Ulcerøs kolitt og paleo diett

Ulcerøs kolitt og kosthold

Den ulcerative kolitt (UC) er en intestinal inflammatorisk sykdom som forårsaker kramper og kronisk diaré. Det kan ofte styres med narkotika, men det er også viktig å være oppmerksom på kostholdet. Triggerende faktorer som visse matvarer og drikkevarer og stress kan forverre symptomene. Trigger varierer fra person til person, og det er ingen bevis på at spesifikke matvarer forårsaker ulcerøs kolitt. Imidlertid kan diettene som begrenser visse matvarer lindre symptomene. En av disse er den populære Paleo dietten.

Hva er paleo dietten?

Paleo dietten følger premisset at kroppene våre er genetisk programmert til å spise på samme måte som våre forfedre pre-tretthet, jegere-samlere. Dette betyr å spise mat som kjøtt, egg, frukt, grønnsaker og valnøtter. Paleo dietten begrenser mengden av hele korn, meieriprodukter, raffinert sukker og stivelse grønnsaker du spiser. Oppmuntrer til å øke mengden & # 8220; sunt fett & # 8221; I kostholdet, inkludert omega-3 fettsyrer.

Etter Paleo-dietten betyr det å unngå følgende matvarer:

  • Full korn og frokostblandinger
  • Meieriprodukter
  • belgfrukter
  • bearbeidet mat
  • raffinert sukker
  • poteter
  • Raffinerte vegetabilske oljer
  • salt

Disse begrensede matvarer kan inkludere kjente vanlige UC-rehaustiseringsutløsere.

Hva er årsakene til å følge Paleo dietten?

Her er noen grunner til at du følger Paleo-dietten, kan hjelpe deg med å administrere L & # 8217;

Integrert frokostblandinger

Integrale kornblandinger er vanlig utløsing av UC-rehancies. Forårsake gass og øke mengden avføring som produseres. Integrale kornblandinger kan også forringe symptomene på proktitt, som er en vanlig tilstand for de som lider av UC. L’eliminering av disse matvarene kan lindre symptomene.

meieri

Unngå meieriprodukter kan hjelpe deg med å håndtere symptomer. Disse symptomene inkluderer diaré, magekramper og gass. L’Meieriintoleranse er vanlig blant de med CU.

Antioksidanter

Du kan dra nytte av større antioksidanter i kostholdet ditt ved å spise mer fisk og sunne fettstoffer. Omega-3 og andre antioksidanter favoriserer helbredelse. De kan ha en beskyttende effekt på vev, noe som reduserer betennelse og symptomer. Antioksidanter kan også hjelpe deg med å få lengre remisjonsperioder.

Næringsstoffer

Paleo dietten lar deg få flere B-vitaminer og andre næringsstoffer som du mister å holde integrert frokostblandinger i kostholdet ditt. Folk med cu lider ofte av ernæringsmessige mangler på grunn av rektal blødning, kronisk og dårlig appetitt diaré. Mange av B-vitaminene og andre næringsstoffer i hele korn absorberes ikke godt av kroppen.

Belgfrukter

Paleo dietten inkluderer ikke bønner og andre belgfrukter. Disse matvarene kan forverre tarmene dine og øke avføring og gassproduksjon.

Jern

Kjøtt, fisk og fjærfe inneholder jern EME, som er absorbert lettere fra # 8217; organismen med hensyn til jern, ingen emem som ligger i plantene. Personer med CU har stor risiko for jernmangelanemi fra kronisk diaré og blodig avføring.

Hva er risikoen?

Paleo dietten kan tilby forskjellige fordeler for de som prøver å håndtere sine symptomer, men det er noen potensielle ulemper. Dette inkluderer L’økt risiko for næringsstoffer og mineralmangel. Når du fjerner hele matgruppene fra kostholdet ditt, løper risikoen for ikke å anta en tilstrekkelig mengde av noen essensielle næringsstoffer.

Mange mennesker med CU har lave nivåer av folsyre, næringsrik i hele korn og belgfrukter. Noen stoffer kan også redusere folsyre nivåer. Det ble oppdaget at folsyren reduserer risikoen for kolonkreft. Risikoen for tykktarmskreft er større i de med CU. Paleo dietten kan også være rikere i fibre, som ikke anbefales for de som viser symptomer under en eksacerbasjon. Mengden fra moderat til høyt fett i paleo dietten kan også forverre symptomene i noen mennesker.

C’Det er alltid en risiko når det er drastisk endrer dietten. Snakk med legen din og diettist før du foretar et nytt diettprogram.