Ull allergi: hva du trenger å vite

Beskrivelse

Noen mennesker har en favoritt ullgenser mens andre bare kan gå bort ved å se på det. Være følsom for klær og ullmaterialer er svært vanlig. Folk refererer cola nese, rive og fremfor alt hudirritasjon når de bruker ull.

Fra årene og # 8216; 1930 vurderte leger ull et allergen. Men siden allergi tester har blitt vanligere, har mange mennesker hatt negative resultater for ull. Denne hyppige Discovery har brakt Noen forskere foreslå at l’ull allergi var en myte og begynne å lete etter andre faktorer som kan forårsake symptomer.

Det er lett å forstå hvorfor folk føler seg allergiske mot ull. Selv om Noen forskere De anser fortsatt ull et usannsynlig allergen, Nylige data har identifisert en bestemt del av lanolina som kan være den virkelige årsaken til mange menneskers ubehag når de bruker ull. De fant også at L’ullallergi har økt de siste ti årene, noe som gjør det mer vanlig enn det er mistenkt.

Allergi eller følsomhet?

Allergi eller følsomhet?

 • Det kan være vanskelig å vite om du har en’allergi eller ull følsomhet. Mens A’allergi er en genetisk tilstand, er en følsomhet definert på en mer omtrentlig måte. Hvis du er allergisk mot noe, identifiserer kroppen din som en uønsket inntrenger og reagerer spesielt for å motatte.

Svaret på A’allergi kan utvikle seg raskt og kan utvikle seg til mer alvorlige symptomer. I mellomtiden, med en følsomhet, kan et hvilket som helst antall ting forårsake en, overflateirritasjon som lett forsvinner en gang fjernet. Irriterende.

Hva er symptomene på # 8217; ullallergi? | Symptomer

Folk som er følsomme for ull, kan bli pruriginøse når ull gni på huden.

Symptomer på’ull allergi

 • Kløe og kutane utbrudd (disse er de vanligste symptomene)
 • Irritert øyne
 • en rennende nese
 • hoste

Barn og ullallergi

Barn er gjenstand for kutan irritasjon fordi hudbarrieren er tynnere og derfor mer følsom. De kan kontrakt dermatitt fra kontakt fra kjemikalier eller fibre i deres klær og tepper.

Kontakt dermatitt vises vanligvis på huden der den rører irriterende materiale. Det kan virke rødt, tørt, sprukket eller med blærer.

Foreldrene kan unngå å bruke ull om sine barn fordi de hørte at det er et allergen. derimot, et lite studio Det har oppdaget at SuperFine Merino Wool faktisk produserer mindre irritasjon i nyfødte enn bomullsklær.

To andre studier Det har oppdaget at SuperFine Merino-ullen ikke har forårsaket reaksjoner hos barn eller i en hvilken som helst aldersgruppe.

I alle fall, med mindre allergi ikke forekommer i familien, er Superfine Wool sannsynligvis trygt for barn og kan være veldig nyttig for å holde vinteren nyfødte varme. Kontakt alltid barnelege hvis du har spesifikke tvil.

Hvordan diagnostisert L’ull allergi?

Hvis du reagerer hele tiden til ull, kan en lege bekrefte om du er allergisk eller ikke. Basert på din medisinske historie, kan du ha en økt risiko for ullallergi. Folk som lider av allergi eller astma, kan være allergisk mot flere ting.

En måte du kan teste deg selv den samme L’ullallergi er å fortsette å bære det samme plagget av ull, men legg et tykt lavere lag mellom ull og huden din. Hvis du ikke reagerer, er du sannsynligvis ikke allergisk. Du kan bare ha sensitiv hud.

Hvis du mistenker A’ullallergi, kontakt legen din. Allergikere (leger som er spesialisert på behandling av allergier), bruk en rekke verktøy for å forstå symptomer og gjøre en korrekt diagnose.

Allergisk test

 • Din allergiker vil registrere din medisinske historie, vil be om informasjon om symptomene dine og kan lede en serie allergiske tester. Noen tester involverer tilbaketrekking av en blodprøve og noen tester (kalt Patch Tests) introduserer små mengder allergener på huden for å lete etter en reaksjon.

Hvis du har en’ullallergi, kan legen din fortelle deg hvor alvorlig allergi er og hvordan du kan hindre det og behandle det.

Hva forårsaker l’ull allergi?

Lanolin

Det antas at L’ull allergi kommer fra lanolina, et fengselsbeskyttende lag som dekker hver barneseng av saues hår. Lanolina er et komplekst stoff og blir ofte tilsatt til kosmetikk og salver for sine fuktighetsgivende egenskaper.

COS’er lanolin?

 • Lanolin er spesifikk for sauene, men det er sannsynlig at alle pattedyr har sin egen versjon av en beskyttende voks på hårstrenger. L’ull allergi er spesielt koblet til sauene lanolin.

Lanolinallergi er sjeldent. En gjennomgang av 2001 på over 24 000 mennesker med høy risiko for allergier viste det bare L’1.7% av dem reagerte faktisk på lanolinet.

Det er mulig at folk som reagerer på ull, faktisk reagerer på noe som brukes i klærprosessen. Den samme revisjonen har imidlertid oppdaget svært lave nivåer av irriterende stoffer i kjemikalier og fargestoffer i ullprodukter. Så det er mulig at ull forårsaker en hudreaksjon fordi den er naturligvis en tykk fiber.

En retrospektiv gjennomgang Han undersøkte folket som hadde blitt sendt for en allergisk behandling og fant at svært få av dem reagerte på ull. Siden det er en gruppe mennesker som allerede lider av allergier, har allmennheten sannsynligvis enda mindre sjanse til å være allergisk mot ull.

Cos’andre kan forårsake symptomene dine? | Andre forklaringer

Ull kan være mer eller mindre irriterende avhengig av hvor grov er og størrelsen på fibrene. De største og mest grove fibrene vil være mer grove på huden og mer irriterende. Fordi ull kan komme fra en rekke dyr, kan du legge merke til at du reagerer mer på grovheten av et ullplagg, avhengig av dyre som det kommer fra.

Hvis du bruker et nytt vaskemiddel, er det mulig at huden din reagerer på det produktet og ikke ullen du har på deg.

Tydeligvis er ullen veldig varmt. Så hvis du svinger mens du har på seg ull, kan du utvikle en «8217; irritasjon der jeg skrubbe.

Komplikasjoner fra ullallergi

Alle allergier har potensielt alvorlige komplikasjoner. De inkluderer:

 • Anafylaksi (mest sannsynlig forårsaket av mat, narkotika og allergier mot insektbitt):
  • Restrainting av luftveiene
  • åndedrettsproblemer
  • Senking av blodtrykk
 • astma
 • bihulebetennelse
 • Infeksjoner i’øre og lunger

Når du skal se legen din

Hver gang du tror du har en allergisk reaksjon, er det viktig å konsultere en lege for å få tilpasset diagnose og hjelp. Allergier kan utvikle og forandre i løpet av livet og kan bli mer alvorlig over tid.

Rådfør deg alltid med lege hvis du utvikler A’utslett på ansiktet eller kjønnsorganene.

Hva er behandlingen for L’ullallergi?

Hvis du er allergisk mot ull, bør du unngå å bruke den eller bruke den. Eller du kan prøve å bruke et tykt lavere lag for å hindre at huden din trykker på ull. Det kan også være nødvendig å unngå produkter som fuktighetsgivende og kosmetiske kremer som inneholder lanolin.

Hvis du utvikler en allergisk reaksjon, kan du ta antihistaminmedikamenter, som Benadryl, for å hjelpe kroppen din til å gjenopprette.

Som med enhver allergisk reaksjon, hvis du har problemer med å puste, kontakt lege umiddelbart. Aldri administrere narkotika eller barn uten å ha først konsultert legen din.

Nyfødte og ull

 • Hold huden ren og hydrert med en delikat og parfyme lotion.
 • La huden bli utsatt for luften; luft så mye som mulig.
 • Unngå varme bad eller dusjer, som kan irritere huden ytterligere.
 • Prøv å slutte å skrape, noe som kan forverre hudutslettet.

Takeaway mat | Ta bort

Ull er en nyttig naturlig fiber for varmt klær og mange andre plagg. Noen mennesker kunne reagere på grunn av sine grove fibre, mens noen faktisk kunne være allergiske.

L’ullallergi er sjelden, men nøl aldri med å konsultere en lege hvis du tror du har en slags allergi.