Ulcerøs kolitt: stress og re-oppkjøp

Beskrivelse

Hvis du lider av ulcerøs kolitt, kan du merke en rehabilitering av symptomer når en stressende hendelse oppstår. Dette er ikke i hodet ditt. Stress er en av faktorene som bidrar til en kollitt forverring, sammen med tobakk røykvaner, kosthold og alle «8217;.

Ulcerativ kolitt er en autoimmun sykdom som slår tykktykkekrassusen (også kjent som et kolon). Denne sykdommen oppstår når kroppens immunsystem angriper sunne kolonceller. Dette hyperaktive immunsystemet forårsaker kolonbetennelse, som fører til ulcerøs kolitt. Stress forårsaker et lignende svar.

Du kan klare symptomene på ulcerøs kolitt og lindre rehabilitering med behandling. Imidlertid kan din evne til å håndtere symptomene på ulcerøs kolitt, avhenge av hvor godt håndtere stress.

Stress kan forårsake ulcerøs kolitt?

Kroppen din omhandler stressende hendelser ved å lansere en kamp eller rømningsrespons. Dette er en naturlig reaksjon på stress som forbereder kroppen din til å unnslippe fra en høyrisiko situasjon eller møte en oppfattet trussel.

Under dette svaret skjer noen ting:

  • kroppen din frigjør et stresshormon som heter Cortisol
  • Blodtrykk og hjertefrekvensøkning
  • Kroppen din øker sin adrenalinproduksjon, som gir deg energi

Dette svaret stimulerer også immunforsvaret ditt. Dette er vanligvis ikke en negativ reaksjon, men det kan være et problem hvis du har ulcerøs kolitt. Et stimulert immunsystem fører til en økning i kroppen; betennelse i hele kroppen, inkludert tykktarmen. Denne økningen er vanligvis midlertidig, men kan fortsatt utløse en ulcerøs kolitt for eksacerbasjon.

I en studie av 2013, Forskere har søkt tilbakefall i 60 personer med intestinal inflammatorisk sykdom (Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt) i remisjon. Av de 42 deltakerne som hadde et tilbakefall, hadde 45 prosent opplevd stress dagen før deres eksacerbasjon.

Selv om stress kan være ansvarlig for å utløse en rehabilitering av symptomer, er det for tiden ikke trodd at stress forårsaker ulcerøs kolitt. I stedet synes forskere at stress for å forverre det. Den eksakte årsaken til ulcerativ kolitt er ukjent, men noen mennesker har større risiko for å utvikle denne tilstanden. Dette inkluderer personer under 30 år eller personer som er middelaldrende og folk med en familiehistorie av ulcerøs kolitt.

Se på stresseffekter på kroppen »

Takling stress og ulcerøs kolitt

For å redusere re-oppkjøp av ulcerøs kolitt, er det ikke alltid nok å ta medisiner og holde seg til legenes behandlingsplan. Det kan også være nyttig å finne måter å senke stressnivået på. Her er noen strategier for å hjelpe deg med å håndtere stress:

  • Medita: Prøv en av de beste meditasjonsappene fra året hvis du ikke vet hvor du skal starte fra.
  • Gjør yoga: alt du trenger er litt & # 8216; plass til å strekke seg. Her er en startsekvens.
  • Prøv biofeedbacken: Du kan spørre legen din om biofeedback. Denne ikke-farmakologiske terapien kan lære deg hvordan du styrer kroppsfunksjonene dine. Som et resultat, lær hvordan å senke hjertefrekvensen og frigjøre muskelspenning når du er under stress.
  • Ta vare på deg selv: Selvomsorg er en viktig faktor for å redusere stress. Pass på at du sover minst syv til åtte timer om natten. Lære å si nei kan også redusere stress. Når du aksepterer for mange ansvar, kan du føle deg overveldet og stresset.
  • Øvelse: L’Øvelse driver hjernen din for å frigjøre neurotransmittere påvirker humøret ditt og bidra til å lindre depresjon og # 8217; angst. L’trening har også en anti-inflammatorisk effekt. Prøv å gjøre 30 minutters fysisk aktivitet minst xnumx-xnumx ganger i uken.
  • Les på: 10 enkle måter å lindre stress på «