Ulcerøs kolitt og overvinne frykten for å bruke biologiske stoffer

Den ulcerative kolitt (Cu) kan ha en betydelig innvirkning på livet ditt. Denne intestinale inflammatoriske sykdommen forårsaker kronisk betennelse og sår i # 8217; stor tarm.

Du har kanskje gjennomført et aktivt liv før du utvikler UC. Siden du mottok en diagnose av CU, kan du imidlertid ha en «100217; begrenset aktivitet utenfor hjemmet fordi du er redd for å ha en rehabilitering på et offentlig sted.

Selv om denne sykdommen er uforutsigbar, kan forskjellige behandlinger bidra til å håndtere symptomer og kan indusere remisjon. Å huske er en periode som er preget av fraværet av symptomer eller rehabilitering. Oppstår når terapien vellykket kontrollerer betennelsen.

Etter å ha diagnostisert UC, kan legen foreskrive et antiinflammatorisk legemiddel som et første utgangspunkt. Dette stoffet behandler symptomene på den reduserende betennelsen i # 8217; tarmene.

Hvis dette stoffet ikke virker, er neste behandling ofte et immunosuppressor medikament. L’UC kan utvikles fra en unormal respons av immunsystemet til normale bakterier i # 8217; tarmene. Disse stoffene behandler tilstanden ved å undertrykke immunforsvaret ditt.

Legen din kan foreskrive en immunosuppressor sammen med et antiinflammatorisk stoff.

Antiinflammatoriske stoffer og immunosuppressive midler fører ikke alltid til remisjonen eller tilstrekkelig lindre symptomene på CU. Noen mennesker krever en annen biologisk samtalebehandling.

Men selv om legen din anbefaler organiske stoffer, kan du være motvillig til å starte disse stoffene. Lære mer om denne behandlingen kan lindre noen av dine bekymringer.

Hva er de biologiske?

Hovedmålene med behandlingen av CU kommer til remisjonen og forblir i remisjon. Organiske stoffer anbefales generelt for moderat til alvorlig CE.

Hvis du har hatt liten suksess med andre terapier for denne sykdommen, kan biologene hjelpe deg. De er forskjellige fra andre typer stoffer for UC. Denne terapien angriper skriftbetennelsen ved å målrette proteiner som er ansvarlige for årsaken til # 8217; betennelse i # 8217; tarmene.

For tiden er forskjellige biologiske stoffer tilgjengelig for behandling av CU. Noen av disse kan administreres uavhengig av injeksjon. Andre krever et besøk til legenes studie for programmerte infusjoner. Bare en kan tas i munnen.

Behandlingsalternativer inkluderer:

 • Adalimumab (Humira), Adalimumab-Act (Amjevita), Adalimumab-ADBM (Cyltezo) og Golimmab (Simponi)
 • Infliximab (Remicade), infliximab-dyyb (inflektra), infliximab-abda (renflexis) og infliximab-qbtx (ixifi)
 • Vedolizumab (Entyvio)

Som andre typer terapier for UC, kan det hende du trenger noen uker for å se en forbedring av forholdene dine. Vær tålmodig.

Noen mennesker merker ikke en forbedring opp til minst åtte uker etter starten av organiske stoffer, mens andre kan merke en umiddelbar forbedring.

Hva er fordelene med biologiske?

På grunn av kronisk diaré, hyppige avføring og magesmerter, kan UC forstyrre kvaliteten på livet ditt.

Noen individer med liten CU reagerer godt på behandling og sykdommen går til remisjon med et antiinflammatorisk legemiddel og livsstil rettsmidler. Hvis du bor sammen med moderat til alvorlig CU, kan du imidlertid få remisjonen bare med en biologisk.

Remisjon lindrer ikke bare vanlige UC-symptomer, men kan også redusere risikoen for noen komplikasjoner av sykdommen. For eksempel øker hyppige diaréangrep og blodfeil sannsynligheten for dehydrering og anemi fra jernmangel.

De som burde vurdere organiske?

Den biologiske kan være den ideelle for de som ikke svarer på tradisjonelle stoffer for UC. Men denne terapien anbefales ikke til alle. Snakk med legen din for å se om du er en god kandidat for denne spesielle behandlingen.

Den biologiske ligner på andre immunosuppressive stoffer fordi de også reduserer immunsystemets kampkapasitet og øker risikoen for infeksjon. Som et resultat, er organiske stoffer generelt ikke anbefalt for folk som har visse sykdommer eller svekket immunforsvar.

Disse forholdene inkluderer:

 • Hiv og aids
 • Noen typer kreft
 • multippel sklerose
 • hjertefeil

Legen kan også motvirke organiske stoffer hvis du har en organtransplantasjon.

Videre øker organisk risikoen for å reaktivere A’inaktiv tuberkuloseinfeksjon. Følgelig, før du starter terapi, trenger du tester for tuberkulose og muligens behandlinger.

Hva er risikoen for organisk?

Forstå risikoen forbundet med organiske stoffer og vet hvordan å redusere risikoen for komplikasjoner kan roe din frykt for behandling.

Små bivirkninger av behandlingen kan inkludere en’utslett. Noen mennesker har også rødhet, hevelse og kløe til injeksjonsstedet.

Siden organiske stoffer kan senke immunsystemet, C’Det er en større sjanse til å utvikle en infeksjon på øverste luftveisinfeksjon, en infeksjon av hudinfeksjoner og andre typer infeksjoner.

Tegn på infeksjon inkluderer:

 • feber
 • utmattelse
 • hoste
 • Influensasymptomer

Søk etter medisinsk behandling hvis du har tegn på infeksjon under terapi.

Du bør ta skritt for å redusere sjansene for å utvikle en’så det er viktig å vaske hendene regelmessig. Selv vaksinasjoner er viktige.

Spør legen din om en årlig influensavaksine og lungebetennelse vaksine. Hvis du har en varicella-historie, snakk med legen din for å få en vaksine mot # 8217; herpes zoster. Snakker også med din HPV-vaksine lege, hvis du ikke har blitt vaksinert.

Organiske stoffer kan også øke risikoen for hudkreft.

Beskytt deg selv når du er ALLE’Påfør Solar Cream som angitt og dukker opp hver annen time. Bruk langermet skjorter, bukser og hatter for å beskytte huden fra OTT’overdreven soleksponering. Du må også unngå tanning senger.

L & # 8217;

Organicianser er effektive når andre terapier for UC ikke virker. Denne terapien kan fremme remisjon og forbedre kvaliteten på livet ditt, men du må fortsette behandlingen.

Ifølge en nylig forskning, fortsett organiske stoffer når symptomene har forsvunnet, kan holde sykdommen i remisjon.

L’UC er ikke en dødelig sykdom, men komplikasjonene kan være farlig for livet, som for eksempel infeksjoner, kolonskader og forverring av inflammasjon. Så det er viktig å gjøre alt for å holde sykdommen under kontroll.

Snakk med legen din om en behandlingsplan som fungerer for deg for å få best mulig resultat.