Ulnar avvik (drift): Hva er COS & # 039;?

COS’er ulnaravviket?

Ulnare avvik er også kjent som ulnar drift. Denne håndbetingelsen oppstår når beinene på knoklene eller metakarpen-phalangea-leddene (MCP) svulmer og bøyer fingrene til den lillefingeren på en unormal måte.

Det kalles ulnaravvik fordi fingrene foldes i retning av Ulnas umbs i nr. 8217; underarmen;. Dette beinet er på ytre kanten av armen på hver side.

Denne tilstanden vil ikke nødvendigvis slutte å bruke hendene dine for daglige aktiviteter, for eksempel å gripe objekter eller ta skoene dine. Men over tid kan du finne noen vanskeligere aktiviteter å gjøre. Du kan ikke like måten hendene dine bøyer og forvride.

Fortsett å lese for å lære mer om symptomer, hvordan diagnostiseres og mer.

Hva er symptomene?

Hevelse til knoklene er en av de mest åpenbare symptomene på ulnaravvik. Du kan også finne at fingrene dine, spesielt mediet og indeksen, bøyes mot din lillefinger.

Ved å utvikle tilstanden, kan du finne:

  • Unormal varme rundt håndleddet, hånd og finger ledd
  • Smerte eller følsomhet rundt leddene i håndleddet, hånd og fingre, spesielt når du beveger deg eller bøyer
  • Manglende evne til å fulle fingrene helt eller lage en knyttneve
  • Hånd muskelspenning
  • Manglende evne til å samle gjenstander eller utføre visse aktiviteter med indeksen og tommelen, hvordan du bruker hengsler eller strammer objekter

Ulnaravviket er ofte forbundet med typer leddgikt, spesielt reumatoid artritt.

Andre symptomer som følger med disse forholdene inkluderer:

  • unormalt vekttap
  • Stivhet i artikulasjonene i hendene og lignende ledd, som for eksempel tærnes ledd
  • Følelse av utmattelse

Hva forårsaker ulnaravvik?

En av de vanligste årsakene til ulnaravvik er den reumatoid artritt (RA). L’Ar er en autoimmun sykdom som induserer immunsystemet for å treffe artikulært stoffet.

Med l’betennelse kan forårsake skade på både MCP-artikulasjon enn de omkringliggende områdene L & # 8217;. Over tid kan dette forårsake felles slitasje og # 8217; ben erosjon. Dette kan få hendene dine til å se fremover.

L’AR har ingen bestemt notat årsak. Det antas at genene dine kan utløse tilstanden når du er utsatt for visse miljøfaktorer, som L & # 8217;.

L’slitasjegikt (OA) er også kjent for å forårsake ulnarisk avvik. I motsetning til & # 8217, AR, L’OA er ikke forårsaket av immunforsvaret ditt. Er forårsaket av leddbrusk som gradvis blir konsumert på grunn av overdreven bruk eller # 8217; alder. Når brusken har konsumert betydelig, begynner beinene sammen i # 8217; artikulasjon. Dette ødelegger leddene og kan få dem til å deformere og bøye.

Andre ulnaravvik årsaker inkluderer:

  • Psoriatisk leddgikt, en type kronisk leddgikt forårsaket også immunforsvaret som angriper leddene
  • Lupus, en annen autoimmun tilstand som kan forårsake artikulær skade forbundet med leddgikt og andre symptomer som feber og tretthet

Hvordan ulnaravviket er diagnostisert?

Etter å ha gjennomgått din medisinske historie, vil legen utføre en fysisk undersøkelse og vil evaluere dine symptomer.

De kan be deg om å flytte, strekke seg eller bøye hånden og fingrene for å observere ditt bevegelsesområde. Hvis fingrene beveger seg unormalt i ulnarretningen eller avgir en støy & # 8220; clunking & # 8221; Når du beveger deg, kan det indikere en ulnar avvik.

Legen kan også ønske å utføre røntgenstrålene for å observere hevelsen og avviket av fingrene nærmere. Legen kan også undersøke leddene og andre vev som omgir leddene.

En røntgenstråle kan også hjelpe legen din til å diagnostisere noen underliggende ulnarous diversion, som OA eller RA. Legen kan også bestille blodprøver for å teste underliggende forhold som lupus.

Tilleggsinformasjon: Ulare Nerve lammelse (dysfunksjon) »

Behandlingsalternativer for ulnaravvik

Den ulnarous avviket er kronisk og progressiv. Behandling tar sikte på å hjelpe til med å håndtere symptomer og opprettholde livskvaliteten.

Legen kan anbefale de ikke-steroide antiinflammatoriske legemidlene (fans) for å hjelpe til med å håndtere smerte eller hevelse. Disse inkluderer ibuprofen (Advil) og naproser (Aleeve).

Fysisk behandling kan også hjelpe deg med å håndtere symptomer. Avhengig av tyngdekraften til ulnaravviket, kan behandlingen variere fra enkle håndleddøvelser, hånd og fingre som du kan gjøre hjemme for å ha på seg en splint for å holde fingrene på plass.

Snakk med legen din om de beste operasjonsalternativene for deg. De kan lede deg til en fysioterapeut eller en ergoterapeut for å hjelpe deg med å lære den riktige måten å utføre disse øvelsene på.

Legen kan også anbefale hjemmebehandlinger, for eksempel varme eller kald terapi, for å lindre noen av symptomene. For eksempel, bruk varme til fingrene mens de er utvidet, kan hjelpe deg med å øke bevegelsesfriheten. L’is søknad til ledd kan bidra til å redusere smerte og hevelse.

I de mest alvorlige tilfellene kan laserbehandling bidra til å redusere smerte og ømhet. Stimuleringen av den transkutane nerven, som bruker strøm til å behandle smerte, kan også bidra til å redusere smerte forbundet med ulnaravvik.

Outlook

Ditt perspektiv avhenger av alvorlighetsgraden av din ulnaravvik eller fra det som har utviklet seg. Du kan være i stand til å lindre symptomene dine uten innvirkning på ditt daglige liv. I noen tilfeller, med tilstrekkelig fysisk terapi og behandling, kan symptomene ikke være åpenbare i det hele tatt.

Hvis en tilstand nedenfor, som L’Ar eller Lupus, forårsaker ulnarisk avvik, kan legen anbefale en langsiktig behandlingsplan for å håndtere symptomer og forbedre generell helse. Hvis ikke behandlet, kan denne underliggende tilstanden forårsake ytterligere komplikasjoner.

Sjekk ut: Hva er den beste typen verge for å behandle smerte fra OA? »

Du kan forhindre utviklingen av sykdommen?

Hvis legen din diagnostiserer deg en ulnaravviket snart nok, kan det råde deg til å bære splinter for å hindre at fingrene dine bøyer seg mer enn de allerede har.

Slatsene som kan bidra til å redusere utviklingen av sykdommen, inkluderer:

Du kan også gjøre noen endringer i livsstilen for å unngå overbelastning av leddene:

Les videre: Ringelatsene kan hjelpe leddgiktsmerter? »