Ulide Styloid Fraktur: Symptomer, årsaker, behandling, helbredende tid

COS’Det er en brudd på Ulnar Styloid?

Du har to hovedben i # 8217; underarmen, ulna og radioanrop. L’Ulna løper langs håndleddets eksteriør, mens strålen løper langs håndleddet inni. C’er en beinprojeksjon ALLE’ULNAs slutt, nær hånden din, kalt Ulnar Styloid-prosessen.

Passer inn i brusken til Dell’håndleddet artikulasjon og spiller en viktig rolle i styrken og fleksibiliteten til håndleddet og # 8217; underarm. Noen form for pause i denne, området kalles frakturen av ulnar styloid.

Bruk dette interaktive 3-D-diagrammet for å utforske Ulnar Stiloideo-prosessen.

Hva er symptomene?

Som med noen form for brudd, er det viktigste symptomet på en brudd på Ulnar Styloid umiddelbar smerte. Denne typen brudd oppstår vanligvis sammen med en brudd på radiusen. Hvis dette skjer, er det mer sannsynlig at du føler deg smerte, i nærheten av håndleddet i forhold til den nær Ulnar Stiloideo-prosessen.

Ytterligere symptomer inkluderer:

  • ømhet
  • opphovning
  • ekkymose

I de mest alvorlige tilfellene kan du også merke at håndleddet og hånden henger med A’vinklæring forskjellig fra det vanlige.

Hva årsaken?

De fleste brudd på hånden og håndleddet (L & # 8217, i utgangspunktet er i utgangspunktet en brudd på ulnar styloid) forårsaket av forsøket på å avbryte et fall med den strukte armen.

Andre vanlige årsaker inkluderer:

  • Automotive ulykker
  • Harde faller
  • Sportsulykker, spesielt de som involverer fangst av ballonger

Har også osteoporose også øker risikoen for brudd. Denne tilstanden gjør beinene svake og skjøre, så du må ta ytterligere forholdsregler for å unngå ødelagte bein.

Hvordan det blir behandlet?

Behandlingen av knuste bein innebærer forsøket på å bringe beinene tilbake i sin opprinnelige posisjon. Dette kan gjøres med eller uten kirurgi.

Ikke-kirurgisk behandling

De milde bruddene i Ulnar Styloid krever ofte bare en grunnleggende kritt. I noen tilfeller må legen kanskje justere beinene før du legger til en kast. Denne prosessen kalles reduksjon og noen ganger kan utføres uten gravering (lukket reduksjon).

Kirurgisk behandling

For mer alvorlige brudd, inkludert de som involverer andre nærliggende bein, vil du sannsynligvis trenge kirurgi. Dette innebærer en åpen reduksjon: Legen vil utføre en § 8217; gravering i nærheten av pause og bruke åpningen for å gjenopprette de berørte beinene. Alvorlige brudd kan kreve l’bruk av metallskruer eller pins for å holde beinene på plass mens de helbreder.

Etter en åpen reduksjon, trenger du et slitesterkt støpt, vanligvis laget av kritt eller glassfiber.

Hvor mye det tar å helbrede?

Den helbredende tiden forbundet med en brudd på ulnar stiloid avhenger av alvorlighetsgraden av brudd og fra # 8217; mulig brudd på andre bein. Vanligvis vil du ha hevelse til ytre håndleddet i noen dager. Det kan være nødvendig å ha på seg en splint for å hindre håndleddet fra å bevege seg for mye i denne perioden.

Hvis du trenger en kritt, forblir det i noen uker mens hevelsen fortsetter å redusere og # 8217; Bone helbreder. En ny kast kan være nødvendig hvis du begynner å løsne etter at hevelsen har blitt redusert.

For mer alvorlige frakturer som krever kirurgi, vil du komme inn direkte inn i en kritt etter prosedyren. Legen din vil trolig gjennomgå vanlige røntgenstråler hvert par uker for å få en’hvordan ting er helbredende. Avhengig av’brudd enhet, det kan være nødvendig å holde krittet i noen uker eller et par måneder.

Når krittet er ferdig, vil det ta omtrent en eller to måneder før du kan gå tilbake til lav effekt fysisk aktivitet, som svømming. Du kan begynne å returnere til forrige aktivitetsnivå innen tre eller seks måneder, avhengig av «8217 ulykke.

Husk at fullstendig utvinning kan ta et år eller mer, spesielt for mer alvorlige pulskader. Du kan også føle en vedvarende stivhet på opptil to år.

Legen din kan gi deg en mer spesifikk timing basert på din skade og generell helse.

Bunnlinjen

Alene, Ulnar Styloid Frakturer forårsaker ikke mange problemer. Imidlertid er de sjelden forekommende alene, vanligvis tilhørende en brudd på radiusen. Avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen, kan det være nødvendig fra noen få uker til seks måneder før de kan gå tilbake til tidligere aktivitetsnivåer og trening.