Ulcerøs kolitt og røyk: hjelper virkelig?

Beskrivelse

Sigarettrøyk, til tross for sin konsoliderte negative innvirkning på generell helse, kan faktisk ha en positiv effekt på en type intestinal inflammatorisk sykdom kjent som ulcerøs kolitt (UC).

Forskere tror at de positive effektene av røyking på UC kan kobles til nikotin, et kjemikalie som skaper sterk avhengighet. Nikotin virker noen ganger lindre # 8217; betennelse forbundet med UC.

Men forskning på’nikotin innvirkning på’uc er ikke avgjørende. Eventuelle fordeler må fortsatt være definitivt etablert. Det er usannsynlig at røyking anbefales som behandling for de fleste på grunn av sine mange bivirkninger. Og det ser ut til å være der en Lignende forening mellom nikotin og forbedring av symptomer for mennesker med Crohns sykdom, en annen form for intestinal inflammatorisk sykdom.

Ytterligere informasjon: Crohns sykdom vs ulcerøs kolitt vs inflammatorisk intestinal sykdom »

Hva sier forskningen?

En nylig analyser Han undersøkte den eksisterende forskningen og fant at nåværende røykere er mindre sannsynlig å bli diagnostisert med UC sammenlignet med folk som aldri røykt. De tyngste røykerne har også mindre sannsynlig sammenlignet med lettere røykere for å utvikle UC. Og tidligere røykere utvikler den senere tilstanden enn folk som aldri har røkt. Videre har de nåværende røykere med Cu en tendens til å ha en minste form for tilstanden enn tidligere røykere og folk som aldri røykt.

Forskere tror at dette kan skyldes kapasiteten til nikotin for å stoppe frigjøringen av celler som produserer betennelse i fordøyelseskanalen. Denne antiinflammatoriske virkningen kan i sin tur forhindre immunsystemet feilaktig å stikke de gode cellene i # 8217;.

Nikotin har ikke vist seg å ha den samme positive effekten for folk med Crohns sykdom. Folk som røyker sigaretter er mer sannsynlig å utvikle Crohns sykdom enn de som ikke gjør det. Røyking kan også utløse tilbakefall, spesielt etter operasjonen;. Det kan også redusere effektiviteten av de nødvendige medisinske behandlinger.

Årsaken er ikke kjent for hvilken røyking ser ut til å ha en positiv innvirkning på en form for intestinal inflammatorisk sykdom, men har en negativ innvirkning på en & # 8217;.

Tilleggsinformasjon: Avslutt å røyke med Crohn »

Og svapo eller andre former for tobakk?

Ethvert produkt som gir nikotin, kan potensielt ha en positiv effekt på # 8217; UC. Nikotin finnes i mange produkter, inkludert:

 • Vape
 • tygge tobakk
 • snus
 • tobakk
 • oral tobakk
 • spytte tobakk
 • Produkter for nikotin erstatningsterapi, for eksempel nikotin gummi og patch

Røyking skal være en behandling for ulcerøs kolitt?

Røyking anbefales ikke som en behandling for UC. Tjæren, ikke nikotin, er kjemikaliet av sigaretter mest forbundet med kreft. Dette betyr ikke at nikotin er bra. Ethvert produkt som inkluderer dette svært overbevisende stoffet, kan ha en negativ innvirkning på helsen din.

Det er 600 ingredienser i tillegg til tjære og nikotin i den gjennomsnittlige sigaretten. Når kombinert, produserer disse ingrediensene over 7000 kjemikalier. Mange er giftige. Andre er kjent for å forårsake kreft. Røykere med cu i slutten mer erfarne sykehusopptak og mindre positive helse resultater enn de som ikke røyker.

Tilleggsinformasjon: 27 Effekter av røyking på kroppen »

Og jeg er ikke bare sigaretter. Røykfri tobakk inneholder minst 30 kjemikalier relatert til kreft. Tumorene som er forbundet med røykfri tobakk, inkluderer:

 • Bukspyttkjertelkreft
 • kinnkreft
 • Tungen kreft
 • Munnkreft
 • Gjeng kreft
 • Kreft Dell’esophagus

For å lære mer: Oral Tumors »

I tillegg til avhengighet har nikotingummi blitt koblet til bivirkninger, inkludert:

 • Magesår
 • hårtap
 • mareritt

SVAPO og lappen kan være de to sikreste produktene fordi begge kan kontrolleres for dosering. Men siden nikotin skaper avhengighet, anbefales det ikke til LEG-sank bruk. Før du prøver nikotin som behandling for UC, diskuter dette og andre alternativer først med legen din.