

Mulige komplikasjoner på en enteral strømforsyning

Det er noen komplikasjoner som kan forekomme følger [8217; enteral strømforsyning. Noen av de vanligste inkluderer:

 • aspirasjon, som er maten som kommer inn i lungene
 • Utgivelsessyndrom, farlige elektrolytiske ubalanser som kan forekomme hos personer som er svært underernærte og begynner å motta underholdningskraft
 • Infeksjon i røret eller innsettingsstedet
 • kvalme og oppkast som kan utlede fra for mye rikelig eller rask eller fra en langsom tømming av magen
 • Hudirritasjon i rørinnsettingsstedet
 • Diaré på grunn av en flytende diett eller muligens narkotika
 • Beveger røret
 • rørlås, som kan oppstå hvis den ikke vaskes riktig

Det er typisk langsiktige komplikasjoner av Dell’Enteral Strømforsyning.

Når du fortsetter å spise normalt, kan du ha litt fordøyelsesbehov mens kroppen din leser tilbake til faste matvarer.

Hvem burde ikke ha l’enteral strømforsyning?

Hovedårsaken til hvilken en person ikke ville kunne motta underholdningsfôringen, er hvis magen eller tarmen ikke fungerer riktig.

Noen med en intestinal obstruksjon, en reduksjon i blodstrømmen All’tarmene (iskemiske tarmene) eller en alvorlig tarmsykdom som Crohns sykdom, vil nok ikke ha nytte av fôring hele.

Prospekter

L’Enteral fôring brukes ofte som en kortsiktig løsning mens noen fortsetter fra en sykdom, en skade eller kirurgi. De fleste som mottar underholdningskraft, kommer til å spise regelmessig.

Det er noen situasjoner der underholdningskraften brukes som en langsiktig løsning, som for personer med bevegelse eller barnas lidelser med fysiske funksjonshemninger.

I noen tilfeller kan enteral ernæring brukes til å forlenge livet til noen som er alvorlig syk eller en eldre person som ikke kan beholde sine egne ernæringsmessige behov. L’bruk av enteral fôring til forlengelse av livet må evalueres i tilfelle av sak.

L’Enteral fôring kan virke som en utfordrende tilpasning for deg eller for en kjære person. Legen, sykepleiere, en ernæringsfysiolog og hjemmehelsearbeidere kan bidra til å gjøre denne tilpasningen effektiv.