Underholdning av Zenker: Symptomer, kirurgi, årsaker

Hva er moroa i Zenker?

Morsomt er et medisinsk begrep som refererer til en unormal struktur som ligner på en pose. Divensjonerte kan dannes i nesten alle områder av fordøyelseskanalen.

Når en pose er dannet på # 8217; Crossroads mellom svindel og spiserøret, kalles en moro av Zenker. Fargen er plassert på baksiden av halsen, bak nesekaviteten og munnen.

Zenker amokulering vises vanligvis i # 8217; hypopharyntoner. Dette er den laveste delen av svelget, hvor den forbinder røret (esophagus) som fører til magen. Moroa i Zenker vises vanligvis i et område i A & # 8217, kjent som en trekant av Killian.

Zenker moro er sjelden og treffer midten 0.01 og 0.11 prosenter av befolkningen. Har en tendens til å forekomme i middelaldrende voksne og eldre, spesielt hos mennesker på 70 og 80 år. Moroa av Zenker er sjelden blant folk under 40 år. Det treffer menns oftest menn.

Det er også angitt som en morsom pryarngoesofageal, morsom iPopharyngeal eller pharyngeal bag.

scene

Det er flere systemer for å klassifisere moroa i Zenker:

LAHEY SYSTEM BROMROMRART OG MONGES SYSTEM MORTON OG BARTLEY SYSTEM VAN OVERBEK OG GROOTE STAGE 1 Små runde sjef

 • fornøyelse
 • 2-3mm (mm)
 • Langsgående akse

<2 centimeter (cm) 1 vertebral kroppsstadium 2 i form av en lanse

 • Lege i form av en flaggermus
 • Langsgående akse 7-8 mm

2-4 cm1-3 vertebrale legemer Trinn 3 Formet en Guato Finger

 • Håndveskeformet moro
 • ned
 • > 1 cm lang

> 4 cm> 3 vertebrale legemer 4no stadion 4

 • Esophageal komprimering

ingen fase 4 ingen fase 4

Hva er symptomene?

Vanskeligheten i svelging, også kjent som dysfagi, er det vanligste symptomet på moroa i Zenker. Vises i et estimat 80 prosent 90 av mennesker med en morsom Zenker.

Andre tegn og symptomer på Zenker moro inkluderer:

 • Rigurgating mat eller orale stoffer
 • Alitose (halitose)
 • hes stemme
 • Vedvarende hoste
 • Svelg væsker eller matstoffer og i feil rør & # 8221; (Aspirasjon)
 • følelse av knute i halsen

Hvis ubehandlet, kan symptomene på Zenker’s moro bli verre over tid.

Hva forårsaker dette?

Svelging er en kompleks prosess som krever koordinering av musklene i munnen, svopelx og # 8217; esophagus. Når du svelger, åpnes en sirkulær muskel som heter Exofagee Superior Spintre for å tillate passasje av tygget mat. Etter hevelse lukker den øvre esophageal sphincter for å hindre at innåndingsluften kommer inn i spiserøret.

Zenker amokulatorisk formasjon er relatert til esophageal øvre sphinctery dysfunksjon. Når den øvre esophageal sphincter ikke åpner helt, trykker du på trykk på et veggområde på 8217. Dette overskytende trykket presser gradvis stoffet mot utsiden, noe som gjør den danner det morsomme.

Det antas også at gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) og endringene knyttet til vevet og muskelen tone en rolle i denne prosessen.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Snakk med legen din dersom du eller noen du bryr deg om Zenkers morsomme symptomer.

Zenker amuscript er diagnostisert ved hjelp av en test kalt barium svelging. En baryo svelg er en spesiell radiografi som fremhever det indre av munnen, svindel og # 8217; esophagus. En fluoroskopi med svelging til barium lar legen se hvordan det svelger på farten.

Noen ganger er andre forhold tilstede ved siden av moroa i Zenker. Legen din kan foreslå flere tester for å oppdage eller ekskludere andre forhold. A’øvre endoskopi er en prosedyre som inkluderer bruk av et tynt teleskop utstyrt med et kamera for å observere halsen og esophagus;. Den esophageal manometri er en test som måler trykket alle’esophagus;.

& # 8220; vent og se & # 8221; Det nærmer seg

Zenkers milde tilfeller kan ikke kreve umiddelbar behandling. Avhengig av symptomene og størrelsen på moroa, kan legen foreslå en tilnærming og # 8221; vent og se på.

Endring av spisevaner kan noen ganger hjelpe deg med å forbedre symptomene. Prøv å spise små mengder mat i en enkelt økt, forsiktig tygge og drikke mellom en bit og # 8217; andre.

Kirurgisk behandling

Saker fra moderat til alvorlig Zenker Amouscript krever vanligvis kirurgi. Det er noen kirurgiske alternativer. Legen din kan hjelpe deg med å forstå hvilket alternativ som er best for deg.

Endoskopiske prosedyrer

Under en Endoskopi, en kirurg, legger en kirurg et tynt verktøy som ligner på et rør som kalles endoskop. L’Endoskop er utstyrt med et lys og et kamera. Det kan brukes til å trene en og # 8217; gravering i veggen som skiller moroa med esophagus jakken.

Zenker endoskopier kan være stive eller fleksible. A’stiv endoskopi bruker et ufleksibelt endoskop og krever generell anestesi. Stive endoskopier krever en betydelig nakkeutvidelse.

På grunn av risikoen for komplikasjoner, anbefales ikke denne prosedyren for de menneskene de har:

 • Litt moro
 • En høy kroppsmasseindeks
 • Vanskelighetsgrad å forlenge halsen

A’fleksibel endoskopi bruker et sammenleggbart endoskop og kan utføres uten generell anestesi. Det er det mindre invasive kirurgiske alternativet tilgjengelig for behandling av Zenker moro. Det er vanligvis en poliklinisk prosedyre som innebærer lav risiko for komplikasjoner.

Selv om fleksible endoskopier kan lindre symptomene på Zenker moro, kan gjentagelseshastighetene være høye. Mer fleksible endoskopiske prosedyrer kan brukes til å adressere tilbakevendende symptomer.

Åpne Sky Surgery

Når en’endoskopi ikke er mulig eller moroa er stor, open-air surgery er det neste alternativet. Zenkers amusumatiske kirurgi utføres under generell anestesi.

Kirurgen vil utføre en liten gravering i nakken for å utføre en divertikolektomi. Dette innebærer separasjon av moroa av esophageal veggen. I andre tilfeller utfører kirurgen en divertikolopeksi eller en divertikulær inversjon. Disse prosedyrene innebærer å endre posisjonen til moro og sømmen i posisjon.

Åpen himmel kirurgi har en høy suksess, med symptomer som nesten ikke vil gjenoppta langsiktig. Det krever imidlertid et sykehusopphold på flere dager, og noen ganger går en sykehus for å fjerne poeng. Du må kanskje bruke et strømrør for en uke eller mer etter prosedyren. Legen din kan foreslå at du følger et spesielt kosthold under helbredelse.

Hva er komplikasjonene?

Hvis ubehandlet, kan Zenker moro øke dimensjonene, forverrede symptomer. Over tid kan alvorlige symptomer som vanskeligheter med å svelge og regurgitus gjøre helse vanskelig. Du kan lide av underernæring.

L’aspirasjon er et symptom på det morsomme Zenker. Oppstår når mat eller annet materiale i lungene i stedet for å innta det i spiserøret. Komplikasjonene av suget inkluderer aspirasjonspneumonien, en infeksjon som oppstår når mat, spytt eller andre stoffer forblir fanget i lungene.

Andre sjeldne komplikasjoner av Zenker moro inkluderer:

 • Esophageal obstruksjon (kvelning)
 • Blødning (blødning)
 • Lammelse av vokalstrenger
 • Scaly Cell Carcinoma
 • fistel

Om 10 prosent 30 Folk som gjennomgår friluftskirurgi for Zenker morsomme eksperiment med komplikasjoner. De mulige komplikasjonene inkluderer:

 • lungebetennelse
 • MediaStiniti
 • skade på nerver (lammelse)
 • Blødning (blødning)
 • Fistureformasjon
 • infeksjon
 • stenose

Snakk med legen din om friluftskirurgi for Zenker moro.

Outlook

Zenkers Amouscript er en sjelden tilstand som generelt påvirker de eldre. Oppstår når en stoffpose er dannet på det punktet hvor svopien møtes esophagus.

De milde former for entololo di Zenker kan ikke kreve behandling. Behandling for moderat alvorlige former for Zenkers divertikulum gir generelt kirurgi.

Langsiktig prospekter for Zenker moro er gode. Med behandling opplever de fleste en forbedring av symptomene.