Ulcerosa kolitt: hvordan å hindre rehabilitering under remisjon

For alle som har ulcerativ kolitt (Cu), er remisjonen et godt ord. Ikke lenger å møte de daglige smertefulle tarmbevegelsene, magekramper og ubehag gir deg mye lenger tid å nyte livet.

En feil som mange av oss forplikter seg imidlertid å viderekoble fra vår behandlingsplan når vi nyter en remisjonsperiode. L’UC er kjent som en uforutsigbar tilstand, noe som betyr at eksacerbations kan gå og komme uten forvarsel.

Det er imidlertid noen viktige strategier som kan hjelpe deg med å forhindre eksacerbasjoner og holde seg i langsiktig remisjon.

Fortsett å ta medisiner

Når du er i remisjon, kan du bli forsøkt å slutte å ta medisiner for UC-medisiner. Farmakologiske terapier kan være dyrt, og noen ganger er bivirkningene ikke ideelle. Men hopp eller nekte å ta foreskrevne medisiner kan forlate deg fem ganger Mer sannsynlig å lide et tilbakefall.

Så hvilke stoffer som er de beste å ta når du er i remisjon? Legen kan anbefale følgende:

  • Aminosaliklater. Disse er antiinflammatoriske stoffer som brukes til å behandle rehabilitering fra mild til moderat CU.
  • Undertrykkende av immunforsvaret. Disse stoffene er i stand til å redusere kroppens betennelse ved å undertrykke immunforsvaret.
  • Organisk. Disse legemidlene virker for å hindre enzymer og proteiner som utvikler seg naturlig i kroppen av å forårsake betennelse. De biologiske er relativt nye i behandlingen av CU og har vist seg å være svært effektive for å holde folk med CU i remisjon.

Spise godt å leve bra

Selv om mat ikke kan ta vare på din CU, noen høye antioksidant matvarer (som blåbær, kirsebær, tomater) og lavfiber grønnsaker som er glattet eller tilberedt, er grunnleggende mat for mange mennesker med UC. Også, du kan prøve å spise mange små og fordøyelige måltider i løpet av dagen i stedet for rikelig måltider.

Selv når du er i remisjon, er det viktig å følge disse matstrategiene. Det er også noen Eliminering dietter Du kan prøve å hjelpe noen mennesker til å bli i remisjon, for eksempel:

  • De Spesifikt kosthold til karbohydrater (SCD) Helt eliminerer raffinerte sukker og komplekse karbohydrater fra kostholdet ditt, inkludert alle korn og de fleste meieriprodukter. SCD er populært for folk med UC fordi den fremmer lett fordøyelig mat som ikke utløser betennelsen. Det er mange fora og bøker skrevet bare på denne dietten, så før du prøver det informert.
  • De Lav fodmap diett Målet er å redusere intestinal ubehag for mennesker som lever med syndromet til «8217; irritabel tarm ved å eliminere fodmaps, sukkerene som er tilstede i noen karbohydrater og alkoholer vanskelig å absorbere fra # 8217; tarmene.

Sub-tar til rutinemessige kontroller

Rutinemessige kontroller er viktige, spesielt under remisjon, slik at legen kan ta vare på hva som skjer med innsiden av kroppen din, som du ikke kan se. Å besøke legen din kan hjelpe deg med å føle deg øverst på remisjonen din og redusere angstene du måtte ha om potensiell rehabilitering.

Redusere stress

Livet kan være stressende. Lev med UC I tillegg til å administrere daglige rutiner kan noen ganger virke overveldende. Du kan tilbringe mye tid på å bekymre deg for din neste forverring, spesielt hvis du føler deg skyldig for å spise en natt eller drukket for mye i helgen.

Mer stresset, jo vanskeligere for kroppen din forblir i UC-remisjon. Stress kan føre til å sove mindre, drikke mer og ta gamle dårlige vaner.

For å holde stressnivåene lave, prøv:

  • trening
  • Bli med i en UC-støttegruppe
  • yoga
  • meditasjon
  • råd

L & # 8217;

Å holde seg i UC-remisjon er ikke alltid noe du kan sjekke. Noen ganger l’uc ser ut til å ha et sinn.

Men du kan betydelig øke sjansene dine for å holde seg i remisjon mens du er trofast mot din farmakologiske terapi, og spiser godt og regelmessig sjekker legen din. Trening, sove nok og nyt tiden med venner og familie kan hjelpe deg ikke bare å avlede tankene dine fra # 8217; UC, men også for å få deg til å føle deg bedre og til slutt, for å nyte livet mer.