Ulcerøs kolitt: Bygg et matprogram

Lær hvordan du bygger et sunt kosthold

Hvis du har ulcerativ kolitt (CU), kan du spørre deg hva det betyr for kostholdet ditt. Maten er en sentral del av livet, det gir ernæring til kroppen din og forener folk.

Hvis du har UC, følg et godt balansert kosthold er viktig. Du må spise nok mat fra alle matgrupper. Disse gruppene inkluderer frukt, grønnsaker, frokostblandinger, meieriprodukter og proteiner. Du bør også inkludere noen sunne fett i kostholdet ditt, som oljeolen olivenolje.

Forholdet mellom ulcerativ mat og kolitt

Mat og UC har en sterk forbindelse. Maten du spiser, gjør deg ikke med å utvikle UC, men kan påvirke symptomene dine.

Når symptomene dine øker, kan noen mat forverre dem. Når symptomene er i remisjon, kan du kanskje gå tilbake til ditt normale kosthold og nyte maten som generelt unngår under en forverring. Det er viktig å lære hvilken mat du bør spise og unngå. Dette kan hjelpe deg med å spise godt, nyt måltider og føle deg bedre.

Det er ingen enkelt tilnærming til alle

Det er ingen enkelt kostholdsprogram som fungerer for alle med UC. Du må være oppmerksom på effektene som forskjellige matvarer har på kroppen din.

Det er også viktig å huske at ting kan endres. Du kan begynne å ha problemer med mat som du kan tolerere før, eller du kan finne at nå kan du spise mat som var problematisk.

Spis små måltider

Før du mottar en diagnose av CU, kan du ha spist to eller tre rikelige måltider om dagen. Det er mye arbeid å klare for tarmen din.

I stedet for å lage noen få rike måltider, prøv å spise fem eller seks mindre måltider jevnt fordelt i løpet av dagen. Dette vil gi tarmene din tid til å fordøye maten du spiser. Kan bidra til å redusere symptomene.

Teller og næringsstoffer teller

Over tid, l’uc kan gjøre det vanskelig for kroppen din absorberer kalorier og næringsstoffer fra mat. Dette kan føre til underernæring og vekttap, spesielt når symptomene starter.

Hvis du vanligvis får et resultat, mister du vekt, må du kanskje øke kaloriinntaket. Dette kan hjelpe deg med å få L’energi kroppen din trenger. Det kan også være nødvendig å ta multivitamin eller nøye overvåke nivået av næringsstoffer av maten du spiser. Dette vil hjelpe deg med å få nok kalorier, vitaminer og mineraler for å møte kroppens daglige behov.

Kontroller salt- og fettinntaket

Noen stoffer som brukes til å behandle UC L & # 8217, kan forårsake bivirkninger hvis du spiser for natrium. For eksempel kan de forårsake hevelse og hevelse.

Hvis du bruker kortikosteroidmedisiner for å behandle UC, kan legen eller dietten din oppmuntre deg til å følge et lavt saltdiett for å forhindre vannretensjon. De kan også anbefale et fettfattig diett, spesielt under en forverring. Når symptomene bluss, fett og smøring av mat kan forårsake gass, hevelse og diaré. Å unngå store fettdoser kan redusere risikoen for komplikasjoner.

Redusere meieriprodukter

Mange mennesker med Cu har også laktoseintoleranse. L’Laktoseintoleranse kan forårsake diaré, gass og magesmerter når du spiser meieriprodukter. Hvis du er laktoseintolerant, bør du unngå melk og andre meieriprodukter.

Hvis du må spise mat som inneholder meieriprodukter, eller du foretrekker ikke å unngå dem, ta et produkt basert på enzymlaktase når du spiser dem. Dette kan hjelpe kroppen din til å bryte ned melkesukker, eller laktose, som inneholder uten å forårsake uønskede bivirkninger. Snakk med legen din for å finne ut om disse produktene kan være egnet for deg.

Oppdag fiberen

Fiberrike matvarer, som frokostblandinger, grønnsaker og frukt, er en viktig del av et balansert kosthold, men å spise for mange fibre kan forverre tarmene og forverre symptomene for noen mennesker med UC. Fiberen legger til volum til avføringen, som kan øke frekvensen av tarmbevegelser.

Spør legen din hvor mange fibre du bør ta med kostholdet ditt. Endre måten å forberede frukt og grønnsaker kan også gjøre dem mer fordøyelige. I stedet for å spise rå, prøv å koke dem, lage dem fra damp eller bake dem.

En matdagbok begynner

Den beste måten å lære hvordan forskjellige matvarer påvirker deg, er å holde en matdagbok. Hver dag, skriv inn måltidene dine, snacks og alt du drikker. Dermed registrerer det alle følgende symptomer.

Ta med matboken din til avtaler med legen din eller dietten. Snakker om de mulige forbindelsene mellom maten du spiser og symptomene du føler. De kan oppmuntre deg til å eliminere mat som synes å utløse symptomer. Over tid kan du lære hvilke matvarer som er verre symptomene på cu og unngå dem helt.

Lag en plan som fungerer for deg

Hvis du har UC, kan informerte kostholdsvalg gjøre en stor forskjell. Ernæring tar på seg en spesiell betydning, spesielt fordi sykdommen kan gjøre det vanskeligere for kroppen din absorbere kalorier og næringsstoffer. Valget av mat som er rik på næringsstoffer er viktig.

Også unngå utløser mat er grunnleggende. Dine symptomer kan bli verre. De kan til og med hindre at kroppen din absorberer kalorier og næringsstoffer på maten du spiser.

Ny Undersøkelser Hos mus viser at emulgatorer i mat behandlet som lecithin, polysorbat og tannkjøtt, svekker tarmslimete belegg og negativt alter intestinale bakterier. Dette kan potensielt føre til mer intestinal betennelse, rehaustizations og symptomer. Videre forskning er nødvendig for å bekrefte disse resultatene i mennesker, men søkeresultatene er ganske overbevisende for de som lider av intestinale inflammatoriske sykdommer for å redusere mengden av bearbeidede matvarer de spiser.

Av disse og andre grunner er et balansert kosthold viktig. Kan bidra til å minimere symptomer og redusere risikoen for komplikasjoner fra UC.