Umbilical granuloma: årsaker, behandling og mer

Cos’er navlestrengen granulom?

Når barnets navlestreng er kuttet, må du se navlen nøye for å sikre at den helbreder riktig. Navlestrengsinfeksjoner og blødninger er viktige bekymringer.

En annen utvikling som fortjener å bli observert, kalles navlestrengen. Er en liten vekst av stoff som danner i # 8217; navlen i løpet av de første ukene etter navlestrengen.

En navlestreng granulom ser ut som en liten rød nodule og kan dekkes av en gul eller lett drenering. Anslått en 1 nyfødt på 500 Den har en navlestreng granulom.

En navlestreng granulom kan ikke forstyrre barnet ditt. Det kan imidlertid bli smittet. Dette kan føre til andre symptomer, for eksempel hudirritasjon rundt umbelic og feber.

Granulomer hos voksne

Mens navlestrengene hovedsakelig påvirker nyfødte, kan disse små vekstene også danne i «8217; voksen navle. Piercingene Alle’Umbelic kan noen ganger utløse dannelsen av granulomer. De kan være smertefulle hos voksne.

Hvis pussen kommer ut av nodulen, er det et tegn på infeksjon. Du trenger antibiotika for å kurere den. Hvis du føler smerte og hevelse rundt navlen, kan det også være en navlestreng.

Å vite med sikkerhet Hva er problemet, bør du konsultere en lege hvis du danner en vekst i eller rundt Umbelic.

Hva forårsaker dette?

Normalt, når navlestrengen er kuttet, forblir den en liten & # 8220; Stubbe & # 8221; i # 8217; navle. Vanligvis tørker og faller uten komplikasjoner. Noen ganger, når stubben faller, danner en navlestreng granulom. En navlestreng granulom er som arrvævet som dannes når navlen helbreder etter å ha mistet ledningen.

Hvordan det blir behandlet?

En navlestrengskanning må behandles. Ellers kan det bli smittet og representerer en risiko for barnets helse.

Heldigvis kan de fleste navlestrengene behandles enkelt med en liten mengde av et kjemikalie som kalles nitrat D’sølv. Brenne stoffet. Det er ingen nerver i vekst, så prosedyren forårsaker ingen smerte.

Hvis nitrat D’sølv ikke virker eller foretrekker en «8217; annen prosedyre, du og barnets barnelege har du noen alternativer:

  • En liten mengde flytende nitrogen kan helles i granulomet for å fryse det. Stoffet løses deretter.
  • Veksten kan festes med suturtråd. På kort tid vil det tørke og forsvinne.
  • En PO & # 8216; salt kan plasseres på granulomet og holdes på plass med et stykke gasbind fast med klebemiddel på’navle. Etter 10-30 minutter, rengjør området med en gasbind gjennomvåt av varmt vann. Gjenta to ganger om dagen i to eller tre dager. Hvis granulomet ikke er innsnevret og begynner å tørke opp, kontakt legen din. Hvis behandling med salt ser ut til å fungere, fortsett det til granulomet forsvinner og navlen begynner å helbrede.
  • I sjeldne tilfeller er kirurgi nødvendig for å fjerne granulom og stoppe diffusjonen av # 8217; infeksjon.

Hjemmepleie under og etter behandling

Generelt, i løpet av denne tiden vil du beholde den rene og tørre navlen. Rask forsiktig navlen med varmt vann og såpe. Det er veldig viktig å følge barnelege instruksjonene for enhver behandling, men spesielt hvis barnet ditt blir behandlet med nitrat d’sølv.

Utsett også navlen alle’luft kan være nyttig. Du kan bidra til å rulle bleiefronten slik at den ikke dekker navlen. Du bør også unngå å sette barnet ditt på badet vann til navlen av navlen ikke er helbredet.

Hva er perspektivet?

Et navlestrengskanningsgranulom kan behandles effektivt i de fleste tilfeller uten komplikasjoner. Hvis du oppdager at et granulom dannes, ikke nøl med å la barna vurdere tilstanden. Dette gjelder spesielt hvis en granulom er ledsaget av andre symptomer, for eksempel:

  • en feber større enn 100.4. F
  • Blødning rundt granulomet
  • hevelse eller rødhet rundt granulomet
  • smerte eller ømhet rundt umbelic
  • Maidorant drenering fra # 8217; navle
  • A’utslett i nærheten av umbelic

Identifiser en kornom tidlig og start behandling før eller senere kan bidra til å sikre raskere utvinning.

Du bør også spørre legen din hva du skal se etter i tilfelle at den første behandlingen ikke ser ut til å fungere. Heldigvis er enkle behandlinger, som for eksempel nitrat d’sølv, er vanligvis effektive for å kvitte seg med en navlestreng granulom permanent.