Ulcerøs kolitt og graviditet: En guide

Beskrivelse

Kvinner med intestinale inflammatoriske sykdommer som ulcerøs kolitt (CU) kan ha sunne graviditeter. Men du må huske på noen viktige ting, slik at du og barnet ditt blir godt matet under graviditeten. Det er viktig å jobbe med legen din og en dietiker for all graviditet. De vil kunne hjelpe deg med å finne den beste og sikreste måten å administrere symptomene på og flammer på. Her er mer informasjon om Cu og Graviditet.

Hvordan vil graviditet påvirke ulcerøs kolitt?

I en ideell verden ville du være gravid i en periode med inaktivitet eller remisjon av sykdommen. Kroppen din vil også være fri for flare i de ni månedene når du er gravid. Dessverre er det ikke alltid at det fungerer.

De fleste kvinner med Cu fullfører sine barn uten komplikasjoner. Men kvinner med sykdommen er mer sannsynlig enn kvinner i samme alder uten at sykdommen skal lide en spontan abort, en for tidlig fødsel og arbeidskraft og fødselskomplikasjoner.

Det er mer sannsynlig at CUs rehabilitasjoner oppstår i løpet av første kvartal eller umiddelbart etter fødselen. Av denne grunn kan din obstetriske klassifisere din som en høyrisiko graviditet.

Kosthold under graviditet med CU

L’En persons tarm av en person med CU kan ikke være i stand til å absorbere næringsstoffer, vitaminer og mineraler med samme lette at han ville hvis UC ikke var til stede. Derfor er en korrekt ernæring ekstremt viktig hvis du er gravid og du har UC.

Du vil motta prenatale vitaminer som inkluderer næringsstoffer som folsyre. Dette er spesielt viktig for kvinner med CU, fordi noen behandlinger per cu senker nivåene av folsyre.

Spør din gastroenterolog eller obstetrik for å gjøre en avtale med en dieter. Under dette viktige øyeblikket i livet ditt, vil du kanskje ha opplevd hjelp til å lage en diett som fungerer for din tilstand. Legen din kan hjelpe deg med å sikre at du har et riktig og balansert matprogram, og du kan føle deg komfortabel med å vite at du gir kroppen din & # 8211; Og til ditt fremtidige barn & # 8211; All nødvendig ernæring.

Sikker behandling for UC under graviditet

Det er ikke nødvendig å forstyrre alle behandlingene hvis du finner ut at du er gravid. I mange tilfeller er medisiner helt trygge både for deg og for barnet ditt. L’Behandlingsavbrudd kan faktisk forverre sin tilstand.

Sekund Crohn og Colitt Foundation of America, Hvis en kvinne avbryter hennes behandlingsregime og så kan hennes Divampa Cu ikke lett sjekke hennes tilstand. Dette kan føre til ytterligere helseproblemer, inkludert noen som kan skade barnet.

Hvis en forverring oppstår under graviditet, eller hvis en forverring oppstår når det viser seg å være gravid, må legen kanskje revurdere behandlingsplanen. Mange stoffer som brukes til behandling av kuttskilt og symptomer er trygge for gravide. Disse inkluderer følgende.

Aminosaliclati og 5-ASA-forbindelser: Begge synes å være sikker på at utviklingen av barn og kvinner som tar en 5-ASA-forbindelse, er i stand til å amme.

Kortikosteroider: Disse injeksjonene av hormoner, som prednison, anses som lavrisikobehandlinger for de fleste gravide og lakterende kvinner.

Immunomodulatorer og immunosuppressorer: De fleste av legemidlene i begge klassene anses som lav risiko under graviditet. Hvis du antar metotreksat til å behandle tarmsymptomer, er det viktig at du forklarer legen din planene dine for en graviditet. Metotrexato er potensielt giftig for å utvikle barn og breastfed babyer.

Organisk: Organiske forbindelser anses som lav risiko for graviditeten i første kvartal. De kan også foreskrives for kvinner amming.

Den ulcerative kolitt er farlig for ditt fremtidige barn?

L’UC er genetisk og C’er en liten sjanse for at du passerer barnet ditt. Hvis du har UC, men partneren din, er risikoen for at barnet ditt har sykdommen mindre enn 10 hundre.

Bunnlinjen

Det er ingen to personer som eksperimenterer med UC på samme måte. Noen kvinner med det har normale og sunne graviditeter. Andre har en vanskeligere tid. Hvis du er gravid eller du tenker på å bli gravid, er det viktig å jobbe med din gastroenterolog og obstetriske. De kan sørge for at du har de beste sjansene for å tenke og fullføre uten komplikasjoner eller vitser D & # 8217, stopp.

Spørsmål:

Hva er noen forslag til å holde UC-symptomer og forverringer under kontroll under graviditeten?

Anonym tålmodig

TIL:

Som mange kroniske sykdommer er det viktig å prøve å starte graviditeten med problemet under best mulig kontroll. Du kan konsultere legen din før du tenker for å se om han mener at han ville være sikker på å være gravid. Etter unnfangelsen, må du aldri endre behandlingsplanen uten å konsultere legene dine først. Som en generell regel for graviditet er et sunt kosthold, trening og tilstrekkelig hvile alltid nyttige. Hvis du tror at du har en forverring, ikke nøl med å konsultere legen din for å se hva de neste trinnene i behandlingen din burde være.

Michael Weber, MDSvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.