Ulcerøs kolitt: Skilt Du bør få en annen mening

Administrer ulcerøs kolitt (Cu) kan være frustrerende noen ganger. Det kan virke som om alle har en og en annen mening om hva som utløser en forverring eller medisiner du bør ta.

Din gastroenterolog (GI) kan hjelpe deg med å bla gjennom riktig styringsplan, men hva skjer hvis du og legen din ikke er på samme side?

Hvis det er en uoverensstemmelse mellom hva du føler og hva legen din tror du prøver, kan dette ikke bare forårsake forstyrrelser i behandlingen, men også bryte ned tillit mellom deg og legen din.

Følgende signaler kan fortelle deg at det er på tide for en annen mening for din UC.

Medisiner fungerer ikke som de burde

Kjenn kroppen din bedre enn noen andre. Hvis du har trofast fulgt den farmakologiske remisjonsbehandlingsplanen at legen din har forberedt deg for deg, og dine UC-symptomer forverres, skjedde noe.

Hvis legen din heser for å lytte til dine bekymringer, er det greit du leter etter en annen mening. Prøv å ikke bekymre deg for å skade noen følelser. L’Det eneste målet med legen din bør være å hjelpe deg med å velge en behandlingsplan som styrer deg mot langsiktig remisjon.

Det er også deres jobboppdatering oppdatert på’behandlinger og narkotikautvikling. Før du avbryter noe stoff, snakk med legen din, slik at du kan utvikle en sikker og effektiv strategi som ikke setter deg i fare for eksacerbasjoner.

Dine medisiner fungerer, men legen din vil at du skal føle deg noe / # 8217; andre

L’UC er en relativt mystisk tilstand og medisinske fagfolk er ikke sikker på hvordan man skal utvikle eller hvorfor. Legemidlene for UC blir stadig testet og frigjort gjennom kliniske studier, og GI kan forsøke å oppmuntre deg til å prøve en mer aggressiv dose eller et nyere stoff.

Deres grunner til at du skal gjøre en endring, kan inkludere:

  • koste
  • Mindre bivirkninger
  • Nyeste søk
  • Målrettede resultater
  • Lengre remisjonspotensial
  • Mindre risiko for andre lidelser

Husk at du er helt autorisert til ikke å være D’enighet med legen din. Hvis du føler deg rolig med dine nåværende narkotika, og du administrerer din CU, trenger du ikke å endre medisiner.

Spør legen din fordi du vil endre medisinen din og uttrykke dine bekymringer. Hvis du fortsatt foreslår en endring av medisinering uten å gi grunner som svarer på dine behov, kan du vurdere ideen om å se en annen lege.

Legen din virker for opptatt for sjekker

Oppfølging er en svært viktig virkelighet for folk med cu. Din GI må være i stand til å overvåke hvordan kroppen din reagerer på stoffene du tar og hvordan symptomene på CU utvikler seg.

Rutinemessige kontroller kan også hjelpe leger som forutsier en forverring før det fortsatt skjer. Hvis du har problemer med å ta avtaler med legen din for rutinemessige kontroller, kan det være på tide å se etter noen igjen.

Legen din nekter dine ideer

Hvis du noen gang har gått for å se GI med spørsmål eller tvil om din behandling for CU og synes irritert eller uinteressert, er det en god ide å ha en ny lege. L’UC krever at du er konstant på toppen av helsen din, og du trenger en lagkamerat som er villig til å jobbe med deg, ikke mot deg.

Kanskje du har hørt om et nytt behandlingsalternativ du vil utforske eller er bekymret for at legen din faller inn i # 8217; alternativet for kirurgi. Eller kanskje du vil diskutere kombinerte terapier og naturlige alternativer. Alle disse samtalene rettferdiggjør søket etter en lege som vil støtte deg i din beslutningsprosess, i stedet for noen som er forakt.

L & # 8217;

Noen ganger # 8217; ideen å få en annen mening for din cu kan virke stressende og skremmende. Du vil ikke fornærme noen, og du vil absolutt ikke møte bryet med å finne en ny lege.

Leter etter en annen mening er viktig og bør oppmuntres av leger. Husk, du er din nei. 1 advokat, og hver god lege vil ha det som er best for deg og din helse.