Ulcerøs kolitt og koloskopi: Screening, frekvens og mor

Ulcerativ kolitt (UC) forårsaker betennelse og sår i foringen av # 8217; lavere tarm (kolon). En koloskopi er en test som undersøker det indre av tykktarmen. Legene bruker denne testen for å diagnostisere UC og bestemme alvorlighetsgraden.

Kolonoskopi er også en screeningstest for kolon-rektumkreft, en kolon og endetarmkreft. Å få regelmessig screening er viktig for folk som har UC. Folk med denne sykdommen er en Høyere risiko av kolorektal kreft.

Cos’er koloskopi?

ColonoScopy er en metode som leger bruker til å diagnostisere UC L & # 8217. Et koloskop er et langt og tynt, fleksibelt rør med et kamera alt & # 8217;. Legen bruker den til å se innsiden av tykktarmen og endetarmen.

Du vil forberede deg på denne testen med noen dager på forhånd ved å drikke en avføringsmiddel. Rengjøring av tykktarmen inne. En ren kolon er lettere å undersøke for legen din.

Før testen vil du motta en beroligende for å slappe av. Du vil også motta stoffer for å forhindre ubehag.

Under testen vil du spre den på en side av et bord. Legen vil sette inn endoskopet gjennom # 8217; anus.

Slik at legen vil se etter betennelse og sår alle i tarmsiden din. Eventuelle lokkene, kalt polypper, vil bli fjernet.

Legen kan også fjerne et lite stykke stoff og sende det til et testlaboratorium. Dette kalles biopsi. Kan bidra til å verifisere tilstedeværelsen av kreft eller bekrefte diagnosen.

Diagnose av ulcerøs kolitt

En koloskopi på jakt etter skade på UC som hevelse, rødhet og sår i # 8217; tarmene. Kan vise hvor alvorlig sykdom er og hvor mye du treffer tykktarmen din. Kjennskap til L’Enhet av tilstanden din vil hjelpe legen din til å finne riktig behandling.

L’UC er delt inn i forskjellige forhold basert på hvor den er i tykktarmen.

  • Utsenkningen er bare i endetarmen. Det er den mindre alvorlige formen for UC.
  • Proctosigmoiditten ligger i endetarmen og i Sigmoid Colon, den nedre delen av tykktarmen nærmest endetarmen.
  • Den venstre side kolitt treffer området fra endetarmen til den milt flexion, kurven til tykktarmen i nærheten av milten.
  • Pansolatet treffer hele tykktarmen.

Behandlingsovervåking

Behandlinger for UC L & # 8217 redusere betennelse og skade muligheten for helbredelse. Legen kan utføre periodiske koloskopier for å se om betennelsen har redusert og belegget av # 8217; tarmen er helbredet. Dette er tegn på at behandlingen fungerer.

Screening for kolon-rektum kreft

Etter konvertering med UC i mange år, kan betennelsen starte forvandle celler til kreftkolonbelegget. Personer med CU har større risiko for kolon-rektum kreft sammenlignet med folk uten sykdommen.

Din risiko for kreft begynner å øke fra åtte til 10 år etter at du har blitt diagnostisert eller begynt å vise symptomer på UC. Jo mer alvorlige er din sykdom, og jo mer kolon er betent, jo større blir risikoen for kreft.

Samlet sett er risikoen din fortsatt lav. De fleste med Cu vil aldri ha kolonkreft. Det er imidlertid viktig å være forsiktig med kreft når du bor sammen med denne sykdommen.

Eksperter anbefaler at du begynner å motta eksamener for koloskopi kreft etter åtte år med cu. Hvis testen er negativ, gjenta koloskopi hver eller to år. Under koloskopien skal legen utføre biopsier.

Få denne testen med frekvensen som anbefales av legen, kan identifisere forgjengelig tydelig kolon-rektumkreft. Først kan du finne kreft, desto mer sannsynlig er behandlingen vellykket.