Ulcerøs kolitt: Fordi jeg valgte min gastroenterolog

Da jeg ble diagnostisert med ulcerøs kolitt (Cu) for første gang, husker jeg ikke å være annet enn redd.

Jeg prøvde å være sterk fordi jeg ikke ville forstyrre familien min mer enn de allerede var. Jeg var 17, jeg var konstant syk og nå finner jeg meg selv i møte med en kronisk sykdom som forandrer livet. Jeg fortsatte å se den samme legen som har diagnostisert meg under sykehuset mitt på det lokale pediatriske sykehuset, men siden det var spesialisert på pediatrisk gastroenterologi, kunne jeg ikke lenger bli sett av sitt studio en gang jeg var 19 år gammel.

Årene gikk og, selv om jeg er ment å alltid finne en annen spesialist, fortsatte jeg å forutse. Jeg ledet til å lete etter en annen lege til kroppen min ville tillate meg å avvise det lenger.

Mitt liv syntes allerede å være en endeløs glød, men min helse forverret i 2014. Min leder insisterte fordi du snakket med legen vår på stedet, og selv om jeg fryktet tanke, har jeg likevel sett med motvilje. Det forblir sjokkert av hastigheten som min helse ble verre og sendte meg til beredskapsrommet, og tilbyr meg selv en Ambulance. Jeg fortalte henne at jeg kunne kjøre, men jeg lovet å gå direkte der.

Før jeg dro, ga han en annen utsettelse: Navnet og antallet en lokal gastroenterolog (GI). Han sa at han var en venn og snakket veldig bra i sitt arbeid. Jeg satte en avtale med sitt kontor og siden da så jeg så regelmessig.

Her er noen av grunnene til at min Ig er best, så du kan vite hva du skal se etter i deg.

1. Det er løsningsorientert

Hvis min GI ikke vet svaret, er jeg sikker på at det vil finne det. Det har vært noen anledninger i løpet av vår tid sammen hvor ting ikke gikk som forventet.

Men hva var en mislykket behandling eller et spørsmål som ikke var sikker på hvordan å svare, min GI har alltid handlet. Fra å konsultere en kirurg for å konsultere sin overordnede, har legen min aldri vært redd for å innrømme at han trengte en annen mening eller gjør mer forskning på et emne. Ikke c’det har aldri vært et øyeblikk da det ikke var tilbake med en slags løsning.

2. Det er profesjonelt

Personlig vil jeg heller en erfaren lege før en venn. Selv om vi har bygget et forhold, liker jeg at min IG ikke tillater eksterne faktorer å påvirke sine meninger og evnen til å behandle.

Målet mitt har alltid vært å være sunn nok til å oppleve en livsstil på en eller annen måte anstendig der UC ikke kontrollerer. Min GI forstår det. Jeg kan ikke alltid være sterk, så jeg trenger en lege som kan forbli rolig og konsentrert under oppturer og nedturer av tilstanden min. Min allerede gjør dette.

3. Bruk en personlig tilnærming

Når jeg ser min GI, føler jeg et menneske, ikke et nummer eller bare en annen pasient. Når han kommer inn i rommet, føler jeg ikke under press eller rushed. La oss starte besøket rett og slett diskutere. Jeg liker ikke å måtte legge igjen, føler meg som om jeg ikke hadde nok tid, eller jeg var ikke i stand til å få # 8217; oppmerksomhet jeg trengte.

4. Samarbeide

Jeg liker at legen min ikke er truet av en annen opplevelse. Som nevnt ovenfor, har jeg ikke noe imot min allerede konsultere andre leger når du trenger en annen mening.

Det tar alltid hensyn til mine meninger og min forskning. Ta avgjørelser sammen; Min helsevesen er ikke bare en person som foreskriver og de andre som tar medisiner. Vi er partnere med et felles mål.

L & # 8217;

Behovene og preferansen til hver pasient vil være annerledes. Dessverre er det ingen gyldig tilnærming for alle når det gjelder helsetjenester og en egnet lege kan være vanskelig å finne. Men i mitt tilfelle føler jeg meg så heldig å ha en GI og et lag så ekstraordinært i mitt hjørne.

Shawntel Bethea har blitt diagnostisert med ulcerøs kolitt Alle’Alder 17. Nå 25 år gammel, er det en blogger og tilhenger av pasienter som arbeider for å normalisere og destigere samtaler relatert til inflammatoriske tarmsykdommer og mental helse. Du kan finne andre Shawttel arbeid på Kroniskstrong.com.